Výber mladých do MS

Eduard Buček (09.03.2010, 22:20)
Do MS mladých v Poľsku ma byť vybratých 25 holubov za Slovensko. Boli sme oslovený o prezentáciu výsledkov mladých holubov za posledné roky v OZ.MS.TS. Tak by som rád a myslím aj ostatný chovatelia videli zoznam chovateľov a počtov holubov čo boli vybrané do Poľska. Aby to bolo regulerné a nebolo podozrenie z prospechárstva ,tak ku každému treba dať výsledky v OZ.MS.TS. "Nech sú čisté karty na stole"
Ing.Miroslav Vidhold (11.03.2010, 07:34)
Vážení priatelia, výber do testovačky MS?....zasa trapas,reprezentovať Slovensko budú aj takí,ktorí ani nepretekajú....Priklad z Talianska,ako mi povedal Christian Cosa člen pretekovej komisie FCI,u nás: Majstri Talianska po 5 kusov a žiadna diskusia okolo toho !!!!!Povedal doslova, U nás- na Slovensku?..kamaráti a ktokoľvek,kto si to ešte "neodlietal" a po jednom kuse.Vedeniu nejde o asi výsledky,ale zavdačiť sa za lojálnosť....To je Slovensko,žiadna korektnosť....
Ing.Miroslav Vidhold (11.03.2010, 07:38)
Prepáčte,zabudol som napísať,ako by to mohlo byť aj u nás...ten výber.Majstri SR zo všetkých kategorií po 5 ks.A výber je hotový....a kvalita by predsa mala byť,aby sme sa nehanbili.
Zdeňek Adamík (11.03.2010, 08:56)
No dovolil bych si tak trochu nesouhlasit. Jedná se přece o kategorii mladých holubů, tak podle mne by tam měli reprezentovat holoubata chovatelů umístěných v MS v kategorii mladých holubů v první desítce. Není mi jasné, proč by tam měli reprezentovat holoubata např. chovatelů z MS na DT i SDT, protože je obecně známo, že značná část těchto chovatelů cvičení holoubat a jejich selekci nepřikládá až tak velký význam nebo to dokonce s nimi ani neumí. A důkazem toho jsou pak i jejich výsledky dosahované v kategorii mladých holubů v MS. Čest vyjímkám.
Ing.Miroslav Vidhold (11.03.2010, 13:24)
Pán Adamík,čo keby ste sa vyjadroval k Vášmu zväzu a dianiu v ňom...alebo takto radíte madarom,belgičanom,či nemcom?Mohol by ste sa trochu kontrolovať,či ste "oprávnený"vôbec diskutovať na naše témy.
Miroslav Luhovy (11.03.2010, 13:55)
Naopak,práve postrehy p.Adamíka sú k veci a takisto aj v tomto prípade.ˇVám sa p.Vidhold nič nepáči,čo nepasuje Vám.
Milan Lenárth (11.03.2010, 14:42)
Môj názor je podobný názoru p. Vidholda, reprezentovať by mali hlavne Tí, ktorí skončili v MS na popredných miestach, k tomu aby reprezentovali by ich mal vyzvať zväz, konkretizoval by som to dokonca na pretekovú komisiu. Súhlasím aj s názorom pana Adamíka aj v tom je niečo pravdy.
Ing.Miroslav Vidhold (11.03.2010, 14:49)
Pán Luhový,mne sa nepáči to,ked ludia,ktorí pre tento šport málo dokázali a dokazujú,stále niečo špekulujú,ako by to "vyrobili pre seba".V každom športe,či je to už Olympiáda,či Majstrovstvá sveta existujú predsa určité kvalifikačné predpoklady...Ja nepovažujem za hodnoverného reprezentanta toho,kto nemá výsledky ...Potom podľa Vás treba vyberať zo 4000 holubov,ked každý chovateľ teoreticky nahlási jedno mláda...nie?Takže mne pasuje všetko,čo je opreté o serioznu prácu a každý si má tzv.nomináciu zaslúžiť...ale výsledkami a nie "mlátením prázdnej slamy"...Postrehy pána Adamíka patria k tomu,pretože kto mu dal právo hodnotiť prácu chovateľa a či "umí alebo neumí pracovat"s holuobaty.Holuby v MS letia bez chovateľa,takže či "umí,rsp.neumí"je to jedno,rozhoduje kvalita chovu a nie frázy ...Nemá význam debatiť na úrovni s ľudmi,ktorí sa"hľadajú"a neovládajú základné veci o holuboch.Prepáčte mi za moju otvorenosť.
Tibor Balogh (11.03.2010, 14:50)
Pán Vidhold vy ste nejaký múdrý.....raz som vám vratil zaleteného holuba a ani ďakujem som od vás nepočul.....
Zdeňek Adamík (11.03.2010, 15:56)
No pane inženýre, když docházejí argumenty...,že ano?
Milan Blahovský (11.03.2010, 15:59)
Miro, a ďalší. Nemám dnes ešte predstavu kto zareagoval na výzvu prezídia ohľadom obsadenia TS pre MS v Poľsku či v Mire, zajtra budem múdrejší. Možno to nebolo doteraz šťastné riešenie vyhlásiť takýto verejný konkurz na účasť v podobných súťažiach v minulosti a ideálom by bolo, ak by sa našim majstrom písomne ozvali a poprosili či hrubo povedané požiadali ich ich o reprezentáciu. Možno nie šťastné, ale férové. Šancu dostal každý, výber sa však urobil z tých čo splnili isté kritéria. Že sa tam dostal aj holub chovateľa, ktorý nebol majstrom Slovenska ( pretože majstri sa neprihlásili a stavím sa s vami, že sa neprihlásili všetci ani teraz ) bolo už iba východiskom z daného stavu. V minulosti to boli chovatelia, ktorí si uhradili istý poplatok spojený s cestovným nákladmi pre dopravu týchto holubov do TS. Napr. Vlado Mulík či Marián Hečko ( Francúzsko), J.Patera ( v Belgicko), J.Mlátko, A.Valiga či iní (Nemecko) pred rokom neboli majstrami Slovenska a ich holuby sa nestratili v konkurencii MS. Meno je jedná vec , holub druhá a potrebné šťastie tretia. Mám pocit, že niektorí sú zbytočne nervózni pred zasadnutím prezídia.
Ľubomír Hovančík (11.03.2010, 16:18)
V obežníku 1/2010 v bode D: Podmienka účasti je umiestnenie chovateľa v Majstrovstve OZ mladých holubov do tretieho miesta v posledných dvoch rokoch alebo dobré výsledky v posledných rokoch na TS a MS . Chovateľ môže prihlásiť maximálne tri kusy. Výber účastníkov bude oznámený do 28.3.2010....... Moje počty: 3 miesta v MS ML: 3 x 3 ks= 9 ks A ako je myslené??? .....dobré výsledky v posledných rokoch na TS a MS . TS funguje 3 roky. Tak kto tu dá víťazi pretekov , finalisti, Esa ML., najúspešnejší CHPH %.......???? Treba 25 ks odpočítam 9 ks nám zostáva 16 ks Ml. Kto ich dá , alebo kto sa prihlasil???? Ak sa prihlasil. Vydržte do 28.3.
Peter Matalík (11.03.2010, 16:20)
Miro Vidhold má v dačom pravdu.Fakt treba nájsť nejaký system výberu,týchto mláďat.Jedna z alternatív je tá ako popísal./Ak by boli ochotní chovatelia resp. majstri Slovenska mláďata dodať./Výber však trochu rozšíriť na viac chiovateľov po 2 ks. Na 99% majstri Slovenska sú chovatelia z prvej trojky v OZ.Tam treba letieť KT,ST aj DT v špici!To,že chovatelia "dlhotratiari" sa až tak nevenujú cvičeniu mláďat,resp. neprikladajú selekcii význam,je skôr situácia v Čechách./To sme si rozdiskutovali so S.Matuškom/.Trúfam si tvrdiť ,že na Slovensku Majstri OZ,sú aj s mláďatami v prvej desine OZ./samozrejme aj tu sú výnimky/.Ja osobne aj okolité OZ čvičeniu mláďat venujú významnú pozornosť.Dlhotraťové mláďata nemajú nič odpustené,práve naopak,pri posledných pretekoch janseni ostávajú doma a dialkari sú nasadené.Podobne ročné,hlavne vdovy letia celé program spolu s rýchlymi 12-13 pretekov do 400 km,niektoré sú nasadené aj na 550 km.Dvojročné znova celý porogram,ale už aj 550-750 km.Doby "zrenia" DT holubov na holubníku do 3-4 rokov sú dávno preč!Iná kapitola sú trate nad 1000 km.Záverom by som dodal,že reprezentovať Slovensko by mali fakt vybraní chovatelia a nie iba prihlásení.Ako tento výber urobiť je námetom na ďalšiu diskusiiu.
Milan Blahovský (11.03.2010, 17:16)
Postaviť kritéria - povedzme 5 bodov a škrtať body v prípade nesplnenia a úspešní obstoja. Jednoduché. Len tie musia byť minimálne pred otváraním obálok, aby sa vylúčilo lobovanie. Môj názor je takýto 1.- v poradí MS za posledných 5 rokov aspoň raz do 10.miesta, 2.- v poradí GMOZ umiestnenie do 5.miesta za posledné 3 roky, 3.- v niektorej z kategorii MOZ ( KT,ST,DT či mladé holuby ) umiestnenie za posledné 3 roky do 3.miesta, 4.- za posledné 3 roky sa jeho holub umiestnil do 10.miesta vo finálovom preteku niektorej z TS u nás či v zahraničí, 5.- jeho holub sa umiestnil za posledných 5 rokov v prvej päťke niektorej športovej kategorii na Celoštátnej výstave. Možno nejakým bonusom by mohlo byť hodnotenie jeho kreditu medzi chovateľmi ( konfliktnosť vo vlastnom OZ či ZO, prínos pre chovateľov vo vlastnom OZ či SZ ), ale to by možno niektorí vypadli dosť predčasne, či sa mýlim ?????
Eduard Buček (11.03.2010, 20:21)
Páni o čom to polemizujete ,veď termín nahlásenia bol daný a taktiež pravidla pre výber. Ja som zvedaví čo sa napíše, či to platí. No a ta prezentácia podľa propozícií by bola na mieste.
Ľubomír Hovančík (11.03.2010, 22:23)
Pán Buček neviem na koho Ste mysleli, že polemizuje??? Ale žiaľbohu fakty jednoduchosti, nepustia aj keď s odstupom času alebo po termíne nahlášok. Ja osobne trvám na tom, že kľuč výberu mlph nebol stanovený na dostatočnej úrovni a nie dosť jasne. Až bude zverejnený zoznam polemizovanie začne až potom. A na druhej strane, prečo Ste túto tému otvoril ešte pred dátumom zverejnenia zoznamu. Veď v obežníku je jasne napísané, kedy to bude zverejnené, a tam hore iste to aj urobia, alebo im neveríte???????????
Eduard Buček (12.03.2010, 07:45)
Pán Hovančík myslel som na tých čo vymýšľajú kľúč teraz na výber ,keď bol stanovený aj keď nie dosť jasne, ale toto myslím že podľa dosiahnutých výsledkov není problém spracovať. A napísal som to preto aby nebolo "rodinkárstvo" ale naozaj výber podľa výsledkov.
Milan Blahovský (12.03.2010, 10:11)
Edo, nič som nevymýšľal, len som naznačil do budúcna aké kritéria by teoreticky mal splňať nejaký kandidát pre reprezentáciu SZ. Pre všetky súťaže či nominácie by mali byť jasné pravidlá stanovené pred výberovým konaním.
Eduard Buček (12.03.2010, 17:13)
Je mi to jasné ,ale toho roku už pravidla dali.
Ivan Oravec (14.03.2010, 14:18)
Je mi trošku smutno že náš zástupca z OZ Trnava (211) nepostúpil . Úspech na pretekoch mláďat : 2005 4 miesto 90 chov 2006 1 miesto 100 chov 2007 2 miesto 95 chov 2008 3 miesto 120 chov Dobrý život nie je život bez námahy, bez námahy sa nedá dôjsť k tým veciam, ktoré sú v živote podstatné. Erich Fromm
Petr Blahušiak (14.03.2010, 19:30)
chytilovci to maju za trest alebo odmenu ????????
František Ištvánek (14.03.2010, 19:31)
Vážený pan Oravec, hezký citát. Líbí se mi. Zde je jiný... Nemít všechno, po čem toužíš, je nezbytnou součástí štěstí. Bertrand Russell Přeji hezký den.
Vladimír Sudor (14.03.2010, 22:28)
Peter,neviem prečo sa tomu divíš.Však je to jasné ako facka.Chytilovci nomináciu dostali: 1. Ako najlepší chovatelia pre zviditeľňovanie Slovenska. 2 .Za to,že na CV v Nitre vybral ako ekonóm P.Chytil za stánky o 800,- Eur menej ako bolo určené v cenníku za stánky CV Nitra 2010. [%sig%]
Jozef Cuboň (15.03.2010, 06:50)
Ja si myslím, že Chytilovci čo sa týka poštových holubov, najmä v poslednom období tak zviditeľnili Slovensko, že viac sa zviditeľniť asi ani nedá.
Zdeňek Adamík (15.03.2010, 10:12)
No a co ta organizační struktura vedení OZ SE a ZO KOP? Např.: předseda KRK kontroluje syna pokladníka? Buď tomu nerozumím, nebo fakt nevím. Na to jsme v Čechách ani na Moravě ještě nepřišli. Dříve se říkalo: "rodina základ státu..."
Štefan Nochta (15.03.2010, 15:44)
....a platí to pořád....

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené