Testovacia stanica

Jakub Poništiak (06.02.2009, 21:45)
Vazeni chovatelia, neda mi to aby som sa nebijadril k testovacej stanici v D.Krskanoc. 1. "40 Euro"- tak to je nezmyselná cena za jedneho holuba..doteraz stacilo okolo 20 euro a zrazu nam je treba platit az 40? a myslim ze aj ocenenie nebolo zle. 2. "AUTO"- tak tento krok som uz vôbec nepochopil. Co tym chceli dokazat? Asi nas chcu dostat na tu uroven testovaciek ako je napr. SUN CITY. Kde sa lieta o auta a velke peniaze a pod. tymto rozhodnutim SZ som velmi sklamany!!!!!!!!! A touto cestou by som chcel aby sa vyjadrili aj ostatni chovateli.... LETU ZDAR
Miroslav Luhovy (07.02.2009, 07:56)
Osobne si myslím,že tých 40 € problém nie je, skôr si myslím, že by bolo vhodné oceniť radšej viac holubov a radšej peniaze ako auto.
Zdeňek Adamík (07.02.2009, 08:45)
Souhlasím s názorem p. Luhového. Auto je demotivační. Ten kdo dostane peníze sám rozhodne, jak s nimi naloží. Zda je uplatní pro rodinné potřeby, pro holuby, nebo pro sebe. Stejně tak to vidím i s různými poháry různých velikostí. Holubi přece poháry nežerou!!! Dejte chovatelům poukázky na výběr zboží u dealerů a prodejců chov. potřeb a oni si již sami rozhodnou za si za to opatří pohár se štítkem či něco jiného. Nikdo o nic nepříjde a všichni mohou být spokojeni.
Milan Blahovský (07.02.2009, 09:15)
Síce som členom prezídia, ktoré ( za mojej neprítomnosti ) urobilo podľa mňa v tomto smere nešťastný krok a rozhodlo o takomto modele ocenenia finálového preteku. Čo sa týka vkladovej čiastky tak je to otázka počtu holubov dodaných do MTC. Kým pred rokom som za 4 holuby zaplatil 80 Euro, tak teraz si musím vybrať 2 ( možno ešte kvalitnejšie) za rovnakú sumu. Čo sa naplnenia stanice týka, o to by asi strach nemal byť pretože minulý rok sa mnohí ani nedostali nad čiaru. Viac ma mrzí ale prerozdelenie výhier. Prvá cena auto je výborný nápad a určite aj motivujúci prvok v tomto ročníku , ale pokles výhier v ďalšom poradí už je skutočne demotivujúci.
Určite sa každý pri rozbore rozpočtu na chod MTC zaoberal aj otázkou tejto položky a dá sa pohybovať v istých mantineloch, tieto mantinely sú však pohyblivé . Stačí ak sa určí potreba aktivovať si holuba povedzme sumou 20 Euro pred finálovým pretekom ako je tomu v iných TS či to už v Sp.Podhradí, v H.Bludoviciach a napokon aj v Sun City ( tam je to žiaľ pre našincov až 1000 dolárov ...) a takto je možné počítať s ďalším príjmom povedzme 4000 Eur ak sa aktivuje 200 holubov z povedzme 300 prítomných na finále. ( čísla sú iba fiktívne). Koľko ich bude kvalitne pripravených na finále to už bude zodpovednosť ošetrovateľov a musí byť ( verím, že je) ich snahou aby to tak aj bolo. Aj to je jeden z receptov ako nenápadne povýšiť rozpočet MTC v položke výhier. Prikláňam sa k rozšíreniu hranice ocenených holubov na aspoň 10 % zúčastených finálového preteku. Predpokladám, že to už tak hromadný dolet na uvedenej vzdialenosti by nemusel byť, ale pri vhodných poveternostných podmienkách sa to vylúčiť vopred nedá.
Napokon aj zisk z dražieb urobených po finálovom preteku je prínosom pre rozpočet TS.
Kdesi som to v DF MTC už čítal, že je potrebné urobiť internetovú dražbu holubov, ktorá je prístupná širokej verejnosti samozrejme s predpokladom vlastnenia internetu. Určite by to bol krok, ktorý by pomohol ku kvalitnému výsledku tohto ročníka MTC Dolné Krškany.
Rozhodnutie o chode MTC je v rukách prezídia a ja verím, že prezídium ešte raz tieto myšlienky na svojom zasadnutí prehodnotí a vyjde v ústrety chovateľskej verejnosti. Nikdy nie je neskoro.
Ladislav Zubaj (07.02.2009, 12:27)
Milan 3x som si prečítal tvoj článok a nechápem ako to myslíš.Zaplatím 40euro za holuba,keď si nahlásim 5 tak za každého zaplatím 40euro a stále nechápem prečo by som si mal aktivovať opäť tie isté holuby.Myslím si, že za 40euro mám aktivovaného už na začiatku na všetky súťaže až do konca.V Afrike je to úplne inak ako píšeš.Tam si zaplatíš 1000dolárov za jedného holuba a k nemu si pridávaš dvoch nezaplatených náhradníkov.V prípade straty prvého sa automaticky aktivuje druhý a v prípade straty druhého sa automaticky aktivuje tretí,ak stratíš celé družstvo tak o rok si opäť môžeš dať zadarmo družstvo.Takzvaní náhradníci od začiatku až do konca nezískavajú nijaké ocenenia ani automobil.A však keď zistíš,že ti náhradník dobre lieta ktorýkolvek môžeš si ho aktivovať 1000dolármy a v tom prípade má nárok na všetky ocenenia.Otázka na teba:Prečo by som si mal aktivovať zaplateného holuba?.......podľa teba mi to pripadá,že holub za 40 dolárov nemá nárok na nič a je iba kusom v testovacej stanici alebo má nárok od začiatku až do konca na všetky ocenenia.Píš trošku zrozumitelnejšie:o) s Pozdravom
Milan Blahovský (07.02.2009, 13:29)
Ja nie som ten kto zostavuje propozície a teda ani moja pripomienka nemusí byť na 100 % priechodná. Propozície "Afriky" sú mi jasné, je to ako píšeš, niečo podobné sa zavádza vo viacerých TS. Pozri sa na Grand Prix vo Fritzlari, holub stojí 100 Euro ( ak dáš 3 holuby štvrtý je zdarma - to je to čo motivuje dať komplet družstvo) Tieto holuby získavajú ocenenie v prípravných pretekoch podľa propozícii ( finančné, u nás asi poháre či diplomy...) Avšak na finále sa holuby aktivujú poplatkom 400 Euro - do 2.9. Ak potom majiteľ nevyužije možnosť aktivácie, môže to urobiť tretia osoba. Ten beria z aktivovaného holuba prípadnú výhru. Zisk z dražby získava pôvodný majiteľ holuba. Je to niečo obdobné ako "Afrika" nie ?
Poďme ale naspäť na Slovensko. Ak by bol poplatok povedzme 30 Euro za holuba tak tieto holuby by mali nárok na ocenenie v prípravných pretekoch ( napr. prvých 5 holubov v preteku napr. 150-125-100-75-50 Euro) Pred finále by sa urobila aktivácia holubov inými slovami doplatenie napr.20 Euro pre najúspešnejšie holuby ktoré ostali na finále a tým by sa navyšilo možné ocenenie finálového preteku. Týmto by sa dalo získať povedzme ďalších 4000 - 5000 Eur ak sa finále zúčastní trebárs 200 - 250 aktivovaných holubov. Opäť systém, že majiteľ má prednosť pri aktivácii či inými slovami vsadením si na svojho holuba a ak to nevyužije tak to môže urobiť iný chovateľ.
Je to zrozumiteľne napísané ? Je to však iba diskusný príspevok a nie nové propozície TS , tak to aj tak berte. Skúste aj vy podať návrh na zmenu.
Ladislav Zubaj (07.02.2009, 18:28)
Milan pochopil som to tak, že do finale sa dostane napr. 500 holubov a chovatelia si aktivuju len 50 holubov, ktoré budú letieť o finálne ocenenia. Tie ostatne budu len " do počtu". Smola...pochopil som to správne??? Ja si myslim , že je lepšie, keď všetky zaplatené holuby po 40Eur letia o finálne ocenenie a tí čo si aktivujú holuby si rozdelia sumu aktivačnú medzi sebou. Podľa mňa len to je spravodlivé nie?
Milan Blahovský (07.02.2009, 22:29)
Aj v Afrike sa ťa niekto pýtal či si aktivoval holuba ????
Ladislav Zubaj (07.02.2009, 22:49)
Nepýtal ale platil som len za jedného.A aktivoval som nezaplateného.Kdež to tu musím zaplatiť za aktivovaného v tom vidím rozdiel.V Afrike je to super vymyslené...a lepší spôsob som nespozoroval nikde...
Vladimír Sudor (08.02.2009, 09:01)
Pripájam sa k Jakubovi Poništiakovi a myslím si,že teraz pán Kurek poriadne prestrelil. Na naše malé Slovensko by stačilo vklad za holuba aj tých 20 Eur. Za takúto sumu sa mohli testovania zúčastniť aj menej solventní chovatelia. Začalo to sumou 500,- Sk za holuba,pokračovalo 650,-Sk a teraz 40,-Eur čiže 1200,-Sk. Pripadá to tak,že zahrať si o auto,pod rúškom SZ,si chce len určitá skupina chovateľov. [%sig%]
Peter Matalík (08.02.2009, 09:57)
Pripájam sa k názoru V.Sudora.Bude to len pre určitých chovateľov/viď.Koopman 52 ks Afrika/.Aj SEMK je lepšie ak su peniaze rozdelené na viac pretekov.V tom jednom je to fakt len o šťastí.Hlavne ak doletí spolu skupina mláďat.Ja osobne za 40 Euro mláďa do Krškan nedám!
Igor Barbírik (01.03.2009, 19:15)
pan ponistak nechcem vasho nazoru na dane propozici vrskanoch ale aj madarsku maju visie poplatki a maju tam vzdi plne grand prix 60 euro a delta club 50 euro plus stavki 20 euro chodia begicania holandania nemci atd..treba sa zamisliet ci pridu aj knam abi sme to mali krskanoch atraktivnejsie respektujem vas nazor ale zamislime sa nad tim.
Igor Barbírik (01.03.2009, 19:36)
pripajam sa k nazoru pana luhoveho teiz si myslim ze auto bi nemoselo bit povedzme prvich 30 holubov .
Jakub Poništiak (01.03.2009, 21:03)
pán Igor Barbírik ja si myslim, ze testovacka by mala byt hlavne pre slovenskych chovatelov a nie pre zahranicnych. ale proti ich ucasti nic nemam
Milan Blahovský (02.03.2009, 11:45)
Propozície MTC dopracované v bode ocenenie finálového preteku, aktualizované na webe.
Miroslav Luhovy (02.03.2009, 12:41)
Milan,určite je to výrazná zmena k lepšiemu,ale prečo stále to auto?Nie lepšie tam teda dať 10 000 € a keď ten čo to vyhrá bude chcieť auto nech si vyberie aké chce.
Milan Blahovský (02.03.2009, 13:41)
Má to svoj význam, porozmýšľaj a určite na to prídeš. Každopádne túto variantu vítam viac ako pôvodný návrh. Čím viac potešených chovateľov, tým lepší celkový efekt z testovania. Hlavne aby sa finále nepodobalo tomu poslednému čo sa týka vývoja počasia.
Miroslav Luhovy (02.03.2009, 14:30)
Ak myslíš na podporu domácich výrobkov(Kia),tak to rovno môže byť 2.cena Samsung LCD a 3.Whirpool ....Väčšina chovateľov auto má a ak aj o nejakom rozmýšľa tak každý má iný vkus.A pokiaľ auto máš a vyhráš a budeš ho chcieť predať,tak tá cena je okamžite nižšia aj keď to bude funglovka.Ale to je môj názor a čo človek to názor.Počasie ovplyvniť nevieme(teda obrem Číny...)ale propozície áno.
Ing.Miroslav Gašpar (03.03.2009, 17:14)
Vážení priatelia. p.Poništiak vo svojom príspevku vyjadril svoj názor na TS Krškany a vyzval nás, aby sme sa aj ostatní vyjadrili k danej problematike. Nechcel som vstupovať do tejto diskusie, ale nakoľko absolútne súhlasim s názorom pp.Poništiaka,Sudora a Matalíka, nedá mi zostať bokom, a nechať ich osamotene bojovať za nás ostatných. Podrobne som si preštudoval zápisy a uznesenia Prezídia SZ CHPH od 9.4.2005 až po31.1.2009 a zápisy VZ od 23.4.2005 do 22.11.2008 a mám dojem, ako by sa jednalo o dva objekty. Raz sa v tak závažných dokumenotoch hovorí o TS SZ CHPH, inokedy zasa o MTS SZ CHPH. V uznesení zo zasadnutia Prezídia SZ CHPH zo dňa 7 a 8 .10. 2005 v Nitre sa konštatuje, že nik sa neprihlasil na Verejnu súťaž ohľadom Vyberového konania na TS SZ CHPH, tak sa schvaľuje zriadenie TS SZCHPH v prenajatých pozemkoch p.Vojtecha Čermáka v D. Krškanoch. Podstata je v tom, že sa sválilo vybudovanie TS a nie MTS. A toto všetko bolo a je financované z nákladov SZ CHPH ( každoročne sa schvaľuje rozpočet na činnosť TS, ktorý mi smrteľníci samozrejme nepoznáme), čiže nás všetkých, a preto musi slúžiť v prvom rade nám členom SZ CHPH. Toto nieje súkromna TS ako v Afrike, ale naša SZ CHPH. Čiže je úplne scestné porovnávať to, ako to je v súkromnej HORNEJ,DOLNEJ, alebo v ZELENEJ A MODREJ. Toto zariadenie nás povolaných nie je iba pre pár vyvolených. Čiže v prvom rade musí byť snaha dať možnosť zaslať holubov do TS D. Krškany naším chovateľom stým, že sa určí pevný termín prihášky vrátane platby a po tomto termíne, umožniť prihlasiť holubkov všetkým ostatným, až do naplnenia kapacity. Ak sa nemýlim, tak kapacita je 967 ks. (môžem sa mýliť, ale také číslo som v niektorom zápise videl ), ak dovolime dodať do TS po dvoch holuboch, tak uspokojíme ročne cca 10% chovateľov SZ CHPH. Je to veľa tých 10% našich chovateľov? Každy chovateľ by sa tam teoreticky mohol dostať ráz za 10 rokov. Nakoľko toto zariadenie by malo slúžiť ako neziskové ( lebo je naše a pre nás ) tak poplatok by mal byť za skutočne vynaloženú alikvotnu čiastku na jedného holuba za celú sezónu, vrátane primeraného vecného ocenenia (myslím tým pohár a pod. ). Je tu však aj ďalšia možnosť, pre tých, ktorých láka hazard , potom výška poplatku nech je podľa mňa čo najvyššia (ale aby neodohnala klientelu ), nech sa vytvorí čo najväčšie množstvo a rôznorodosť stávkových možnosti, avšak s tým, že to bude fungovať ako v sazke a športke, čásť pôjde na výhry a čásť pôjde do pokladne SZ CHPH. (Veď aj športovci si úžívaju svoje miliónove platy z činnosti stávkových kancelárií). No a nakoľko TS SZ CHPH je naša , tak aby sme z neho mali mať všetci osoh a zo zisku na budúci rok nebudeme platiť člensky príspevok, uhradený bude aj časopis Poštový holub pre každého člena, zníži sa cena rodových obručiek a príp. ďalšie výhody pre všetkých. Môžeme zvýšiť platy resp. odmeny pre funkcionárov nielen zväzu, ale aj funkcionárov OZ a ZO. Veď po tomto už roky niektorí volajú , že zadarmo ani kura nehrabe. Podmienka je aby sa v referende celej členskej základne rozhodlo, či TS bude zisková organizácia pôsobiaca v rámci SZ CHPH, alebo rozpočtová ( nie Zjazd, ale referendum je najvyššia zložka demokracie - demo - kracia - vláda ľudu). Takže podľa mňa je zatiaľ TS D. Krškany súčasťou SZ CHPH a má ju možnosť využívať čo najširšia členska základňa SZ CHPH. Nemôžu o tejto činnosti rozhodovať 3 , 4 funkcionári, ale celá členská základňa SZ CHPH. STANOVY : § 1 Názov a poslanie SZ CHPH - bod č. 2 - Hlavným cieľom je chov poštových holubov, starostlivosť o rozvoj športovej a výstavníckej činnosti, výchovna činnosť, rozvoj a Z V E Ľ A Ď O V A N I E M A J E T K U Zväzu. § 3 Hlavné úlohy Zväzu - bod č. 6 - Chráni práva a Z Á U J M Y členov Zväzu § 6 Práva členov - bod č. 5 - PRÁVO V Y U Ž Í V A Ť spoločný majetok Týmto mojim príspevkom som v žiadnom prípade nechcel znevážiť prácu funkcionárov SZ CHPH a ostatných zložiek Zväzu a ani žiadného uraziť, ale iba pripomenuť, čo komu patrí a že funkcionári v dobrovoľných funkciach na rôznych stupňoch sú tu pre členov a nie naopak. Spozdravom Vzduch je naše more a perute vlasti nech nám letia
Peter Matalík (03.03.2009, 20:58)
A sme pri koreni veci p.Gašpar.TS Krškany by mala umožniť všetkým členom SZ CHPH,či už viac,alebo menej solventným porovnať si kvalitu svojich mláďat za ceny ktoré zodpovedajú situácii v dnešnej dobe,kedy prichádzame o zamestnania a rozmýšľame ako ďalej.Je to TS SZ.Chovatelia ktorí na to majú finannčne majú X možnosti hrať o "veľke peniaze resp.auto./Afrika,Čína aktuále Rumunsko./ Ak to bude komerčná stanica tak podmienky určuje majiteľ a tam už nie je o čom diskutovať.Nekopirujme stále zahraničie.Nechcem tu zabrdnúť do politiky ,ale nedá mi.Pred rokom boli USA vzorom ekonomiky dnes...
Milan Blahovský (29.03.2010, 19:38)
Pre záujemcov o testovanie mladých holubov oznamuje SZ CHPH, že testovanie holubov pod hlavičkou SZ bude v najbližších sezónach v priestoroch Agrokomplexu v Nitre. Propozície budú zverejnené v najbližších dňoch.
Martin Polovka (30.03.2010, 03:02)
Výborná myšlienka, gratulujem dvom veciam, nápadu a jej realizácii. Mimo miesta TS, správna propagácia hovu poštových holubov na správnom mieste. Pridal by som malý záhradný holubník, tak 20 holubov sprístupom pre verejnosť napr. pri agrokomplexe a letákom o tomto športe /lepšie raz vidieť ako 10x počuť/ Hodnotím ako veľký krok.
Daniel Krajcik (30.03.2010, 07:51)
Pocas konania 37. rocnika medzinarodnej polnohospodarskej a potravinarskej vystavy Agrokomplex (19.-22.8.2010) je v plane uskutocnit simulaciu preteku ... tazko si predstavit lepsiu propagaciu pre nas sport.
Zdeňek Adamík (30.03.2010, 08:45)
Dobrý nápad, a to by ještě diváci mohli uzavírat sázky, kde byli vlastně vypuštěni - jestli třeba v Praze nebo Dubči u Prahy, že? Bylo by to dobré zpestření...
Branislav Barčin (30.03.2010, 11:21)
Pripojim sa len s nazorom ze ten holubnik v priestoroch Agrokomplexu je naozaj vyborny napad a dobry krok v propagacii PH. Drzim palce aby to vsetko vyslo podla predstav.
Zdeňek Adamík (30.03.2010, 11:43)
A pro mladší diváky bych ještě uspořádal matematickou Olympiádu o ceny s otázkou: Jak by závod dopadl kdby byli holubi vypuštěni místo v 07:00 v 07:15 nebo v 07:30.
Zdeňek Adamík (30.03.2010, 12:13)
Odpověď je jednoduchá pořád stejně, jelikož doletují vždy z Místa A do Místa B. Jiná situace by nastala, kdyby doletových míst bylo více, ale to už je známá písnička.
Milan Klačan (30.03.2010, 12:34)
Pre niektorých je to obľúbená pesnička... Stou propagáciou je to dobrý nápad , len čo na to povedia ľudia keď im bude nad hlavami lietať v kŕdli okolo tisíc holubov. Predošlá TS mala ideálnu polohu ( na kraji mesta).
Milan Lenárth (30.03.2010, 14:24)
V Nitre pri Agrokomplexe je mnoho mestkých holubov, takže si myslím , že Nitrančanom to bude jedno. Nápad dobrý, z Akademickej ulici blízko, takže myslím, že by to mohlo byť dobré.
Ján Melichárek (01.04.2010, 09:50)
Treba posúdiť.......... To v1% propagácie to vidím aj ja ako dobrý nápad ,ale kolko nás to bude stáť . Už niekto prehodnotil finančný rozdiel nákladov Krškany versus priestory v Agrokomplexe. Lobing za priestory v takomto areále -každoročne sa schvaľuje rozpočet na činnosť TS, ktorý mi smrteľníci samozrejme nepoznáme Chceme poznať aj túto stránku či ideme do rizika alebo možme s časovou rezervou všetko prekalkulovať. PS:Aby nás to nemrzelo ako nevydarený štart preteku so špatným koncom www.zahorak.sk

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené