Peter VAVREK
(18.02.2025, 08:45)
Po absolvovaní pretekov zaradených do pretekového plánu (deklarácia nie nutná) podmienka nas.holubov na pretek podľa podľa FCI 20/150 chovateľ nahlási najrýchlejšie holuby v kategóriách: Kat. A – 5 holubov, min. 3 umiestnené preteky od 95 – 420 km celkový počet km na holuba nie menší ako 450 km. KAT. B – 4 holuby, min.3 umiestnené preteky od 285 – 630 km celkový počet km na holuba nie menší ako 900 km. KAT. C – 3 holuby, min. 3 umiestnené preteky nad 475 km celkový počet km na holuba nie menší ako 1 500 km. KAT. E Maratón – 2 holuby, po 2 preteky nad 700 km. celkový počet km na holuba nie menší ako 1 400 km.
Generálný majster SK 7 pretekov - 1 pretek 95-420 km
2 pretek 285-630 km
3 preteky 475 -700 km
1 pretek 700 + km
Pred nami je posledný rok, kde ešte platia podmienky MS 2022-2025 od budúceho roku 2026 treba zvážiť súťáž o MS !!! a ako ďalej ? počet pretekov v pretekových plánoch na max.14 do suťaži o MS a kat.FCI , výnimka pretek maraton nad 900 km ,kde účasť by bola celoslovenská usporiadateľom preteku SZ CHPH ,dávam túto myšlienku pre delegátov OZ na VZ ,kde je možnosť sa týmto zaoberať a nie všetky športove záležitosti rozhodnutia nechaváť na športovu komisiu SZ alebo prezidium SZ nech sa zapojí každa funkčna OZ na SK do tejto témy .
s pozdravom
Milan Blahovský
(18.02.2025, 09:20)
Čo sa myslí tým spojením- "najrýchlejšie" holuby ? Súčet ich rýchlosti ? To mi dáva logiku, alebo si myslel skôr holuby s najnižším súčtom koeficientov v pretekoch ? Minimálny súčet km holubov diskriminuje tých čo sú na okrajoch OZ a majú logicky vždy najkratšie km a sú z hry von. Slovo "maratón" by som pre pretek ( MS ) nad 700 km vyhodil, maratónci nedosahujú rýchlosti 1500 m/min, aj keď aj tu občas motyka vystrelí...
Peter VAVREK
(18.02.2025, 09:52)
Myslel som súčet najnižších koeficientov v pretekoch,čo sa týka min.km určite si OZ vedia spočitať km ,tak aby prekročili podmienku a zaradili do PP pretek, ktorý splní podmienky MS ,maratón len ako pretek nad 900 km ,ak by bol vôbec reálny na SK preteky do kat.E nad 700 km ako SDT ...........preteky mladých MS tam by som to ponechal ako to je ....všetko je o diskusii a upresnení poprípade na rozhodnuti športovej komisii SZ ...kto a kde sa nachadza v OZ v doletovom pásme si určite uvedomuje chovateľ a by mal vedieť ,ktorým tratiam sa ma zaoberať nik nikoho nechce diskriminovať ,ale nájsť to ,aby každy bol spokojný to nejde v našom športe ,ale aspoň približiť sa k spravodlivosti ....
Miroslav Vidhold
(18.02.2025, 15:27)
Dobrý deň, myslím si, že "výber chovateľa" je dobrá vec,tak to bolo pred časom,kedy sme mali lepšie výsledky v jednotlivých kategóriách.Sučasné MS cez "pretekové plány" je totálnou byrokraciou a treba to úplne zjednodušiť.
Pán Vavrek,tie kilometre v návrhu stredných tratí sú podľa mňa málo, 300 km priemer na jeden pretek je šprint kategória.Kategória C hovorí o dlhých tratiach, Váš návrh má priemer 500 km na jeden pretek, čo je v podstate stredná vzdialenosť.Kategória km nemá slúžiť na to,aby bola postavená na najkratšej vzdialenosti,ktorá ju v podstate charakterizuje.Takýmto "výberom" dochádza k znižovaniu kvality chovov holubov a pri súčasnom znižovaní chovateľskej základne u nás,sa nám kategórie A a B pomaly ,ale určite stanú v podstate neobjektívne, kvôli rozpätiu najkratšej a najdlhšej vzdialenosti.Tieto sú pre objektivitu pretekov v týchto kategóriách najdôležitejšie.Samozrejme,je to len môj názor :-)
Peter VAVREK
(19.02.2025, 09:29)
p.Vidhold ok súhlasím km na ST sú málo ,ale doladiť upresniť doplníť pripomienkovanie nechávam na kompetentných. ja som podal len náčrt a pomocnú ruku k,to podá ďalši návrh neviem ....., pozerajme dopredu ,ako budeme suťažiť ďalej v buducnosti ,lebo úbytok členskej základne je očividný a mať 16-20 pretekov v pretekovom pláne v jednom roku je v dnešnej situácii finačne nákladné a z každej stránky náročnéjšie....Sú OZ na SK, ktoré majú problem z existenciou a terajšie podmienky MS im len dopomáhajú k tomu a súťaž MS je pre ních pasé a verim tomu ,že aj v takýchto OZ sa nájdu chovatelia ktorý možu sa ukazať v MS .Vačšina OZ na SK DT a SDT sa spája vysledkovo a hlavne prepravou holubov, aby udržali priateľnú cena za holuba ,tak preto je nutné prispôsobiťm aj podmienky MS do budúcna ,aby to malo nejakú úroveň .aj toto je môj názor :-)
S pozdravom
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie
Zmeny boli uložené