Šimko František
(06.12.2024, 21:35)
Je to smutne ked si precitate holubarske parte :koncim totalna dražba. Smutne je ze odchadzaju take esa ako teraz Jaro Mojzes , Jendrichovsky ,Ľ. Bodnar , neb. Titko ani mi nepridu vsetci na um .Neviem ich motiv . Titko nechal si 10 biele holuby .Hovori mi Jožko az teraz ako nemam holuby si uživam zivot mal som skoncit davno ....
Vladimír Kotvan
(06.12.2024, 22:39)
p.Šimko odchádzajú a nový prichádzajú tak to v našom živote funguje nelámte si nad tým hlavu život ide ďalej a holubia matka ako môj priateľ Števo Pleško hovorí stále žije .
Peter VAVREK
(07.12.2024, 09:15)
Podstatné je aj to ,keď sa človek venuje tomuto koníčku naplno ,tak ako sa má....úspech výsledky sú dosiahnuteľné,ale málo ľudí nevidí za tým kopec času roboty odriekania financií aj na úkor rodiny....a potom je tu Ta ...holubarská neľudská závisť...ktorá odrádza úspešných aj neúspešných ukončiť svoje pôsobenie.
Daniel Tomáš
(07.12.2024, 11:05)
Áno pán Kotvan. Odchádzajú a prichádzajú,ale je tam veľký ne pomer
Jan Vasil
(07.12.2024, 11:47)
Ale ludska nenavist a osočovanie je najhoršia vec preto niektory chovatelia končia budu nam chybat
Jozef Gallovic
(07.12.2024, 18:54)
Pozdravujem, chovateľskú verejnosť. Prispejem do diskusie aj svojim názorom do tejto otvorenej temy. Budem konkrétny ja lietam cely zivot v ZO Sabinov v ktorej je niekoľko špičkových chovateľov, ale spomeniem jednu chovateľsku dvojicu a to je Ing. Jaroslav Mojzeš & a jeho otec Milan Mojzeš. Chcem aby chotelia nechápali môj príspevok, ako reklamu lebo teraz vypredáva holuby a konci s chovom. Keď sa pozriete na jeho rodokmene je tam spústu takych dosiahnutých výsledkov čo nam poniektorym sa ani za dva životy to nedá uskutočniť. Ma to aj druhu stránku mince a to , v preteku OZ pozbierajú jeho a iných špičkových chotelov všetky prve ceny ceny. Ani sa nedivím, ze v oblasť je pri lietaní a tym chovateľom napätie. Pritom vieme ze veľmi investujú do drahých holubov a všetko spojené s tym športom. Pracujú obidvaja syn a otec každy deň su holuby vyvezene na niekoľko desiatok km. OZ Sabinov lietalo 6 rokov zo smeru Poľsko Mojzeš a spol neporaziteľný ani neviem koľko krát bol na prvých miestach. Nespokojný chovatelia v OZ Sabinov sa rozhodli ide sa lietať z Ceskej strany a hneď stredom Českej republiky katastrofálne straty. A čo sa stalo Mojzeš s spol v roku 2023 svojoj chybou na poslednom preteku ostal druhy v OZ SB. V roku 2024 Mojzesoovci sa stali Majstrami OZ Sabinov, ich holiby to dokázali zvládnuť aj z Českej stránky. Po silných stratách holubov z Ceskej strany chovatelia ZO Sabinov sa rozhodli prestupit v roku 2023 do OZ Bardejov to sa im nepodarilo, ele podanej žiadosti v roku 2024 OZ Bardejom nas prijal a s mladými sme tam odleteli sezóny u mladych holubov, ktore sa nypotratili tak ako z českej strany. Výsledok je jeden najdôležitejší spokojnosť chovateľov ZO Sabinov. Zanechali v OZ Sabinov cely nadobudnutý majetok, nakoľko dôležitejšie je spokojnosť a radosť z doletov a nie pozerať na prázdny holubnik. Napíšem poslednú vetu so špičkovými chovateľmi sa lieta ťažko v OZ aj v ZO ,preto lebo pozbierajú veľmi veľa bodov. Aj keď Mojzesovci odchádzajú v ich krvi koluje holubarsky život a verím ze po čase sa vrátia lietať naspať napríklad keď bude Ing. Jaro Mojzeš v dochodku. S pozdravom JG
Šimko František
(07.12.2024, 21:43)
Davnejsie som citalo osudy o holubaroch , spickovych holubarov , ktori zanechali pretekanie v Nemecku, Zapamätal som si pribeh mnohosobneho majstra : doslova spominal : Ked som prisiel na vyhodnotenie skoro nikto sa neopytal ako som letel , az na par pätolizacov ktorych som neznasal . mal som v klube pocit ze keby mali v rukach pruty najradsej by ma zbicovali , vtedy som pochopil ze treba skoncit .... Ak skonci holubar co skoncil dole kazdemu je to jedno ale ked skonci taky Mojzes zopar ludi sa isto potesi... Preco? Odpoved nech si da kazdy sam.
František Genčur
(08.12.2024, 18:40)
Poznam ,,X´´chovatelov nielen na Slovensku ktori spravili totalnu drazbu a dodnes pretekaju alebo chovaju mozno ze sa sami prihlasia. 1. Jedny za ucelom stahovania
2. Druhy za ucelom komercie
3. Treti zo zdravotnych dovodov
4. Stvrty pre prestarnutu volieru , alebo timu ktori nestiha dnesnemu trendu
5. Piaty su ti ktorim chut holubarit beru iny a daju im pocitit vzdy ked je prilezitost ze su neziaduci nielen v ZO ,OZ,REG.
- Ak odide 30 chovatelov z OZ koli jednemu a pozostaly mozu pouzit iba interne a regionalne vysledky §17 ods.2 ,
najmenej 3 ZO / 80 clenov / min.50 aktivny , odpoved nech si spravi kazdy sam. Kolko mame na SK OZ pod limit .
Aj tak klobuk dole pred Mojzesom M +J.
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie
Zmeny boli uložené