Dobrý den kolegovia holubári.
Budem mať nadzvyš mladých holubov a už ich neplánujem nechavať tolko do pretekov mládať, navyše už mám dostatok objednaných krúžkov, preto ponukam na predaj mladé holuby po vyselektovaných závodníkov z mojho holubníka z prvého hniezda.
Lietam v OZ Michalovce, v regione východ, regione Šariš. Základ mojich najlepších závodníkov je od môjho suseda Petra Liptáka z krvi pána Titka, ktorý je už legendou v našom športe. Výborne do nich zapasovali Sudorove holuby, hned som bol s nimi majster kat A a odvtedy letia absolutnu špicu nielen v oblasti, ale i v našich regionoch.
Skvelo sa ukazali hned prvým rokom odchovy po holuboch Kamp-Kippers od J. Bednára - je z toho i myslím zaslužene olypionička 178 - najlepšia ročka Slovenska, potvrdila to 1. cenou z preteku Kepno 359 km, pri učasti 4 oblastí v Regione Šariš, kedy predbehla všetkých 5480 holubov v protivetre s holubníkmi ktoré mali po trase ovela kratšie vzdialenosti – takže ked si dakto myslí že je dôležitá poloha, často sa môže mýliť. Ďalej su to holuby od Adriana Žilku, ktorý ma 2 olympionikov v kat eso, Milana Vojtka z jeho holubice 272 - 1. na SK kat E koef 7,68, od Martina Rzepku linia Figo a Marcel Wouters - inak Vercammen ma z tých holubov svojho ELEKTRO...
Zopar referencií:
olympionik 1285 sice za štandard ale predsa, teraz v Dortumunde mojho mentora Pavla Uličneho je u mna vychovaný - výborne mu letí 500vky
pretek nad 500 km 29.6.2025 prvé holuby odo mna na holubníkoch u p. Uličneho, Gašpara, Šumeraja - u neho hned dvaja z Gothy
u Rasťa Vincentyho mladý holub 875 r. 2025 2x 1.cena OZ - rodičia odo mna, v pretekoch starých holubov u mna vychovaný holub 36 s jeho kružkom - 2x prvý na holubníku
V pretekoch mladať v minulosti v Leviciach u Petra Šumeraja 1258 prvý na holubniku, u Jozefa Ivanka, Pavla Uličneho atd čiže nejde o pripravu, lebo každý chovatel ju robí inak, ale o KVALITU holubov
Podaktorí z Vás maju radi modne holuby, najlepšie ked je v rodokmeni Finn, Porsche, Kittel či Pitbull 8x, toto ja nemam ani to myslím z toho uplnu špicu neletí a udržať to odolne a zdrave je myslím tiež problem.
Kto má zázujem, holuby budú odstavovane cca 8 mája, môže volať vo večerných hodinách na číslo 0915940900. Cena dohodou.