Pre p.Ostroluckého.

Peter Matalík (17.05.2010, 21:20)
p.Ostrolucky!Myslím si,že M.Blahovsky si takúto kritiku nezaslúži!To čo urobil a robí pre chovateľov si zaslúži aj trochu uznania. Áno nikto nie je bez chýb.Lenže obviniť niekoho z karierizmu a zavádzaní chov,verejnosti je dosť silná káva.Niekoľko postrehov k Vášmu príspevku.Pre mňa a verím,že aj pre mnohých chovateľov je lepšie ak viem 4 dni dopredu,že závod sa ruší.Ak trochu rozumiete príprave tak je to jasné.V sobotu do rizika išli Oz ,ktoré už "museli "letieť./Žilina už by nemala druhý pretek do MS/.Napr. OZ Prešov má už o týždeň 400 km,pred týždňom holuby stiahli a vypustili iba z Ružomberka...V sobotu leteli výborne holuby po juhu resp.strede Slovenska.Cez Poľsko to už nebolo ono.Čo ste však mysleli s tou Gothou?Že vraj je pre východ?My máme súťažiť sChytilovcami a spol,ktorí majú 500 km a my 750-800 km?.To je našá výhoda?Tu nešlo o vdovčároch,ale zachrániť holuby relatívne slabším chovateľom.Tu na Východe nemáme strach ak nie je práve ideálny pretek.Presťahujte sa sem a skúste lietať 1100-1200 km trate.Pochopíte .Od Žiliny je to vzdušnou čiarou ku mne "len"130 km,ale tie posledné kilometre do pomyselného kopca lámu aj ten najsilnejši charakter.Správne ste predpokladali,že po vojne je každý generál lenže každá palica má aj dva konce."Letu Zdar"!
Ivan Oravec (17.05.2010, 21:28)
Peter trošku ťa poopravím slovíčko trochu uznania by som zamenil za veľké uznanie :)
Vladimír Sudor (17.05.2010, 22:05)
Je pravda,že Paľo to trochu prestrelil.Pri písaní DP asi nemal svoj deň. Keď som sa s Paľom Ostrolúckym zoznámil písali sa 90-te roky a v Šternberku u Standy Matušku na spoločných výstavách to vrelo a praskalo vo švách.Tam Paľo organizoval a vyhlasoval rôzne,na tú dobu suprové súťaže.Pamätám si aj jeho výborný chovný pár "De Klak",po ktorom to šľapalo aj u mňa. Prial by som si,aby si Paľo opäť začal holubiariť a pustil zlobu zo seba von. Podebatujeme na túto tému niekde pri vínečku. [%sig%]
Pavel Ostrolucký (18.05.2010, 08:04)
Pán Matalík - ja mám na to svoj názor a aj skúsennosti s pretekami už vyše 40 rokov, no to čo dokázal Milan cez zväzovú stránku a že vyvolal chaos na celom Slovensku to je neodškriepiteľné. Ukázalo sa, že preteky cez sobotu sa leteli, dali sa letieť a mne išlo o jedno - že 4 dni pred štartom je už niekto generálom - dúfam, že to pochopíte z Vášho článku to nie je zrejmé. Ja uznávam aj kvality Milana a aj to čo robí pre chovateľov na Slovenku, no teraz to prepálil a majú na to názor aj druhí chovatelia, no to že sa boja niečo dať na web a napísať na neho kritiku to je ich vec. Pre V.Sudora iba to, to čo som napísal to nie je žiadna zloba, ale realita, Ty vo svojom článku, mňa podporuješ, ale nevieš čo si vlastne chcel napísať - prečo si sa teda nedržal rady Milana ? Prečo ste teda preložili pretek na sobotu a leteli ? Vlado mne išlo o to isté ako Tebe,aby sa holuby nakošovali a v prípade možnosti aj letelo! Chovateľ ktorý nechce nasadiť na daný pretek pre zlé počasie, predsa H nemusí nasadiť - nech si ich nechá doma, ale nech potom neplače ak sa pretek v pohode odletí a o toto mi predsa išlo, žiadna zloba, ani závisť len realita podľa PP a dobrej vôle, to že máme náklady a že vyvezieme H na pretek a pri nepriazni si ich dovezieme naspäť ako Milan písal na mňa a o prechode do OZ Revúca je len naša vec - vec našej OZ, to uznáš, že prestrelil Milan a nie ja. PP nám to predsa do konca roku umožnuje!!!
Miroslav Luhovy (18.05.2010, 08:33)
p.Ostrolúcky,ako píšete,že Váš odchod do Revúcej je Vaša vec,tak zrušené preteky OZ-tiek je ich vec.Tiež tu nikto nepiše,že Vaším prechodom do ineho Oz-tka ste vyvolali paniku.... Naša OZ PB sa rozhodla štvrtok ráno,že závod nepoletíme a vznikla maximálna zhoda!!!To je dva dni pred košovaním.To že to niektorým OZ vyšlo-hovorím chvalabohu!V zrušení preteku nás nikto neovplyvnil,jednoducho sme nechceli riskovať .Takto máme holuby doma,pretek si odletíme 1.8. a nič sa nedeje!A to ,že to nebude v MS,tak z toho sa nestrieľa!
Peter Matalík (18.05.2010, 08:40)
Som zvedavý kto bude "generál" po nasledujúcom víkende!
Robert Molnár (18.05.2010, 10:33)
Ja si myslím že netreba holuby zbytočne strácať. lebo chovateľ s menším počtom závodníkov je za toto rozhodnutie neletieť skoro vopred skrachovaný závod je len vďačný.píšem to zo svojich skúseností./hoci po 20-tich rokoch začínam s mladými./Pán Matalík má pravdu že každý holub sa v určitú dobu zlomí.vieme to aj z vlastnej skúsenosti./že aj nás položia určité veci/
Milan Blahovský (18.05.2010, 10:54)
Materiál si nakúpil riadne Robo, tak som zvedavý na odchovy.
Ľubomír Hovančík (18.05.2010, 21:08)
Pán Ostrolúcky, Milan si splnil iba oznamovaciu povinnosť, napísal na stránku SZ, že ich OZ neletí pretek pre nepriaznivú predpoveď. A to že ostatné OZ postupne urobili to samé je len a len ich vec. U nás ak by sa nad tým nebol nikto zamýšľal tak letíme, otázka by vznikla po závode za akú cenu, keď máme sezónu ešte len pred sebou. Ak by sme boli stratili 20-30 % ph, nikto by sa z toho netešil, ani tí silní ani tí slabí CHPH. Naša OZ mala už dva roky po sebe skrachované preteky mladých, a čo, ak by nám nebol vyšiel náhodou pretek??? Za zlých podmienok sa PH stratia aj zo 50-100 km. Nehovoriac o 250-350 km. Domyslite čo chcete........, lebo zatial platí pozdrav "Letu zdar".

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené