Môj názor je že SZCHPH urobil správne rozhodnutie je to v podstate náhrada za Kolín nad Rýnom s ktorým sme mali dobré skúsenosti a zároveň to nadväzuje na Achen Brusel a Ostende
Autor: Ing. Alexander Hlavatý
Nechcel som ale musím zareagovať na príspevok p. Chytila, lebo je zavádzajúci. Hovorí že na CV v Trenčíne spravíme prieskum ale už 3.1 pred výstavou bolo už rozhodnuté. Dvaja z troch členov predsedníctva vedeli o dohode 7OZ takže prosím nezavádzaj Lukáš ostatných chovateľov. Dohoda sa nerodila ľahko ale je. Na predchádzajúcom VZ sa nehovorilo o rajonizaciu Západ stred východ! Na prezídium a prezidentovi zväzu odišiel list do žiadosťou o riešenie. Verím že sa to do zjazdu porieši.
Ako člen prezídia, ktoré vyhlásilo NP pre rok 2026 sa vyjadrím k voľbe Západ.
Určite sa nejedná o žiadny výkrik " O nás bez nás "
Podmienka na vyhlásenie NP je , že každý chovateľ musí splňovať 700km. To pretek Bad Neendorf nesplňuje pre niekoľko OZ preto nemohol byť zvolený.
V prezídiu sú 3 zástupci západu. Dohodli sme sa, že na CV spravíme prieskum v jednotlivých OZ. Každé OZ malo iný názor, nedalo sa z toho vybrať nič, za čo by bolo aspoň 80% OZ.
Z možností Hille, Eckenhagen a Altenglan, ktoré sme leteli v roku 2025 sme vybrali ten v strede položený, ktorý korešponduje aj s doletovým koridorom tretieho národného preteku Aachen.
Taktiež sme sa chceli vyhnúť scenáru roku 2025, kde pri silnom prúdení vetra sa menilo miesto štartu. Miesto Eckenhagen je letitelné aj pri južnom aj severnom vetre. Nehrozí nafúknutie do Rakúska, či Poľska.
Keď holuby letia cez ČR, vždy sú najmenšie straty.
Toľko na vysvetlenie.....
Dobrý deň. To isté o ,,NÁS BEZ NÁS" platí i pre Východ minimálne pre Spišský región ktorý plánoval rozdielne vypúšťacie miesta nad 700 km.
Dobrý deň. Keďže nerád píšem a radšej komunikujem ústne,budem sa snažiť byť stručný a výstižný. Na poslednom VZ boli zástupcovia OZ vyzvaní na vytváranie väčších celkov - regiónov na tzv "rajonizaciu" kvôli zlepšeniu koeficientov... Myslím si že zástupcovia OZ zo západu Slovenska tomu venovali veľa času, nespočetné hodiny telefonátov, osobných stretnutí, ktorého výsledkom bolo dohodnuté spojené 7 OZ zo západu Slovenska Bratislava Komarno Nitra Šurany Trnava Topoľčany Levice s dohodnutymi pretekmi nielen nad700 ale aj nad 500 km.
Zaujímalo by ma ktorí zástupcovia západného Slovenska navrhli Eckenhagen keď bol dohodnutý Bad Nendorf. Zdá sa mi že ideme podľa hesla " o nás bez nás"
Ďakujem za reakcie a vysvetlenie.