Nová sekcia web stránky SZ

Milan Blahovský (15.05.2010, 20:06)
Pre potreby funkcionárov všetkých OZ bola zriadená nová sekcia webovej stránky SZ, v ktorej je možné aktualizovať napr. adresár funkcionárov OZ, vkladať zápisnice OZ či ďalšie oznamy - napr. o štartoch holubov, vkladať fotografie z chovateľských akcií OZ, vkladať výsledky svojho OZ s tým, že budú čitateľné iba pre členov daného OZ ( kvôli anonymite a predchádzaniu krádeže holubov skrz zaletených ).
Testovacia doména má adresu www.infoholuby.tym.sk a v najbližších dňoch bude presunutá na adresu www.szchph.sk.
Túto sekciu si však musia napĺňať funkcionári sami a k tomu im zasielam prístupové údaje. Nie všetci však majú zverejnené mailové adresy a tak neviem komu to mám v takom prípade posielať.
Výborne zvládli túto novú úlohu funkcionári OZ Bratislava(A.Barbírik) či Trnava( I.Oravec) a ich údaje sú už aktualizované.
Julo Mlátko, dostal si dnes prístupové údaje, otvor si doménu www.infoholuby.tym.sk, vyplň prihlasovacie údaje a pracuj na tom čo ťa k tvojmu OZ pustí.
Dušan Konečný (16.05.2010, 00:38)
Pan Blahovsky, ako funguju spomenute kradeze holubov skrz zaletene holuby? Zaujima ma tato problematika, bol by som rad, keby ste mi k tomu vedeli napisat viac, mozno by som na zaklade toho mohol naprogramovat nejake algoritmy do spominanej aplikacie pre hladanie zaletenych holubov. Vopred vdaka
Tibor Balogh (16.05.2010, 07:46)
Milan tak mame tomu rozumieť že už nebudú vysledky OZ na stranke SZCHPH ???
Milan Blahovský (16.05.2010, 09:20)
Výsledky tam budú, vkladať si ich ale budú môcť priamo funkcionári OZ a je na nich či tieto budú pre verejnosť otvorené či utajené. A pre p.Konečného - krádež holubov skrz zaletených je myslené tak, že sú medzi nami chovatelia, ktorých záľubov je lov holubov letiacich z pretekov a následné surfovanie po webe s cieľom zistiť majiteľa a po jeho zistení ide takýto holub buď do chovných voliér alebo do hrnca. Sú aj čestní, ktorí ho ošetria a vypustia prípadne zavolajú majiteľovi holuba. Zatiaľ nemám pocit, žeby ich bola väčšina. Pri stretnutiach chovateľov sa o tejto téme hovorí v duchu, že odkedy sú výsledky pretekov na internete, narásta počet strát výborných holubov a tak funkcionári volali po utajení týchto podkladov o pretekoch. Je to zariadené a je na vás či to využijete, alebo to ostane po starom. V tomto smere nepomôžu žiadne algoritmy pre hľadanie holubov, je to o ľuďoch.
Tibor Balogh (16.05.2010, 09:39)
Je to škoda lebo niektorý chovatelia si rád pozreli vysledky iných OZ, aj ja osobne. Proti dvojnohým dravcom sa da aj inač bojovat ! ! ! ! !
Zdeňek Adamík (16.05.2010, 09:55)
Možná že budou "odtajňovat" jenom ty pro některé dobré závody...A také se někteří asi bojí, aby tam nebyl vidět nějaký "spřízněný" Zpracovatel závodu. Ale to už je zřejmé z dosud zveřejněných výsledků.
Igor Barbírik (17.05.2010, 20:24)
čau Milan týmt chceš povedat že radoví členovia OZ sa nedostanú na výsledky vlastnej OZ ?
Milan Blahovský (17.05.2010, 20:30)
Radoví členovia sa dostanú pretože budú mať svoje heslo. Nedostanú sa ale na iné výsledky, ale to je založené na dobrovoľnosti OZ.
Igor Barbírik (17.05.2010, 21:01)
Vdaka za vysvetlenie
Anton Chovan (20.05.2010, 21:50)
Myslim, že to nieje riešenie ktoré by posunulo niečo k lepšiemu v ramci SZ. Skôr naopak má to nádych obmedzenia samokontroly chovateľskej verejnosti. Informácie o výsledkoch z pretekov by mali byť uverejňované čo najskôr po preteku na web a mala by to byť jedna zo základných povinosť každého usporiadateľa pretekov ! Pretekanie má byť transparentné ! Každý chovateľ má právo na informácie o konkurencii nie len v OZ ! Výhovorka na dvojnohých dravcov neobstojí !!!
Zdeňek Adamík (20.05.2010, 22:47)
Máte naprostou pravdu pane Chovan. Možná že pravé důvody jsou někde jinde. No a snad by se také dalo říci: "Zpátky na stromy!"
Miroslav Ďurana (20.05.2010, 23:14)
Tono , máš pravdu. Dvojnohý dravci budú vždy a schovávať jednotlivé výsledky OZ za takéto výhovorky je úbohe.
Jozef Toporcer (22.05.2010, 07:56)
Vyzerá to že to bude odveta SZ na silnu minuloročmu kritiku radových chovateľov za nezvladnutie SZ vkauze Senica z rejme sme ich vyrušili v sladkom bubani A len tak na zaver vyborne holuby sedia doma na holubniku nie po cudzdích strechach aj ked občas nejaký výborny holub padne, chybu treba hľadať doma. Tak ako si to Milan napisal je to o ľudoch!!! a z tymi vysledkami snad to nemislite vážne, tak to ten internet mi by bol už na h..no zdravim
Jozef Daníšek (22.05.2010, 11:11)
V príspevkoch na túto tému ma zaujali dva veľmi presné postrehy.Prvý pána Blahovského" že všetko je o ľuďoch" a pána Toporcera s názorom"že výborne holuby sedia doma".Obidvaja majú veľkú pravdu. Ja Vám poviem vlastnú skúsenosť.Odhliadnuc od toho,že na základe môjho oznámenia zaleteného holuba v r.1982 do nemeckého časopisu Die Brieftaube mám od tej doby výborného priateľa v Nemecku.Každý rok sa navštevujeme.Už celých 28 rokov.Jeden rok je on na Slovensku ďalší rok som ja s rodinou v Nemecku.Vždy keď je u mňa akýkoľvek zaletený holub,tak využijem internet kde ho nahlásim,alebo mi není ľúto pár centov a holubov hlásim jednateľom telefonicky či už na Slovensku,alebo do Čiech.Pred troma rokmi mne priniesli chlapci holuba ktorého zobrali dravcovi.Holub bol pána Juhasza z Košíc.Na internete som zistil,že týždeň pred tým bol umiestnený v OZ na druhom mieste ako ročný!!. V Nitre na CV pri mojom prvom osobnom stretnutí v živote s pánom Juhászom mi povedal vetu,ktorá mi dodnes rezonuje v ušiach."Pán Daníšek,holub ktorý není na mojom holubníku ma nezaujíma.Chcete preukaz s rodokmeňom?"Vtedy som mu po miernom šoku odpovedal,že sa ešte môže rozhodnúť odletieť /pretože voľne lietal/ a potom by som doklady posielal nazad.Holúbka mám dodnes. Mám však výborný pocit z dvoch veci.Že som holuba nahlásil a druhá vec,že som stretol "Veľkého holubiara",ktorý mi povedal žiaľ tvrdú pravdu. Ja som sa však stretol i s chovateľmi,ktorým je jedno aký je to holub,ktorí hlásenie holubov považujú za zbytočnosť,internet ich nezaujíma,telefonovať to je pod ich" úroveň"každého okamžite utratia a v nedeľu si robia takzvané hody pod názvom "pečený holub a alobale" v lese.Takže je to skutočne o ľuďoch a dobrých holuboch.Taká je však tvrda pravda.
Tibor Balogh (22.05.2010, 11:23)
Tak jak hovoríte všetko je o ľuďoch.....vlani som hlasil mladeho holuba do Maďarske a to funkcionarovi maď.zvazu /nechcem menovat / a dostal som odpoved, že viete kolko ml.holubov sa stratí na take veci nemame čas.......tak je to presne o ľuďoch......S pozdravom B.T nech nám v nedelu víde počasie...
Milan Blahovský (24.05.2010, 20:27)
nová sekcia web stránky SZ spustená : www.szchph.sk

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené