SZCHPH
SZCHPH
CV Trenčín 2026

Autor: Milan Blahovský

CV Trenčín 2026
Najstaršie prvé Najnovšie prvé
Potvrdenie vymazania

Naozaj chcete vymazať túto tému vrátane všetkých jej príspevkov? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Vymazať príspevok?

Naozaj chcete vymazať tento príspevok? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Štefan Buc
Štefan Buc
08.02.2026, 18:21

Asi pred hodinou skončila na PIPA prvá hybridná aukcia (internet+aukčná sieň súčasne) Tom van Gaver veľmi ťažko si viem predstaviť foto holubov na aukcií iné aké tam boli. Holub aj keď je pekný ťažko sa dá odfotiť na podlahe v holubníku alebo vo foto-boxe nedá sa s ním komunikovať ako s človekom,vystihnúť správny okamih je veľmi ťažké.

Alebo ako píše p.Zubaj v predošlom príspevku na DF Nevyskúšaš-nezistíš. Sú aj iné spôsoby fotenia napr.Africa-Pro

Jakubec Ľudovít
Jakubec Ľudovít
08.02.2026, 16:13

Tie fotky sú paródia.Používa sa to už roky. Priniesla to doba,technológie a veľké aukcie,kde treba zdokumentovať stovky holubov.Nikto si už nedá prácu urobiť skutočnú fotku,čo je časovo náročné. Na týchto maketách je skutočné len oko,farba a krúžok.A pritom v propozíciách aukcií sa píše,že ak fotografia nezodpovedá skutočnosti,môže kupujúci holuba vrátiť.Skutočné staré fotky ukazujú aj typ a výraz holuba,čo žiadny fotoshop nedokáže.

RK
Rudolf Komár
06.02.2026, 19:33

Dobrý večer pán Holienka.Nekritizoval som prácu organizátorov ani tých čo pracovali na príprave a všetkom čo s tým suvisí.Kritizoval som neprirodzenu upravu fotiek holubov ktorých vidíme na tých upravených fotkách.niekolkých som držal osobne v rukách ale na originály sa ani nepodobaju.Len tolko.Načo to teda je.Vyzeraju neprirodzene nahnuté dozadu čo nedokáže skoro žiaden holub.A na tom trvám.prepáčte ak to nie je pravda.

GP
Gabriel Prvák
04.02.2026, 13:52

Asi sme boli v inom občerstvení... Pozývam Vás na výstavu Nitrianskeho regiónu so Mocenku.

PH
Peter Holienka
04.02.2026, 10:35

Pan Prvák asi ste mali smolu na guláš som čakal max. 4 až 5 minut a čo chodím po výstavách za posledných 5 rokov tak to bol najlepší guľáš. Za mňa a mojich priateľov čo sme ho jedli bol veľmi dobrý a chleba k nemu nebolo ani treba co sa týka klobás boli tiež dobre a horčicou sa akurát pokazí chuť klobás. No a ak ste mali stým problém nikto vám nekázal čakať tak dlho v rade mohli ste sa ísť najesť do mesta a tam kritizovať jedlo žiaľ 100 ľudí 100 názorov co už. Možno na budúci rok sa odhodláte urobiť takéto občerstvenie vy aj s tými pánmi kuchármi a počkáme si na hodnotenie účastníkov C.V. Za mňa je to tak kto nerobí nepokazí a kto robí pokazí a kritizovať je to najjednoduchšie. Neberte to v zlom je to môj názor a názor niekoľkých mojich priateľov.

S pozdravom Holienka

GP
Gabriel Prvák
04.02.2026, 06:03

Ak ste mysleli ten bufet, tak ten bol 100%ný. Ku klobáse nebola horčica, na guláš čakáš 30 minút, pretože nemajú chlieb. Popri čakaní si všímam personál bufetu ako na zväčšenie objemu kotla dolieva vodu. Mal som tú česť aj s dvomi kamarátmi z klubu (podotýkam pánmi kuchármi). Toto bolo jedno obrovské fiasko.

PH
Peter Holienka
03.02.2026, 21:06

Ešte malý dodatok.

Aby som nezabudol ešte poďakovať aj pánom Rešutikovým Peťovi a Majovi a aj ich personálu za ich dobré a chutné občerstvenie Ďakujem.

PH
Peter Holienka
03.02.2026, 20:49

Dobrý večer.

Nedá mi nezareagovať na príspevok p. Komára. Pan Komár to stým vašim príspevkom ste mysleli vážne. Spýtali ste sa chovateľov jednotlivých holubov na názor či sa im páčia fotky alebo nie. Namiesto poďakovania za skvelé vykonanú prácu sa im takto odmeníte kritikou. Je to prvý krát čo niečo takto pekné je zdokumentované a páni čo pracovali na tomto si zaslúžia veľké Ďakujem. Taktiež veľké Ďakujem patrí aj usporiadateľom C.V. Týto pani namiesto relaxu pracovali pre chovateľov a to sa musí ceniť nie kritizovať. Tak snáď za väčšínu chovateľov ešte raz páni Ďakujem

S pozdravom Holienka P.

Ivan Oravec
Ivan Oravec
03.02.2026, 11:16

Kolekcia od našich južných susedov

RK
Rudolf Komár
01.02.2026, 19:30

Také su tie holubky ako jeden.Ktovie ako vyzeraju v skutočnosti.Tá počítačová uprava im berie normálnu prirodzenost.Len prikrášlujeme.

KS
Kamil Slíž
01.02.2026, 12:15

Dobrý deň,

chcem sa poďakovať Mgr. M. Bláhovskému, za slovenských chovateľov PH, za zavesenie fotografií holubov, ktoré budú reprezentovať Slovenskú republiku na Olympiáde.

Milan Blahovský
Milan Blahovský
01.02.2026, 09:38

Keďže web s fotografiami olympionikov padol pod počtom návštev ( je limitovaný a musel by sa platiť...), tak aspoň cez tento portál ešte uvádzam ich fotografie.

Upravené 01.02.2026, 09:38 • Milan Blahovský
Richard Baško
Richard Baško
21.01.2026, 16:36

Výborná robota, rýchle zverejnenie výsledkov, čo najviac ocenili asi tí, čo sa osobne nezúčastnili výstavy. A tiež milé prekvapenie, keď mi v nedeľu poobede cinkla na mobil fotka s našim holubom. Priali by sme si, aby to bolo štandardom pri každej CV. Palec hore a ďakujeme.

TM
Tomáš Matys
21.01.2026, 09:50

Poďakovanie patrí však všetkým členom organizačného tímu, počnúc komisiami pri odovzdávaní holubov v sobotu,cez kolektív pri kontrole vstupov,až po spomínaný katalóg.

Hádam som nikoho nezabudol spomenúť a píšem to z vlastnej skúsenosti počas výstavy.

Všetci ste prispeli svojou prácou k pozitívnemu priebehu a dobrej nálade počas výstavy.

Vďaka....

TM
Tomáš Matys
21.01.2026, 08:21

Klobúk dole za vytvorenie pridanej hodnoty v podobe fotokatalógu s víťazmi kategórií na CV a umiestnenie kolekcie olympionikov s dostatkom priestoru na ich prehliadku...

Peter VAVREK
Peter VAVREK
20.01.2026, 09:45

Veľké poďakovanie patrí p.Ing.Bednarovi a Mgr.Blahovskemu za prezentáciu a spracovanie fotografií víťaznej kolekcie CV

Súper práca !!!

KS
Kamil Slíž
18.01.2026, 21:42

Dobrý večer, to je TOP grafické spracovanie celej reprezentačnej víťaznej kolekcie z Celoslovenskej výstavy v Trenčíne 2026 ..super,,. Rozhodne poďakovanie patrí Mgr. M. Bláhovskemu a Ing. J. Bednárovi za bleskové zavesenie. Ale aj všetkým, ktorí sa podieľali na zdarnom priebehu výstavy v skrátenom konaní.

Milan Blahovský
Milan Blahovský
18.01.2026, 20:34

Pozdravujem všetkých úspešných chovateľov , ktorých holuby dosiahli popredné umiestnenia v tohoročnej CV. Spoločne s Jožom Bednárom sme sa podujali pripraviť vám menšie prekvapenia a snáď aj darček v podobe spracovania fotografii týchto "olympionikov" , ktoré nech vám ostanú na pamiatku. Fotografie uložené na pomocnom webe k CV sú v zníženej kvalite a nedoporučujem ich použiť k tlači kvalitných obrazov. Vysoké rozlíšenie máme k dispozícii a snáď sa nám podarí aj druhý krok...

Dorazil som domov asi pred hodinou a snáď bezpečne dorazil aj Jozef Bednár v týchto chvíľach, kedy postupne pracujem na kompletizácii a úprave webovej stránky jednotlivých kategórii. Kde to všetko môžte nájsť teda aj tí, ktorí ste z rôznych dôvodov CV nenavštívili ?

Tu: https://cv-szchph.webnode.sk/

Upravené 18.01.2026, 20:35 • Milan Blahovský
DK
Daniel Krajčík
Admin
16.01.2026, 01:26

Pár pripomenutí tesne pred výstavou:

1. V prvom rade ešte raz - výstava je netradične v NEDEĽU! (Áno, nechceli to tak ani organizátori, iná možnosť však nebola.)

2. Preberanie holubov od oblastných združení - v SOBOTU od 7:00 do 10:00 a od 10:00 posudzovanie štandardných holubov.

Poznámka1: Nezabudnite priniesť veterinárne dokumenty, dvojmo vyhotovený zoznam odovzdaných holubov a výstavné karty! Každé OZ dostalo čísla klietok v ktorých budú holuby vystavené so žiadosťou vpísania čísla pridelenej klietky na výstavnú kartu podľa tohto zoznamu. Prosíme Vás, urobte tak!

Poznámka2: Ak chcete holubom v kategórii štandard dopriať čas, aby si v klietkach zvykli a mali čas sa upraviť, neodovzdávajte holuby na konci stanoveného termínu.

Poznámka 3: Holuby v kategórii štandard nesmú mať čipy, značkovače, apod. (viď. Výstavný poriadok)! Odstráňte ich doma, nie až pri odovzdávaní ... šetríte čas pri preberaní a zároveň eliminujeme riziko zranenia holuba pri tejto činnosti.

3. SOBOTA 19:00 - ocenenie víťazov súťaží MS, IM, Retro 2025, NP, MJK, Katovický memoriál a Berlín 2025 - tí, ktorí to sú už vedia (viď. príspevok 09.01.2026, 14:24). Veríme, že každý už má vstupenku a uvidíme na pódiu!

4. NEDEĽA - výstava otvorená od 8:00

5. Vstupné 15 EUR ... opäť, ak chcete uľahčiť plynulý priebeh, majte pripravené presne 15 EUR, ... pomôže to!

6. Mládež do 18 rokov a ženy majú vstup zdarma - vezmite manželky/priateľky, ... deti, vnúčatá, susedov, "stopárky" ;-) ...

7. 12.30 - 13.0 hod. - vyhlásenie výsledkov MS mladých chovateľov a ocenenie víťazov výstavy. Veríme, že každého víťaza uvidíme na pódiu!

Prílohy:

Obrázky:

Milan Blahovský
Milan Blahovský
13.01.2026, 13:41

V priebehu niekoľkých hodín budem spätne tým, ktorí posielali mne zoznamy, zasielať zoznamy holubov na CV pre jednotlivé OZ. Doplňte si na svoje karty čísla klietok uvedené v zoznamoch a tým zjednodušite a sprehľadnite umiestnenie holubov pri preberaní v sobotu.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie.