Rád by som dal do pozornosti vplyv novo navrhovaného systému výpočtov výsledkov v regiónoch na existujúci systém. Prikladám tabuľku s počtom typov výsledkov, ktoré bude potrebné vytvoriť podľa počtu organizácií v regióne. V Nitrianskom regióne ideme vytvoriť 120 typov výsledkov, čo si už vyžaduje úpravu programu, pretože pre človeka je veľmi náročné správne vyklikať a skontrolovať 120 rôznych kombinácií.
Toto zároveň ovplyvní rôzne zobrazenia stránok v MyPigeons - najmä miesta, kde sa zobrazuje celý zoznam alternatív pre daný pretek - detail doletu, alternatívne výkony v detaile súťaží, alternatívy v profile holuba. Na stránke organizácií, v zozname vypočítaých výsledkov sa chovatelia budú musieť vedieť zorientovať v stovkách záznamov výsledkov pri regionálnych pretekoch - najmä ak sa budú chceiť dostať k svojim interným výsledkom ZO, ktoré budú pod nimi.
V tabuľke je uvedená aj predpokladná dĺžka výpočtu, ak počítame 1.5 sekundy pre jedny výsledky.
Funkcionár z OZ Trenčín mi volal s dobrou otázkou - ak budeme mať národné preteky ako Chomutov, budeme tiež počítať všetky možné kombinácie v rámci SZCHPH? V prípade, že áno, narazíme na fyzické limity výpočtovej techniky.
Nerobil som ešte analýzu vplyvu na výpočet súťaží a vplyv kumulácie vypočítanych dát na veľkosť databázy, no zákonite tu porastú náklady na údržbu a otvorí sa otázka, koľko údajov resp. koľko rokov dozadu dokážeme držať v produkčnej databáze a garantovať trvalú udržateľnosť.