Zrušenie členstva v SZ CHPH

Denis Babic (14.03.2025, 14:13)
Na základe rozhodnutia SZ CHPH zo dňa 23-24.2.2024 mi zakázali pretekať z môjho
pozemku na adrese Komjatná 79 ,03496 Ružomberok. OZ CHPH Ružomberok sa
odvolávajúc na toto rozhodnutie mi odmieta bezdôvodne uvoľniť danú súradnicu. Na základe telefonátu
chovateľov OZ CHPH Martin vtedajšiemu predsedovi p. L. Zubajovi som sa dozvedel ,že ide len o akúsi
osobnú pomstu voči Pavlovi Babicovi. Na základe tohto trestajú mňa, ktorý nemá s OZ CHPH Ružomberok nič spoločné. Podľa vlastníckeho práva : Vlastnícke právo je jedným zo
základných ľudských práv, ktoré je garantované Ústavou Slovenskej
republiky. Právo vlastniť majetok má každý, bez ohľadu na vek. Vlastnícke právo pôsobí
voči všetkým a umožňuje vlastníkovi vec držať, užívať, požívať jej plody a úžitky a nakladať s
ňou. Na základe tohto som ako syn majiteľky (dcéry Jána Babica) dostal do užívania pozemok aj
s holubníkom. Na toto mám aj úradne potvrdenie (notársku zápisnicu ) . OZ CHPH
Ružomberok nemá žiadne povolenie od majiteľky pozemku na evidovanie osobných údajov
od majiteľky pozemku.
Na základe týchto skutočnosti si myslím že by malo byť povolené pretekať v OZ CHPH Martin kde som
členom z daného pozemku. Ján Babic bol dlhoročným členom SZ CHPH asi od 1970 nikdy
nemal problémy, bol funkcionárom a vzorným chovateľom. V ťažkom období choroby som sa
staral o neho ja ,a preto mi aj dovolil pretekať v sezóne 2023 z daného holubníka .Nakoľko
som tretia generácia chovateľov v rodine a chcem v tom pokračovať. Svojou činnosťou som nijako neporušil žiadne stanovy.
Na mediačnom stretnutí som súhlasil so všetkými podmienkami prezentované p.Dzudzíkom. Ďalej mi bolo navrhované zástupcom OZ RBK lietanie z mojej súradnice a na papieri ju nahradiť inou. Preto rozmýšľam pokiaľ mi nebude v sezóne 2025 umožnené pretekať v OZ CHPH Martin ktorej som členom, okamžite zrušiť členstvo vo SZ CHPH . Nemá význam sa ďalej prosiť.

Denis Babic
Dalibor Duľa (16.03.2025, 12:29)
Denis,pokiaľ si podľa týchto nezmyselných predpisov ktoré obsahujú naše stanovy (priam mi to pripomína komunistický režim) nekúpiš nový pozemok a ne úpostavíš nový holubník tak nebudeš mohol lietať.
Jedna rada ak máš chuť a silu bojovať ,tak to daj dobrému právnikovi,keď si ich naštuduje tak na súde uspeje .
Pavol Babic (22.03.2025, 08:07)
Žiadosť o uvoľnenie súradníc .

Nakoľko som sa rozhodol kvôli pracovnej zaneprázdnenosti nepretekať v sezóne 2023. Vás žiadam o uvoľnenie mojich súradníc v prospech Denis Babic .Ktorý sa prihlásil do OZ Martin ZO Martin -mesto od 1.1.2023 . Za vybavenie ďakujem.
Tento email som odoslal 13.12.2022 tajomníkovi OZ Ružomberok . Odpoveď som nedostal dodnes.
Na základe porušovania stanov a pretekového poriadku v OZ Ružomberok rozhodol prestať pretekať. Poslednou kvapkou bolo uznanie preteku chovateľa , ktorý si omylom vymazal pretek z Benzing-Live a aj napriek tomu mu bol na konci sezóny 2022 uznaní .
Zápisnica z korešpondenčného rozhodnutia VZ SZ CHPH k 31. marca 2021 :
15. V prípade straty dát z EKS medzi nasadzovaním a vyhodnocovaním, stráca chovateľ nárok na
vyhodnotenie a pretek nemôže byť uznaný.
Ján Budvesel (22.03.2025, 12:02)
Rád by som upresnil tú "poslednú kvapku". Dáta neboli stratené, ostali na serveri v AT priamo na centrále Benzingu, odkiaľ boli dodané na Slovenský zväz. Zásluhou "lajfka" chovateľ skončil v OZ prvý, ináč by bol šiesty. V Nemecku je bežné že chovateľ je v nemocnici a manželka sa pri vyhodnocovaní z domu pomýli. V tomto je Benzing jednička, že to ostane na serveri a výsledky sú dodané. Pred útokom na daného chovateľa si o tom treba zistiť viac...
Pavol Fidrik (22.03.2025, 16:06)
Pán Ján Budvesel, to čo píšete je len ohýbanie predpisov. "lajfka" taktiež podliehajú predpisom SZ, ktoré boli schválene, niečo také ako možnosť použitia záložného zdroja alebo "ostali na serveri" sa nikde neuvádza ako možnosť otvárania hodín. Tam je jasne písané, koľko ľudí má byť prítomných pri otváraní a možnosť odoslania cez live systém. Pekná spravodlivosť, ak sa do NS nedostaví jeden k otváraniu hodín, tak závod neuznáme lebo nesplnili predpisy, ale ak nie sú odoslané dáta v súlade s predpismi, tak to poohýbame. To či skončí chovateľ prvý alebo šiesty alebo nebodaj dvadsiaty alebo dvadsiaty šiesty by tu nemalo zohrať žiadnu úlohu, tak si platí prepravu ten ako aj ten druhý.
Ján Budvesel (22.03.2025, 16:27)
Ak vám nestačí doklad od šéfa Benzingu tak potom neviem...poproste o vyjadrenie priamo Slovenský zväz...
Pavol Babic (22.03.2025, 17:01)
Na rok 2022 stále platí rozhodnutie VZ SZ CHPH z 31.marca 2021:
15. V prípade straty dát z EKS medzi nasadzovaním a vyhodnocovaním, stráca chovateľ nárok na
vyhodnotenie a pretek nemôže byť uznaný.
Ten kto uznal tento pretek , porušil pretekoví poriadok a mal by byť za to postihnutý. Ja nespochybňujem BENZING ani jeho výhody.
Len Pretekový poriadok by mal platiť pre všetkých rovnako .
Milan Blahovský (22.03.2025, 17:45)
"V prípade straty dát z EKS medzi nasadzovním a vyhodnocovaním, stráca chovateľ nárok na vyhodnotenie a pretek nemôže byť uznaný."...
Táto veta hovorí o strate dát ako definitíve, ktorá je nevratná. Teda ak už nie je možné získať dolet holubov z EKS. Nehovorí o prípade, že tieto dáta sú technicky obnoviteľné v autorizovanom servise ( TIPES,TAURIS,BENZING...) do istej doby, tuším, že to vtedy bolo 3 týždne, tak boli uznávané a nie iba pre prípad tuším p.Hrnčiara, ale aj v iných OZ, sú to už nejaké mesiace a myslím, že to bolo v Žiline. Takže sa odosobnite od mien a rešpektujte fair play súťaží.
Aj teraz platí bod 19. Vykonávacích predpisov EKS : "Každý majiteľ EKS systému má právo využívať všetky funkcie daného systému."

To neschválila ani KSČ či KSS , ani Blahovský, či prezídium, ale členovia VZ SZ CHPH, tak to rešpektujte, alebo nemusíte byť členmi SZ, je to predsa uvedené v Stanovách - §4, bod 4.
Dušan Konečný (23.03.2025, 01:07)
Ak by Vás zaujímalo, ako to funguje, tu je odkaz na článok:
Ako Vám BENZING Live môže zachrániť pretek

Situácie, ktoré sa vyskytujú:
- chovateľ omylom vyhodnotí pretek z domu predtým, ako priletia holuby
- porucha EKS počas alebo po preteku
- komisia v klube pretek vyhodnotí a vymaže skôr, ako vytlačí dokumentáciu

u p. Hrnčiara to bola prvá spomenutá situácia. Počas dvojpreteku - po dolete holubov z ST omylom vyhodnotil SDT predtým, ako prileteli holuby. V takom prípade systém na štandardnej doletovej listine dolety nevytlačí, pretože boli skonštatované po vyhodnotení. Systém však celý čas bežal, pretek nebol vymazaný, dolety boli korektne skonštatované a v priebehu sekúnd prenesené na naše servery, čo sme následne zdokumentovali v potvrdení o korektnosti doletov. S každým doletom bol uložený aj presný GPS čas v momente doletu, systém počas celého dňa v pravidelných intervaloch posielal rozchod EKS oproti GPS, všetko bolo v rámci normálu. p. Hrnčiar nebol prvý ani posledný, kto urobil chybu pri práci s EKS.

Tu je k nahliadnutiu aj potvrdenie, ktoré sme vtedy vystavili.

Minulý rok sme podobne zachránili pretek chovateľovi v ČR (porucha na M3 pred vyhodnotením) a do pretekového poriadku ČMSCHPH sa dostávajú podobné smernice, ako máme my, čo je skvelá práca našich funkcionárov a môžeme byť hrdí, že sme vzorom pre organizácie v okolitých krajinách.

Ján Budvesel (23.03.2025, 11:12)
Ďakujem posledne prihláseným pánom, že to tak pekne vysvetlili. Len sa čudujem chovateľom v OZ RK, že ani na tretí rok od prípadu, nevedia ako to bolo. Proste Hrnčiar podvádzal a veľa ľuďom to tak aj vyhovovalo. Nakoniec ho vedenie ani nechcelo pustiť do vedľajšej oblasti a dostal podmienku štyri roky. Pritom náš chovateľ čo chcel ísť do OZ RK, bol bez problémov uvoľnený. Neviem čo sa dá k tomu viac dodať...
Pavol Babic (23.03.2025, 12:51)
Tento príspevok je o niečom inom ako o p. Hrnčiarovi. Prezídium neuznáva notársku zápisnicu (úradný dokument ) a bráni tým Denisovi Babicovi využívať svoje súradnice.
Ján Budvesel (23.03.2025, 13:52)
Chlapec vytiahol poslednú kvapku, tak ho treba usmerniť...
Milan Blahovský (23.03.2025, 14:42)
Notársky úrad pravdepodobne potvrdil majetok p.Babica, s čím nevidím žiaden problém. Je to vlastnícke právo. Tu sa bavíme o istej forme možnosti prestupu do iného OZ. Ja sa iba čudujem, že toľko držíte p.Babica v OZ RK, alebo, žeby za tým bolo ešte niečo viac, čo ešte nevieme ???
Pavol Babic (23.03.2025, 16:08)
Denis Babic je člen OZ CHPH Martin ZO CHPH Martin / mesto. Danú súradnicu mu daroval jeho starý otec .Neviem o akom prestupe tu píšete. Ja som nelietajúcim členom ZO Dolný Kubín . Neviem prečo by som mal prestupovať. Ak sa tak rozhodnem ,prestúpim. Bol som dlhoročným funkcionárom ZO . Pri prihlasovaní za člena som Denisovi neodporučil OZ Ružomberok . Preto sa radšej prihlásil do OZ Martin. Denis ako študent 3 ročníka strednej školy si musel zmeniť plán výučby , aby sa mohol starať o ťažko chorého starého otca. Ten bol vážny onkologicky pacient a musel mať 24-hodinovú opateru. Nikto z OZ ani SZ sa nezaujímal o jeho stav .Hlavne že sa platilo členské. A teraz mu SZ bráni užívať jeho súradnicu na ktorú má nárok.
Peter Oláh (23.03.2025, 20:10)
Nemate v zozname tie spravne cisla.
Denis Babic (24.03.2025, 07:55)
Páni tam ide o to, že OZ Ružomberok keď niekto zomrie tak má vymazať všetky citlivé údaje čo žial neurobilo. Ale toto divadlo je spôsobené kvôli sporom, ktoré so mnou nemajú nič spoločné
Denis Babic (24.03.2025, 07:57)
A samozrejme všetky systémy počas trackovania a zápisu majú byť priamo nahrávané na server aby sa zabránilo nezhodám, chýbam či zámernej manipulácii metadát
Pavol Fidrik (24.03.2025, 19:47)
Pán Budvesel to myslite vážne usmerňovať niekoho príspevkom pána Blahovského a ešte aj poďakovať za to? Tak Vám teda ukážem začo ste poďakoval: Prvá veta je z korešpondenčného rozhodnutia VZ "V prípade straty dát z EKS medzi nasadzovaním a vyhodnocovaním, stráca chovateľ nárok na vyhodnotenie a pretek nemôže byť uznaný."...
Každý člen SZ či už Fidrik alebo Blahovský je povinný to rešpektovať alebo použiť poslednú vetu príspevku pána Blahovského.
Pokiaľ nebude VZ zrušené alebo uvznesené nové, ktoré zmení jeho charakter nemá zmysel sa zaoberať návratnosťou dát, tak ako to urobil pán Blahovský je to len ohýbanie predpisov. Toto uvzniesenie predsa nerieši návratnosť ale stratu dát. Preskočíme fear play to nech si každý urobí svoj názor a poďme na bod 19. "Každý majiteľ EKS systému má právo využívať všetky funkcie daného systému."
Ten hovorí zrozumiteľné "každý majiteľ EKS systému" ako majiteľ EKS viem, že obsahuje hodiny, live, smart, matka a na týchto smieme využívať všetky funkcie daného systému ale dotyčný pán tieto dáta neprinavrátil pomocou týchto funkcií ba dokonca ani nie zväzovými systémami ale až softvérmi tretej strany a to firmy Benzing, čo potvrdil aj príspevok pána Konečného takže aj tento bod 19 bol ohnutý v prospech dotyčného pána. Kladiem si otázku načo to bolo dobré, keď to uškodilo piatim chovateľom a čo vlastne tým pán Blahovský chcel zakryť. To vážne si myslíte, že všetci sme sprostý?
Milan Blahovský (24.03.2025, 20:17)
Ak už tak sme sprostí..., ale baviť sa s holubármi a robiť pre vás niečo, musí byť človek teda sprostý....
Ján Budvesel (24.03.2025, 21:30)
Pri všetkej úcte pán Fidrik, neviem či niekoho hlava ten váš príspevok vezme...
Marián Široký (24.03.2025, 22:48)
Denis, na pozemku máš 3 parcely. Stačilo by holubnîk postaviť nižšie a už by si mal inú súradnicu. Tým pádom by si mohol súťažiť, ale neviem, či sa to oplatí robiť kvôli takýmto pravidlám. Mladých chovateľov je málo a týmto spôsobom ich bude ešte menej.
Pavol Babic (25.03.2025, 07:35)
Tu nejde o súradnice . Toto všetko robí človek ktorému ide iba o jeho ego. Je zaujímavé ,že na SZ majú informácie len od neho a nik si nepreveril ako to v skutočnosti je. Ja som sa obrátil s dôverou na SZ ohľadom porušovania stanov a pretekového poriadku a dodnes som nedostal žiadnu odpoveď.

Vec : Žiadosť o vyjadrenie k podaním sťažnostiam na OZ CHPH Ružomberok

Na základe mojich sťažnosti podaných na Prezídium SZ CHPH na OZ Ružomberok
som sa do dnešného dňa nedočkal výsledkov šetrenia Prezídia SZ CHPH. Na zasadnutí Prezídia20.5.2024 v Lietavskej Svinnej ste rozhodli , že moje sťažnosti prešetríte na zasadnutí 25-26.10.2024
Sťažnosti a vyžiadané materiály ku sťažnostiam, ktoré sa aktuálne neriešili budú prerokované na dvojdňovom zasadnutí Prezídia SZ CHPH v októbri. Na prerokovanie sťažnosti a podnetov budú prizvaní dotknutí členovia a štatutári organizačných jednotiek
Daniel Tomáš (25.03.2025, 10:21)
Pán Babic,treba to meno napísať sem. Až vieme,ktože to má to ego také obrovské.
Ján Budvesel (25.03.2025, 17:22)
V prvom rade chcem povedať, že moje meno tu figuruje len ako prihlasovacie údaje pre pána Hrnčiara. Tak na prípadne otázky alebo útoky dodám telefon a môžte diskutovať s ním. Podľa vyjadrenia najväčším zlom v OZ RK je pán Zubaj, kôli ktorému boli aj odchody chovateľov do OZ Martin. Nakoľko pán Zubaj disponuje dopravou, je mu dobrý každy platiaci člen. Keď mu nie je vyhovené, rád sa pomstí, ako je aj Babicov prípad. Tak to bolo aj v prípade pána Hrnčiara, ktorý keď chcel odísť do OZ LM, pán Zubaj telefonoval funkcionárom oblasti nech ho nepríjmu, že má pozdlžnosti a rôzne iné intrigy. Vyjadrenie pána Hrnčiara je že už by to mal riešiť Slovenský zväz. Nech neplatí "lebo kamarát"....keď sa nevyjadril pán Babic, rozhodol sa že sa ozve on...
Pavol Babic (25.03.2025, 19:15)
Trafili ste klinec priamo po hlavičke. Ja nemôžem napísať meno priamo. Nechcem nahrať výboru OZ Ružomberok toto si dali do zápisnice 28.2.2024:
Z uznesenia z KOZ sa vypustí konštatovanie o potrestaní p. Pavla Babica, nakoľko tento spôsob disciplinárneho konania nie je v súlade s Disciplinárnym poriadkom SZ. KRK OZ vypracuje písomný návrh na disciplinárne konanie, potom bude zriadená disciplinárna komisia OZ a táto v zmysle Disciplinárneho poriadku SZ bude podanie riešiť.
Pavol Babic (27.03.2025, 06:55)
Prezídium SZ CHPH
Akademická 4
949 01 Nitra

Vec : Žiadosť o vyjadrenie k podaním sťažnostiam na OZ CHPH Ružomberok

Na základe mojich sťažnosti podaných na Prezídium SZ CHPH na OZ Ružomberok
som sa do dnešného dňa nedočkal výsledkov šetrenia Prezídia SZ CHPH. Na zasadnutí Prezídia20.5.2024 v Lietavskej Svinnej ste rozhodli , že moje sťažnosti prešetríte na zasadnutí 25-26.10.2024
Sťažnosti a vyžiadané materiály ku sťažnostiam, ktoré sa aktuálne neriešili budú prerokované na dvojdňovom zasadnutí Prezídia SZ CHPH v októbri. Na prerokovanie sťažnosti a podnetov budú prizvaní dotknutí členovia a štatutári organizačných jednotiek Sťažnosti a podnety A) Pavla Babica Sťažnosť na prestup člena ZO CHPH Dolný Kubín Petra Prílepka (V tom čase predsedu KK OZ CHPH Ružomberok.) a jeho prijatie za člena do ZO CHPH Zázrivá. Prestup bol v rozpore s § Stanov SZ CHPH. Prestupujúci člen si nepodal žiadosť o prestup, nedostal súhlas na prestup, nemal vyrovnané podlžnosti voči ZO CHPH Dolný Kubín, vyrovnal si ich až dodatočne a Prezídium nemôže na základe sťažnosti posúdiť, či bol pri prestupe dodržaný § 8 Stanov SZ CHPH. Na posúdenie a konečné rozhodnutie si prezídium vyžiada materiály od ZO CHPH Dolný Kubín, ZO CHPH Zázrivá a OZ CHPH Ružomberok. B) Pavla Babica Sťažnosť na porušenie Pretekového poriadku SZ CHPH Hlava III. v sezóne 2020 predsedom OZ CHPH Ružomberok p. Ladislavom Zubajom pri prevoze holubov do NS Párnica pri pretekoch: 13. 06. 2020 Bayreuth, 22. 06. 2020 Bayreuth, 5. 07. 2020 Gotha. Holuby prevážal sám z NS Ružomberok do NS Párnica, pričom bol porušený Pretekový poriadok SZ CHPH. Sťažnosť Prezídium odstupuje na riešenie kontrolnej komisii OZ CHPH Ružomberok, ktorá výsledok podá prezídiu písomne do 10. mája 2024.
V bode B by som sa chcel opraviť ,lebo sa jedná o preteky konané dňa 7.6.2021 Bayreuth ,
20.6.2021 Bayreuth , 4.7.2021 Gotha NP , 19.7.2021 Bayreuth .
Doplnil by som ešte pretek z 29.6.2024 Vyškov kde nakošované holuby prevážal sám bez sprievodcu Predseda OZ CHPH p.Ladislav Zubaj .Výsledok si môžete pozrieť na :
https://mypigeons.benzing.live/slovakia/sk/results/view/by-fancier/r-12804-t-68007-vyskov/
Treba si aj pozrieť potvrdenie o štarte poštových holubov, mená vodičov.
C) Sťažnosť pre falšovanie a zneužívanie osobných údajov v OZ CHPH Ružomberok.
K tomuto podnetu sa vám vyjadril aj sám Tajomník OZ CHPH Ružomberok p.Ivan Nemec.
Čím sa vlastne priznal.
Ja vám zasielam potvrdenie zo ZO CHPH Dolný Kubín z 2.11.2024

V Dolnom Kubíne 15.11.2024 Pavol Babic
Denis Babic (27.03.2025, 15:14)
.
Pavol Babic (27.03.2025, 20:13)
SZ my dodnes neodpovedal na moju žiadosť. Tu je pekne vidieť ako funguje vlastne celý SZ. Na poznámke p. Blahovského je pekne vidieť , že má informácie o mne o čom ani neviem ani ja. Nepozná ma videli sme sa asi 2 razy a už má o mne informácie o mne. Len či má skutočne tie pravé informácie. Včera boli presne 2 roky od úmrtia Jána Babica. Pred príchodom RZP ho ešte oživoval Denis. Je smutné , že pravé p. Zubaj robí Denisovi problémy . To ukazuje na jeho charakter .
Milan Blahovský (27.03.2025, 20:55)
Pán Babic, Blahovský nemá informácie o vás ( ani sa nepoznáme ) , mám isté informácie o riešení problémov okolo EKS p.Hrnčiara a ďalších vecí týkajúcich sa EKS na Slovensku v posledných rokoch, takže ma nezaťahujte do svojich osobných sporoch. Takých ako vy som riešil v priebehu svojho pôsobenia viac ako dosť a nemajte obavy, že by som im nepomohol či neporadil, teda ak to bolo v súlade s platnými predpismi SZ. To, že nie sú ideálne pre každého, ja už neovplyvním, ako som už kdesi vyššie napísal, neschválil ich ani Blahovský ani prezídium ale buď Zjazd, alebo Valné zhromaždenie...
Pavol Babic (29.03.2025, 10:11)
Pán Blahovský ja vás do ničoho nezaťahujem . Dodnes som nedostal z Prezídia SZ odpoveď na moju sťažnosť.
C) Sťažnosť pre falšovanie a zneužívanie osobných údajov v OZ CHPH Ružomberok.
Ochrana osobných údajov na stránke SZ:
8. INFORMOVANIE A UPLATŇOVANIE PRÁV DOTKNUTEJ OSOBY
Za účelom uplatňovania svojich práv, môžete kedykoľvek kontaktovať prevádzkovateľa
nasledovne:
• Adresa: Slovenský zväz chovateľov poštových holubov, Akademická 4, 949 01 Nitra,
• E-mail: szchph@postoveholuby.sk
Na vašu žiadosť odpovieme bezplatne v lehote do 30 dní. V prípade zložitosti, alebo veľkého počtu
žiadostí sme oprávnení túto lehotu predĺžiť o ďalších 60 dní. Pokiaľ k tomu dôjde budeme Vás
o tom, aj o dôvodoch informovať.
Pavol Babic (29.03.2025, 10:45)
Sťažnosť podaná 21.4.2024 . Takže o niekoľko dní presne 365 .

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené