Páni, nešlo by to vydiskutovať si to na vašom zasadnutí výboru ? Nevrhá to dobre svetlo na činnosť OZ. Ak je podnet na porušenie PP , tak to pošlite písomne na sekretariát. Takéto príspevky nevedú k pozitívnej situácii v OZ a tešia sa z nich neprajníci a tých je v každom OZ viac ako dosť...
Autor: František Kuruc
No pán Repaský.
Mrzí ma že nemôžeš späť kvôli môjmu opodstatnenému príspevku ,no späť netrebalo v noci po nasadzovaní,nie teraz.
Ja som žiadal vysvetlenie od kompetentných a zodpovedných,nikoho som nemenoval, narozdiel od teba,kde vo svojej reakcii útočíš na moju osobu. Je ale fajn, že si zareagoval práve Ty. Veď vieš,ako je to s tým porekadlom o trafenej húske...
Je veľmi pekné,ako všetkých chváliš a naozaj pred každým z nich všetká česť,ale čo to má spoločné s tým, že holuby nenocovali na štarte ? Jedine to, že si tou chválou chceš všetkých kúpiť a zamiesť to pod koberec. To nevidí len slepý.
Na 18 hodín odišli vodiči od rodín ??? Ja Ti poviem kam odišli vodiči. Z posledného NS,domov spať. A ty si to dobre vedel, preto si mi neposkytol tel. číslo na vodiča,aj keď som ho skoro do polnoci od Teba žiadal. Vedel si, že by som mu volal a zistil, čo ste vyviedli. Poslal si mi ho až nad ránom, keď sa chlapci vydali s holubmi na cestu. Klameš a zavádzaš, až sa práši...
V Širokom si povedal, že ešte nevieš,kto bude šofér. V Podhradí si na nasadzovaní povedal, že štart sa pripravuje na 8:00...na koho pokyn ? Od koho si dostal takú informáciu ?
Pri tomto všetkom mi aj historka o policajnej kontrole privodzuje úsmev na perách. Ale verím, že blok o pokute za chýbajúce doklady doložíš. Ak nieje nevadí, určite nejaký zozenieš, to Ti ide.
V závere len toľko. Áno, ja ako oblastný výcvikár som realizoval svoj prvý samostatný štart,zodpovedne som sa na neho pripravoval a taký amatér ako Ty, ktorý nevie vyrátať potrebný čas na transport ( aj s rezervou na prípadné komplikácie ) ho pokazil. Ďakuj Bohu, že dolet dopadol ako tak dobre a neurobil si chovateľom väčšie straty. A láskavo sa nepokúšaj dehonestovať mňa vo funkcii,pre vlastnú neschopnosť.
Píšeš chovateľom o ponaučení a pritom si to Ty,kto sa má ponaučiť !
Človek niekedy nespí, aby čo najlepšie vyhovel širokej chovateľskej verejnosti. Dnes nespím preto, lebo oblastný výcvikár realizoval svoj prvý samostatný štart, aj s príspevkom na diskusii!
V prvom rade sa chcem poďakovať za technické vylepšenie vozíka, vodičom za ochotu odísť od svojich rodín na 18 hodín, pre nás chovateľov poštových holubov. V druhom rade som rád, že sa vodičom, holubom a prepravným prostriedkom nič nestalo. Mali sme v Poľsku policajnú kontrolu dokladov na prepravu. Žiaľ, nemali sme všetky dokumenty v aute. V jazde nám bolo dovolené pokračovať, až po doručení chýbajúceho dokumentu. Na miesto štartu sme prišli 7.10 hod. Podrobnosti si rozoberieme doma.
Nech je to pre nás ponaučením priatelia. Letu zdar!
Žiadam o vysvetlenie zodpovedných,kto rozhodol o tom, že holuby budú do Poľska prevezené až ráno v deň preteku. Aká bola podstata, keď nasadzovanie začalo 18:00 deň pred pretekom ? Štartér bol zabezpečený na 6:30-7:30,kedy som ja,ako zodpovedný za štart,plánoval vypustiť holuby. Kto rozhodol o tom, že holuby dorazili na miesto štartu cca 7:30 v deň preteku ? Kto zapríčinil to, že v čase, keď iné OZ mali už holuby vo vzduchu,ja som ešte len musel vytvoriť priestor pre aklimatizáciu holubov po transporte a nanovo zháňať štartéra ? Kto je zodpovedný za štart o 8:50 a za dolet v teplotách 25°C ? Kto sa zahráva s úspešným zvládnutím sezóny, hneď od začiatku ?
Žiadam o zvolanie mimoriadnej schôdze výboru, rozšírenú o zástupcov jednotlivých ZO,kde sa vysvetlí dnešný prešľap a dohodnú sa podmienky pre transparentnú dopravu na ďalšie preteky. V opačnom prípade neschválim štart ďalšieho preteku !
S pozdravom František Kuruc
Výcvikár OZ Spišská Nová Ves