Krúžky,MDKS chápem ,ale kruzky0999 nie,možno nie som dostatočne informovaný,nakoniec som sa o to ani iné nezaujímal.Ale občas sa mi stane , že sa u mňa zastaví holub s takýmto krúžkom,kamarát mi povedal zavolaj p.Javorcekovi on má databázu rozdelenie týchto kr.Ano a tak aj robím a p.Javorcek je ústretový tak ako vždy je ,vďaka zaňho..Určite obdobie som nebol prihlásený,teraz to môžem napísať ako zaletený holub . Môžem,ale nerobím to a tak otravujem p.Javorceka...da mi kontakt a ja sa rád spájam s takýmto chovateľom.Casto sa stáva , že prvoprijemca ich posúva kade tade až stratíte niť.Nedavno tiež,našiel som až na druhý deň takéhoto holubka,hneď ma upútal modrý trojpásový,a krásne papučate nohy,zobral som ho do ruky hlavička ako mestský holub,tak som ho dal do karantény , pretože javil značne pokročilú chorobu.Ano nemusel som dlho čakať,nepriaznivo sa to ukázalo na zdr.stave mojich holubov.Zapasil som s tým viac ako mesiac.Po známej torture zisťovania som sa nedopracoval k majiteľovi a to som obvolal toho dosť,nakoniec vlastnik bol ten kto ani nie je členom zväzu.Neozval sa....Moja úvaha,či pointa:Neviem komu a čomu slúži táto sorta krúžkov a kto má z nich radosť Ak už majú byť nech,ale potom ich prideliť zaslúžilim ,rozumej dlhoročným členom,alebo členom výborov na jednotl úrovniach ,potažme účastníkom olympiád.Inak nemajú opodstatnenie a PODĽA MŇA je to úbohý pokus o elitárstvo.
MDKS-Krúžky
Autor: Roman Takáč
AĎ
Anton Ďurana
08.01.2026, 09:31
RT
Roman Takáč
07.01.2026, 20:45
Ak by mal ešte niekto záujem o maratónske krúžky, tak nás kontaktujte na čísla uvedené v predošlom príspevku. Ďakujeme. S pozdravom Takáč
Upravené 07.01.2026, 20:48
• Roman Takáč
RT
Roman Takáč
22.12.2025, 09:32
Dobrý deň prajem páni chovatelia.Dnes spúšťame predpredaj maratónskych krúžkov pre NS ŠINTAVA. Krúžky si môžete objednať na tel. 0949620466-Takáč alebo 0903183794-Štefánik.S pozdravom Takáč