Topigeon

Ľubomír Hovančík (03.02.2025, 09:10)
Zdravím kolegovia,
plánuje niekto z vás hlavne z východu objednávať Top-čipy? Dajte mi vedieť č.t. 0907366051. Ďakujem.
Milan Blahovský (11.02.2025, 20:16)
Chcel by som touto cestou upozorniť všetkých tých, čo predávajú, ale aj tých čo kupujú tzv "fake" čípy a je to jedno či sú to pre systém Topigeon alebo iné systémy, že porušujú Vykonávacie predpisy pre EKS, bod 23.
23. Typy povolených elektronických krúžkov
TauRIS:
TauRIS S2,TauRIS 2000
TIPES:
TIPES MC601,MC603, Tipes600+
TOPIGEON:
orig.s označenímTOP
BRICON:
BRICON 5000,Tipes 600+
BENZING:
BENZING Pro-1
MEGA:
MEGA HTS,
VIZION:
VIZION V10
Všeobecné upozornenie
• Výsledky holuba, ktorému boli pridelené čipy mimo zoznamu dovolených predaný EKS sa nemôžu využiť do MS a plnenia podmienok FCI. Dovolené je používanie vyššie ho rádu čípov, ktoré jednotlivý EKS vyrába.
Či sa jedna o fake, alebo originálny číp u systému TOPIGEON je úvodná kombinácia písmen AE u originálneho čípu napr. a to zistíte pri tlačení všetkých listín daného EKS.
Jaroslav Klonga (12.02.2025, 12:05)
Milan a čo čipy BENZING PRO 2?
Peter VAVREK (12.02.2025, 13:44)
A aj čipy od firmy MEGA, ktoré nemajú označenie HTS a predáva ich autorizovaný predajca firmy MEGA v PL !!!
Milan Blahovský (12.02.2025, 15:12)
Dovolené je používanie vyššieho rádu čípov, ktoré jednotlivý EKS vyrába...Ak sú novinky vo firmwaroch či čípoch je vhodné to autorizovaným zástupcom daného EKS oznámiť členom ŠK a následne to inovovať v PP.
Jaroslav Klonga (12.02.2025, 17:33)
Čipy BENZING Pro - 2 sú na trhu minimálne 3 roky, preto predpokladám, že na daných čipoch funguje väčšina Slovenska, zároveň by sa určite našiel aj nejaký majster Slovenska, ktorého holuby dané čipy majú priradené. Preto tieto čipy mali byť už dávno zahrnuté do zoznamu a ak nie, dajme si otázku, či v prípade zistenia takéhoto problému, bol nejaký chovateľ potrestaný alebo vyradený z MS ?
Milan Blahovský (12.02.2025, 18:16)
Odpoveď k používaniu starších čípov by mohli tiež dať obchodní zástupcovia. Ja nesledujem či je starší Pro 1 alebo Pro 2, resp, ktorý má nejaké slabiny. Predpokladám, že sú vyhovujúce oba , len možno niektoré horšie komunikujú s matkou či anténou...
Dušan Konečný (12.02.2025, 19:25)
BENZING Pro-2 nie sú v PP nedopatrením. Riešili sme to v minulosti s Milanom len e-mailovou komunikáciou, bod sa omylom nedostal do úpravy príloh PP, ja som si to nevšimol. K najbližšiemu VZ pripravujem návrhy úprav a pošlem to v samostatnom dokumente ešte pred najbližším zasadnutím prezídia.

Pro-1 aj Pro-2 zdieľajú rovnakú technológiu Hitag-S a v oblasti bezpečnosti použitia v nich nie je žiadny rozdiel.

Regulácia ohľadom použitia čipov bola zavedená kvôli starším generáciám čipov s technológiou Hitag-2 ( používali ich BENZING, BRICON, Mega, Unikon), kde bolo možné prepisovať celý kód čipu priamo pri košovaní a viedlo k možným podovodom s klonovaním čipov.

Pro-2 boli optimalizované pre rýchlejšie a spoľahlivejšie načítavane na anténach PLB-Speed2, priniesli 2 nové farby, majú nižšiu hmotnosť a vylepšený systém uzatvárania. V dokumentácii ich je možné rozoznať začiatočnými písmenami DA pre Pro-1 a DB pre Pro-2.

Povolené prefixy v kódoch čipov prideľuje výrobcom FCI, na jeden prefix je možné vyrobiť približne 16 miliónov jedinečných kombinácií kódov čipov.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené