"Sťahovavé vtáky"

Atilla Horváth (17.09.2009, 22:22)
Nakoľko v Seredi nefúkal taký vietor, aký si predstavovali dvaja chovatelia, oni sa rozhodli, že skúsia šťastie s mladými holubmi v inom OZ. Nasadili holubov v Šintave, ale po prvom preteku OZ Trnava zistila, že sa neoprávnene zúčastnili na preteku nakoľko nemali súhlas prestupu zo Serede, ich vyradila z preteku. Ani by som o tom nepísal, keby som dnes pri prezretí výsledkov OZ Pezinok ich mená by tam nenašiel. Asi tam nevadí, prečo a odkiaľ prišli. Čerešničkou na torte je, že sa jedná o člena výboru OZ Sereď. Viem, že každé euro prispeje OZ, ale bez súhlasu OZ by nemali vyhovieť "sťahovaniu" chovateľov, tak ako sme nevyhovovali ani my požiadavke ZO Kolárovo a okolie, nakoľko nemali súhlas od OZ Komárno. Zastaviť také prestupy môže iba zodpovedné vedenie oblastných združení s tým, že vyhovuje len takým chovateľom, ktorí majú súhlas na prestup. Kam vedie táto cesta...........?????!!!!!!!! [%sig%]
Oldrich Savara (18.09.2009, 14:14)
Vážený pan Horváth. Doporučujem Vám naštudujte si pretekový poriadok SZ-CHPH kde sa dočítate : HLAVA II. bod č.3. nasledovné. Chovateľ sa môže zúčastniť pretekov u viacerých usporiadateľov za podmienok nimi vydaného štatútu pretekov. To znamená, že i mimo OZ- CHPH Pezinok. A nejde ani o stahovanie vtákov ale iba o účasť u iného usporiadateľa. A kam môže viesť účasť u iného usporiadateľa ? Nuž len ku zlepšeniu vzťahov medzi nami. Dovolím si pripomienku k fúkaniu vetrov. Vietor nám vždy dokazal znepríjemniť preteky a bude to i naďaľej, len je potrebné stanoviť také podmienky majstrovstiev OZ aby vietor nerozhodoval. To je však už iná téma.
Atilla Horváth (18.09.2009, 15:28)
Súhlasím s Vami pán Savara, ale tu ide o niečo iné, nie zúčastniť sa na viacerých pretekoch. Vietor vždy bude mať určitú rolu v doletoch holubov, ale chvála bohu raz fúka z dola a raz z hora, a my nikdy nebudeme ovplyvniť.
Atilla Horváth (18.09.2009, 16:44)
Pán Savara Zúčastniť sa u viacerých usporiadateľov znamená to, čo robia u Vás páni Tanko+Fulop, Horváth František, nakoľko takisto nasadia na pretek aj vo vlastnom OZ a nasadia holubov aj v OZ Pezinok. A je to úplne v poriadku! [%sig%]
Oldrich Savara (23.09.2009, 20:18)
Účasť chovateľov Čmaradu a Štefanku na záverečnom preteku mladých v rámci OZ - CHPH Pezinok je z našej strany v úplnom poriadku. Povinnosťou usporiadateľa nie je zisťovať či nasadil dotyčný chovateľ svoje holuby i vo vlastnom OZ - CHPH resp. vo vlastnom nasadzovacom stredisku. A ak ma pamäť neklame, nie je ani povinnosťou chovateľa nasádzať svoje holuby na každý pretek v rámci pretekového plánu, vlastného OZ - CHPH. Vo vašom prípade však môže ísť o to, že spomenutí chovateli mohli chýbať pri nasádzaní vo vlastnom nasadzovacom stredisku. Ano môže ísť o problém ale vtom prípade treba tento stav riešiť na úrovni Zväzu. Osobne som presvedčený, že je potrebné povinný počet účastníkov pre uznanie preteku znížiť. Pamätníci by mohli namietať ako je môžne z mojej strany podávať tento návrh,keďže som bol v minulosti jedným z tých ktorí sedem účastníkov požadovali. Nuž je to preto, lebo členov ubúda. A ak bude niekto tvrdiť opak, tak nech sa pozrie okolo seba a na náš vekový priemer. Keď už som sa takto rozpísal,prosím i iných členov nášho Zväzu , aby sa na danú temu vyjadrili, pretože mimoriadný zjazd sa blíži.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené