CV PH Trenčín 2025 - posudzovanie štandardu

Peter Záhorský (26.12.2024, 20:03)
Dobrý deň,

pre usporiadateľov CV 2025 a predsedu komisie posudzovateľov CV 2025 mám praktickú a dôležitú otázku.

Nikde v propozíciach CV 2025 som sa nedočítal, či majú mať holuby odovzdávané na CV 2025 v štandarde zložené čipy.

V minulosti to bolo požadované a dozvedeli sme sa to až pri odovzdávaní holubov, čo spôsobovalo problémy a zdržiavalo to.

Ďakujem za odpoveď.

S pozdravom Peter Záhorský
OZ CHPH Levice
Martin Dzurák (26.12.2024, 20:58)
V dokumentoch na hlavnej stránke sú rôzne, Základné dokumenty, medzi nimi aj výstavný poriadok, kde sa o tomto píše v bode 11. písmeno k.
Prepáčte za príspevok, oslovil ste organizátorov výstavy a predsedu komisie posudzovateľov a to nie som.
Ak by sa Vám to nechcelo hľadať, tak je to takto: počas posudzovania musí organizátor výstavy zabezpečiť prekrytie rodovej obrúčky, odstránenie čipu a iného identifikátora, atď.
Teda je potrebné, aby holuby prinášané na výstavu, v kategórií štandard, boli už bez čipov a značítiek.
Značne si tým uľahčíte aj preberanie holubov od jednotlivých chovateľov a následne po výstave zase vrátenie k ich majiteľovi a nemusíte odpovedať na otázku, kde má holub čip.
Vlastná skúsenosť z minulosti, ako človeka čo odovzdával za Oblasť holuby na výstavách.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené