Gotha 2010

Milan Blahovský (06.07.2010, 12:24)
Nechcem sa stavať do úlohy dr.Iľka ani panikára, ale otváram diskusiu o zmysle či nezmysle preloženia NP Gotha z nedele na sobotu, z dôvodov extrémnych teplôt. Možno niektorí budú namietať, že organizátorom je prezídium SZ, ale nebolo by od veci si vypočuť aj názor zúčastnených či funkcionárov jednotlivých OZ. Extrémov sme v tejto sezóne zažili už dosť a posledný z Oostende by mohol byť istým mementom pred podobným scenárom vyvíjajúcim sa v nedeľu ( vysoké teploty a možný protivietor ). Za každý názor a hoci aj záporný ďakujem, je to iba diskusia, ktorá možno pomôže v rozhodovaní ako ďalej a hlavne ochrániť zvyšné holuby na holubníkoch.
Richard Baško (06.07.2010, 13:16)
Myslím, že v tomto prípade si môžeme odpustiť ďalšie zmätky s presúvaním pretekov. Podľa mňa treba pripraviť tie správne holuby. Mnohí si zvykli, že takýto pretek zaletia rýchle holuby, a keď je predpoklad ťažšieho preteku, nevedia, čo robiť. Typické dlhotraťové holuby už chová málokto a preto sa snažíme robiť všetko pre to, aby to rýchliky zvládli. Treba sa popasovať aj s takýmto počasím, veď Gotha (u nás na východe okolo 800 km) nie je Oostende. Západ a stred pokojne doletí pri rannom štarte v deň vypustenia. Možno krajný východ bude konštatovať aj druhý deň. Podľa mňa vzdialenosť ani rozpätie, ktoré v rámci SR má Gotha nie je vhodné pre organizovanie národného preteku pre všetkých chovateľov SR. Ak má takýto pretek mať prívlastok "národný", mal by to byť pretek od 850-900 km na najkratších vzdialenostiach a mieto jeho štartu by sa malo voliť také, aby bolo v rámci SR čo najmenšie rozpätie. Keďže JV asi vhodný nebude, treba hľadať mieto na SZ od Slovenska s tým, aby sa takýto pretek letel ako dvojdňový. Gotha nie je vhodná na organizovanie dvojdňového preteku, pretože je tu veľmi vysoké riziko doletu 1. deň (a bolo by to aj proti zdravému rozumu púšťať holuby na 550 či 600 km neskoro popoludní). A teraz, keď nám hrozí horúce počasie, ako to pravdepodobne bude počas najbližšieho víkendu, na tento nevhodný výber štartovacieho miesta asi niekto doplatí. Pravdepodobne to bude východ, pretože pri rannom štarte síce holuby môžu aj na 800 či 850 km doletieť v deň štartu,rýchlosť však bude nízka a sotva sa budú môcť holuby z východu porovnávať s tými, čo poletia 550 či 600 km. Tak prajem šťastnú ruku pri výbere pretekárov a dobrý dolet ... a v zime uvažujme rozumnejšie...
Milan Blahovský (06.07.2010, 13:49)
Richard iba jednu skutočnosť by som rád pripomenul a síce, že to boli práve vaši ( a ešte na východ od vás) chovatelia resp.funkcionári, ktorí mali výhradu voči nedeľňajším štartom z pretekov Gotha, kvôli možným doletom druhý deň a potrebe vyberania si dovolenky na pondelok. Aj to bol jeden z dôvodov prečo sa prvá Gotha nepreložila zo soboty na nedeľu a odleteli sa preteky aj s vami uvedenými komentármi v DF. Hovoriť v zime o tom čo je ideálne a čo nie je scestné, najlepšie rozhodnutia sa môžu urobiť pár hodín či dní pred pretekom a o tom to teraz je. Teórie o tvrdosti holubov a uľahčovaní pretekov pre rýchle holuby tu asi miesto nemajú.
Ing.Miroslav Vidhold (06.07.2010, 14:15)
Myslim si,že prekladať NP kvôli teplotám na sobotu je zbytočné,lebo bude skoro rovnako.Špekulácie so štartom nechaj tak,Milan.Bude super počasie.... a vyhrá ten kto bude mať najlepšie pripravené holuby.Východ rád letí NP,ked fúka a kilometre mu pomáhajú....teraz nech "pomôže"to teplo tým najlepším.Budem rád,ked budú aj od Vás. Prajem všetkým dobrý dolet,aj ked to nebude lahký pretek."Letu zdar".
Miroslav Luhovy (06.07.2010, 14:17)
Myslim si,že by to nebolo zle presunuť to o deň skor,pomohli by sme holubom už le tým,že by necestovali v sobotnajšom horku v aute a v nedelu v extremnom horku leteli.Takto by boli prepravované v menšom teple a aj v sobotu ma byt o 1-2 stupne menej ako v nedeľu.Určite to stojí za zváženie.
Richard Baško (06.07.2010, 14:25)
Milan, asi si ma nepochopil s tým zimným uvažovaním. Ja som mal na mysli vybrať objektívnejšie štartovacie miesto. Aj s tou možnosžou, aby sa letel dvojdňový NP. Ale to asi patrí inam. K tej nedeli len toľko, že mne je jedno, či sa letí v sobotu, alebo v nedeľu, pretože aj tak si musím brať dovolenku na košovanie a zabezpečiť za mňa v práci náhradu. Iné to majú západniari, ktorí si nakošujú v pohode v sobotu a odletia šesťstovku v nedeľu. Naše holuby sa vozia o jednu noc dlhšie v koši a ešte budú musieť letieť o 200-250 km viac v protivetre a horúcom počasí. Keď budú mať šťastie, doletia v nedeľu. Ak nie, budú musieť nocovať. A o tom je tá objektivita.
Viliam Škvarka (06.07.2010, 14:25)
Ahoj Milan. Nemyslím si,že je dôvod meniť na poslednú chvílu čas preteku.Musíš zobrať do úvahy,že dátum je dlhodobo danný a určite by to narušilo vela chovatelom program. A už vôbec si nemyslím ,že by to malo byť kôli teplému počasiu.Osobne si myslím,že sa to preháňa so zmenami štartov.Robíme z holubov cukrové panenky a potom sa čudujeme keď príde trochu ťažší briebeh závodu a máme po holuboch.Stačí sa pozrieť do výsledkových listín a zistíš,že pretek s rýchlosťou pod 1200 je pomali rarita.Podla mňa každý chovatel je zodpovedný za prípravu svojich holubov a každý by mal sledovať aj počasie a keď si netrúfa,že to jeho holuby zvládnu tak nech nenasadí.A tak by to malo byť v daždivých a aj v horúcich časoch.A nie z neúspechu potom obviňovať štartéra.Zodpovednosť musí byť v prvom rade na chovatelovi,veď nikto Ťa nemôže nasilu núťiť aby si nasadil nepripravené holuby.Myslím ,že niekedy sa až moc špekuluje a pritom je to pomerne jednoduché,zodpovednosť preniesť na chovatela.Môj názor. S pozdravom Škvarka.
Milan Blahovský (06.07.2010, 15:36)
Vážení diskutéri, skúste nebrať moje meno do úst, ale píšte všeobecne. Toto nie je pretek MB, toto nie je fórum MB. Myšlienka na preloženie prišla zo západu ( so snahou uľahčiť to tým z dlhšími km) a nie odo mňa. Ja som to len predložil na diskusiu. Nemám vo zvyku čušať a hovoriť poza chrbát. Ja osobne urobím pre organizáciu preteku všetko čo je v mojich silách a snáď aj holuby pripravím na to najhoršie. Osobne mám ale obavy z toho, ako mi budú "postihnutí nezdarom" vyčítať, že sa neurobilo nič pre dobro. Aj keď to dobro je veľmi diskutabilné.
Igor Barbírik (06.07.2010, 20:24)
Nebudem to rozoberat ale suhlasím z Mirovým navrhom .
Peter Matalík (06.07.2010, 21:32)
Sobota aj nedeľa nebude pre dolety ideálna.Je jasné ,že Východniari nemajú šancu na popredné umiestnenia.Sú tu však pásma. Jedno je však pravda ,ak budú teploty nad 30 stup. a protivietor,tak nech chovatelia zodpovene vyberú holuby na tento pretek,tak ,aby sme Gothu 3 neleteli iba z pár holubami.750 -resp.800 km nie je 1300,tak verím,že to pripravené holuby zvládnu.
Richard Baško (07.07.2010, 07:58)
Pekné, že niekto zo "západu" myslí aj na nás na východe, ale ja neverím tomu, že je to úprimné. Prečo teda nie je nikdy záujem nájsť kompromis na vypúšťacie miesto zo SZ, aby bolo porovnatelnejšie rozpätie v rámci celej SR. Naopak, my letíme západ, v smere, kde je najväčšie rozpätie a pre pokoj duše potom robíme smiešne 3 pásma na preteku 500-850 km. To je teda aký národný pretek. A nakoniec, nechcel som sa dotknúť ani MB, ani niekoho iného. Ale zmätky, aké sa v poslednom čase robia okolo posúvania štartov holubov sa mi zdajú zbytočné. Odradzuje to chovateľov, komplikuje život a mnohým znemožňuje nasadiť holuby na pretek.
Milan Blahovský (07.07.2010, 10:13)
Richard, téma NP pretekov bola preberaná na inom mieste tohoto DF, teda aspoň čo sa týka smerov, dlžky trate, termínov a pod. Tu teraz nejde o to či je to pre niekoho viac či menej výhodne. Pokiaľ si bol na zasadnutiach rôznych výborov od OZ cez KDTVR až po VZ povedzme určite si zažil ako je ťažké komunikovať a hľadať kompromis. To čo je niekomu po vôli je inému proti srsti. Ješitnosť funkcionárov nepozná hraníc a napokon na to doplácajú radoví členovia. V tomto prípade kedy je už rozhodnuté kedy, ako a s kým ide iba o holuby a nie o funkcionárov. Aj keby sa letelo z Wismaru a bola by zo strany počasia nepríjemná výhliadka určite by sa podobné reakcie objavili. Ako teda píše Peter Matalík pripravujte holuby tak aby sa dokázali z nástrahami preteku vyrovnať čo najlepšie a nech vyhrá ten najlepšie pripravený.
Richard Baško (07.07.2010, 10:37)
To som napísal aj ja, že treba pripraviť tie správne holuby. A pre nás na východe to bude platiť dvojnásobne. Ostatné bola len reakcia na možnú zmenu štartu. A ešte k tomu miestu štartu, čo tak vyhovieť aspoň čiastočne obom táborom a letieť striedavo, ale záväzne!!! na dlhšie obdobie z 2 rôznych miest (napr. Gotha, Wismar)?
Milan Blahovský (09.07.2010, 13:25)
V popoludňajších hodinách začína košovanie holubov na NP Gotha na východe Slovenska. Pretek sa odštartuje v nedeľu ráno po dohode koordinátorov. K NP Gotha je spracovaná sekcia web stránky, kde sa budete môcť dozvedieť základné údaje ako sú propozície NP, počasie v mieste štartu a na trati, nájdete tam formulár pre kontrolnú činnosť ako aj formulár pre koordinátorov ohlasom hlásení doletov holubov. Ako novinka bolo zriadené neregistrované diskusné fórum ( nie však nestrážené...) pre vaše reakcie k priebehu NP. Verím, že si to oceníte a budete mať možnosť svojim vystupovaním a hlavne neskrývaním sa za pseudonymi, dokázať že si svoj názor viete obhájiť. To všetko na : http://www.postoveholuby.sk/majstrovstva/vcs2010.html Letu zdar !
Ján Bučo (09.07.2010, 14:50)
Na VCS Gotha sa teším aj keď počasie zase neveští nič dobrého. Škoda, že podobná sekcia nebola pripravená aj pre preteky Oostende. Možno o rok. Sám som ich propagáciu na stránke MDKS tiež trochu podcenil. Prajem všetkým zúčastneným dobré dolety z VCS Gotha. Ján Bučo
Ľuboš Vidiščák (10.07.2010, 16:31)
Milan myslím,že koordinátori by sa mali dohodnúť na štarte ešte dnes aby sa ráno dalo hneď vypustiť,lebo vieme čo holuby čaká./Dúfam,že štart bude skoro ráno/Luboš Vidiščák
Ľuboš Vidiščák (10.07.2010, 22:29)
Je 22.25 volám zo šoférom OZ BA a je tam sám/v Gothe/ od 20.30 teraz dorazil Žiar nad Hronom mi hlási.Na čosú propozície neplatia pre každéhoNačo sme skoro ráno košovali.Výcvikár OZ BA
Milan Blahovský (10.07.2010, 22:56)
O 21.05 sa mi ozvali vodiči z našej posádky (kamión OZ Prešov) - stáli na mieste štartu - zhodné s tým pred rokom a rovnako nevedeli o inom aute. Buď sú niektorí neviditeľní, alebo nestoja na tom istom mieste ale verím, že do rána sa zhromaždia kde majú byť. Štart sa predpokladá podľa dohody prvými zábleskami slnka nad Gothou a tým, ktorí by nerešpektovali povel na štart či nedostavili sa na miesto štartu odkazujem iba jedno - "ľutujem".
Zdeňek Adamík (10.07.2010, 23:07)
To budou asi napájet za tmy, že? Mají všichni vnitřní osvětlení? Asi ano.
Milan Blahovský (11.07.2010, 04:56)
Zdenku, aj takéto zariadenie, ako je svetlo v chodbe kamion má.
Milan Blahovský (11.07.2010, 05:44)
Štart holubov v Gothe - 11.7.2010 - 5:40 hod. Ďalšie údaje o počtoch holubov a zúčastnených chovateľov ako aj súradnice miesta štartu v sekcii NP - Gotha
Zdeňek Adamík (11.07.2010, 06:06)
Tak to je jen dobře, protože kdyby tam někteří zapalovali svíčky, mohli by někteří třeba i uhořet. Kdyby to někteří nechtěli pochopit, tak ať si to přetáhnou do "vtipnější vyhrává". Tak teď už jen opravdu ale opravdu hodně štěstí. Ale pro jistotu jdu připravit karanténní volieru.
Daniel Krajcik (11.07.2010, 14:47)
Predbezne poradie podla hlaseni: Priezvisko Meno Bydl. OZ cislo holuba cas konstatovania vzdialenost rychlost Binda Jaroslav Jalšové Trnava 2008-0501-1377 13:02:06 576,024 1147,458167 Krajčík Ján Čáčov Senica 2008-0207-567 14:12:45 536,552 1048,977517 Švárny Ivan Čáčov Senica 2008-02007-840 14:11:00 535,194 1032,196721 Černý Ivan Šaštín Pezinok? 2008-02005-191 14:14:40 525,829 1029,019569 Kardoš Miroslav Gajary Pezinok 2008-02005-782 14:18:38 520,999 1016,087762 Kardoš Miroslav Gajary Pezinok 2008-02003-741 14:11:26 520,999 1012,238197
Marek Kliment (11.07.2010, 16:40)
Predbežne poradie podla hlásenia OZ-Zvolen ing.Vidhold Miroslav Dobrá Niva 06-01905-1050 H 16:21:55 Víboštok Zdeno 08-01908-981 H 16:17 Bžoch Viliam Zvolen 08-01905-1076 H 16:26
Daniel Krajcik (11.07.2010, 17:58)
Velmi predbezne poradie - zapad. SK - hlasene ing. Kurekovi. Moznost chyb vyhradena: Binda Jaroslav Jalšové Trnava 2008-0501-1377 13:02:06 576,024 1303,221719 Atalovic Karol NMnV Trencin 2008-0603/1338 14:13:40 562,55 1096,588694 Bachar Pavol NMnV Trencin 2007/0603/683 14:27:44 567,23 1076,337761 Sulovsky Samuel Kolacno Topolcany 08/01108/395 15:09:35 609,402 1071,005272 Kazimir ??? BA BA 09/02009/339 14:26:00 561,488 1067,467681 Rybar Pavol D. Luzna BA 07/0105/191 14:35:00 566,598 1059,061682 Sukup ??? Myjava Senica 08/0208/536 14:17:09 545,2 1054,545455 Krajčík Ján Čáčov Senica 2008-0207-567 14:12:45 536,552 1048,977517 Cerny Ivan Sastin Senica 07/0202/547 14:02:22 525,829 1047,468127 Kasan Dusan N. Bana Levice 08/01807/543 15:43:05 631,598 1047,426202 Komar Rudolf Hostie Levice 08/01005/787 15:31:56 617,781 1045,314721 Brncal Ivan NMnV Trencin 2008/0603-75 14:27:08 550,217 1044,055028 Horvath Attila Tesedikovo ??? 08/03009/321 15:16:55 600,817 1043,085069 Zlatinsky ??? Hurbanovo ??? 06/0802/73 15:50:44 634,053 1039,431148 Sulovsky Samuel Kolacno Topolcany 08/01108/482 15:28:53 609,402 1036,397959 Korec Jozef NR Nitra 08/A906/462 15:25:36 604,585 1033,478632 Švárny Ivan Čáčov Senica 2008-02007-840 14:11:00 535,194 1032,196721 Fiala Alexander Palarikovo Surany 06/0908/364 15:39:00 618,137 1031,948247 Luhovy Miroslav Puchov ??? 09/01303/526 15:00:00 577,752 1031,7 Černý Ivan Šaštín Pezinok? 2008-02005-191 14:14:40 525,829 1029,019569 Dubaj Marian NR Nitra 07/01009/1617 15:26:00 602,949 1028,923208 Cvasko Peter PB PB 07/01303/925 15:00:13 575,99 1028,553571 Hrncar Jozef Cifer ??? 07/03002/26 14:54:07 565,94 1021,552347 Gorozdos Ludovit V. Meder Komarno 09/0805/724 15:48:03 611,948 1019,913333 Kardoš Miroslav Gajary Pezinok 2008-02005-782 14:18:38 520,999 1016,087762 Kardoš Miroslav Gajary Pezinok 2008-02003-741 14:11:26 520,999 1012,238197 Marinak Jan Mana Surany 08/0904/262 15:58:00 625,038 1011,38835 Rechtorik Pavol Chtelnica Trnava 08/0510/537 14:53:29 558,844 1010,567812 Bruna Milos Rumanova Trnava 05/0502/585 15:23:14 588,484 1009,406518 Kubik Bohus Galanta ??? 05/03002/176 15:31:20 586,123 991,7478849 Boros Stefan V. Meder Komarno 09/55M/4984 15:59:56 611,882 988,5008078
Daniel Krajcik (11.07.2010, 18:19)
Pasmo stred - hlasene V. Sudorovi: Jasik L. 2008/01501/644 15:05:00 Rovnianek J. 2008/03301/1169 15:16:07 Kahák Ján 2007/03305/271 15:17:26 Okrucky Peter 2009/03301/337 15:22:22 Gombar Pavol 2008/03303/892 15:24:06 Placko Jozef 2008/cz/0153/1034 15:26:49 Bandur Bohus 2008/03302/296 15:20:00 Urbanik Jozef 2008/01501/326 15:29:58 Komacka Michal 2008/01407/675 15:31:33 Komacka Michal 2006/01407/309 15:31:37 Murarik Marian 2008/03306/1228 15:22:51 Valicek Lubomir 2007/01403/97 15:33:00 Belanik+Hlavac 06/01406/304 15:36:00 Funtik Jozef 08/0999/8850 15:36:21 Moravcik L.+J. 06/01406/669 15:40:00 Paulik P.+V. 2008/01201/1593 15:37:26 Meciar P. 2007/cz/0180/1607 15:39:06 Privara S. 2005/016xx/64 15:42:08 Hanuska P. 2008/01201/206 15:41:04 Skalican+Bindas 2008/01705/256 15:44:33 Vlcek Ladislav 2007/03307/232 15:44:23 Lokaj Peter 2008/0999/5753 15:45:00 Sliepka Edo 2005/01202/35 15:44:59 Vavro Jan 2008/01201/2043 15:46:00 Vidhold Miroslav 2006/01905/1050 16:21:55 Vybostok Zdenk 2008/01908/981 16:17:00 Bzoch Viliam 2008/01905/1076 16:26:00 Rak Jan 2006/02214/510 16:52:38 Lukacik Emil 2007/03101/107 16:57:08
Milan Vojtko (11.07.2010, 19:48)
OZ Prešov Milahil Al.st. 06 02509 690 19,02 Sykora D+J 05 02509 502 19,07 Sabol M. 07 02501 440 19,06 Hvizdoš V. 07 02516 77 19,17 Balčak 07 02516 585 19,36 Vojtko 05 02516 1168 19,37 Šofranko 06 02516 515 19,40
Milan Vojtko (12.07.2010, 09:29)
Oprava priezviska : Mihalik Alexander st.06 02509 690 19,02
Milan Blahovský (12.07.2010, 13:17)
http://www.postoveholuby.sk/majstrovstva/vcs2010/gotha_vychod.pdf Dolety holubov na východe .
Daniel Krajcik (12.07.2010, 14:27)
STREDNE SK podla rychlosti: Jasik L. 2008/01501/644 15:05:00 593,887 1051,127434 Murarik Marian 2008/03306/1228 15:22:51 611,51 1050,704467 Paulik P.+V. 2008/01201/1593 15:37:26 617,491 1034,323283 Vidhold Miroslav 2006/01905/1050 16:21:55 657,873 1026,322933 Bandur Bohus 2008/03302/296 15:20:00 594,375 1024,784483 Komacka Michal 2008/01407/675 15:31:33 604,506 1022,852792 Komacka Michal 2006/01407/309 15:31:37 604,506 1022,852792 Skalican+Bindas 2008/01705/256 15:44:33 617,725 1022,72351 Kahák Ján 2007/03305/271 15:17:26 590,102 1022,707106 Rovnianek J. 2008/03301/1169 15:16:07 588,894 1022,385417 Valicek Lubomir 2007/01403/97 15:33:00 604,986 1020,212479 Sliepka Eduard 2005/01202/35 15:44:59 615,832 1019,589404 Hanuska P. 2008/01201/206 15:41:04 611,432 1017,357737 Belanik+Hlavac 06/01406/304 15:36:00 605,747 1016,354027 Funtik Jozef 08/0999/8850 15:36:21 604,994 1015,090604 Bzoch Viliam 2008/01905/1076 16:26:00 655,467 1014,654799 Okrucky Peter 2009/03301/337 15:22:22 587,733 1009,850515 Moravcik L.+J. 06/01406/669 15:40:00 604,424 1007,373333 Placko Jozef 2008/cz/0153/1034 15:26:49 589,928 1006,703072 Gombar Pavol 2008/03303/892 15:24:06 587,542 1006,065068 Urbanik Jozef 2008/01501/326 15:29:58 590,658 1002,814941 Vavro Jan 2008/01201/2043 15:46:00 606,269 1000,443894 Rak Jan 2006/02214/510 16:52:38 667,554 993,3839286 Vlcek Ladislav 2007/03307/232 15:44:23 598,412 990,7483444 Lokaj Peter 2008/0999/5753 15:45:00 598,688 989,5669421 Privara S. 2005/016xx/64 15:42:08 591,298 982,2225914 Vybostok Zdenk 2008/01908/981 16:17:00 566,033 888,5918367 Meciar P. 2007/cz/0180/1607 15:39:06 ??? #HODNOTA! Lukacik Emil 2007/03101/107 16:57:08 ??? #HODNOTA!
Daniel Krajcik (12.07.2010, 14:32)
Poradie podla hlaseni ZAPAD + STRED: Binda Jaroslav Jalšové Trnava 2008-0501-1377 13:02:06 576,024 1303,221719 Atalovic Karol NMnV Trencin 2008-0603/1338 14:13:40 562,55 1096,588694 Bachar Pavol NMnV Trencin 2007/0603/683 14:27:44 567,23 1076,337761 Sulovsky Samuel Kolacno Topolcany 08/01108/395 15:09:35 609,402 1071,005272 Kazimir ??? BA BA 09/02009/339 14:26:00 561,488 1067,467681 Rybar Pavol D. Luzna BA 07/0105/191 14:35:00 566,598 1059,061682 Sukup ??? Myjava Senica 08/0208/536 14:17:09 545,2 1054,545455 Jasik L. 2008/01501/644 15:05:00 593,887 1051,127434 Murarik Marian 2008/03306/1228 15:22:51 611,51 1050,704467 Krajčík Ján Čáčov Senica 2008-0207-567 14:12:45 536,552 1048,977517 Cerny Ivan Sastin Senica 07/0202/547 14:02:22 525,829 1047,468127 Kasan Dusan N. Bana Levice 08/01807/543 15:43:05 631,598 1047,426202 Komar Rudolf Hostie Levice 08/01005/787 15:31:56 617,781 1045,314721 Brncal Ivan NMnV Trencin 2008/0603-75 14:27:08 550,217 1044,055028 Horvath Attila Tesedikovo ??? 08/03009/321 15:16:55 600,817 1043,085069 Zlatinsky ??? Hurbanovo ??? 06/0802/73 15:50:44 634,053 1039,431148 Sulovsky Samuel Kolacno Topolcany 08/01108/482 15:28:53 609,402 1036,397959 Paulik P.+V. 2008/01201/1593 15:37:26 617,491 1034,323283 Korec Jozef NR Nitra 08/A906/462 15:25:36 604,585 1033,478632 Švárny Ivan Čáčov Senica 2008-02007-840 14:11:00 535,194 1032,196721 Fiala Alexander Palarikovo Surany 06/0908/364 15:39:00 618,137 1031,948247 Luhovy Miroslav Puchov ??? 09/01303/526 15:00:00 577,752 1031,7 Černý Ivan Šaštín Pezinok? 2008-02005-191 14:14:40 525,829 1029,019569 Dubaj Marian NR Nitra 07/01009/1617 15:26:00 602,949 1028,923208 Cvasko Peter PB PB 07/01303/925 15:00:13 575,99 1028,553571 Vidhold Miroslav 2006/01905/1050 16:21:55 657,873 1026,322933 Bandur Bohus 2008/03302/296 15:20:00 594,375 1024,784483 Komacka Michal 2008/01407/675 15:31:33 604,506 1022,852792 Komacka Michal 2006/01407/309 15:31:37 604,506 1022,852792 Skalican+Bindas 2008/01705/256 15:44:33 617,725 1022,72351 Kahák Ján 2007/03305/271 15:17:26 590,102 1022,707106 Rovnianek J. 2008/03301/1169 15:16:07 588,894 1022,385417 Hrncar Jozef Cifer ??? 07/03002/26 14:54:07 565,94 1021,552347 Valicek Lubomir 2007/01403/97 15:33:00 604,986 1020,212479 Gorozdos Ludovit V. Meder Komarno 09/0805/724 15:48:03 611,948 1019,913333 Sliepka Eduard 2005/01202/35 15:44:59 615,832 1019,589404 Hanuska P. 2008/01201/206 15:41:04 611,432 1017,357737 Belanik+Hlavac 06/01406/304 15:36:00 605,747 1016,354027 Kardoš Miroslav Gajary Pezinok 2008-02005-782 14:18:38 520,999 1016,087762 Funtik Jozef 08/0999/8850 15:36:21 604,994 1015,090604 Bzoch Viliam 2008/01905/1076 16:26:00 655,467 1014,654799 Kardoš Miroslav Gajary Pezinok 2008-02003-741 14:11:26 520,999 1012,238197 Marinak Jan Mana Surany 08/0904/262 15:58:00 625,038 1011,38835 Rechtorik Pavol Chtelnica Trnava 08/0510/537 14:53:29 558,844 1010,567812 Okrucky Peter 2009/03301/337 15:22:22 587,733 1009,850515 Bruna Milos Rumanova Trnava 05/0502/585 15:23:14 588,484 1009,406518 Moravcik L.+J. 06/01406/669 15:40:00 604,424 1007,373333 Placko Jozef 2008/cz/0153/1034 15:26:49 589,928 1006,703072 Gombar Pavol 2008/03303/892 15:24:06 587,542 1006,065068 Urbanik Jozef 2008/01501/326 15:29:58 590,658 1002,814941 Vavro Jan 2008/01201/2043 15:46:00 606,269 1000,443894 Rak Jan 2006/02214/510 16:52:38 667,554 993,3839286 Kubik Bohus Galanta ??? 05/03002/176 15:31:20 586,123 991,7478849 Vlcek Ladislav 2007/03307/232 15:44:23 598,412 990,7483444 Lokaj Peter 2008/0999/5753 15:45:00 598,688 989,5669421 Boros Stefan V. Meder Komarno 09/55M/4984 15:59:56 611,882 988,5008078 Privara S. 2005/016xx/64 15:42:08 591,298 982,2225914 Vybostok Zdenk 2008/01908/981 16:17:00 566,033 888,5918367 Meciar P. 2007/cz/0180/1607 15:39:06 ??? #HODNOTA! Lukacik Emil 2007/03101/107 16:57:08 ??? #HODNOTA!
Zdeňek Adamík (12.07.2010, 16:12)
Ach jo, vtipnější vyhrává...
Peter Grék (12.07.2010, 16:35)
Zdeněk asi naráža na p. Bindu ... :-) Prvý zápis bol: Binda Jaroslav Jalšové Trnava 2008-0501-1377 13:02:06 576,024 1147,458167 , podľa rýchlosti to zodpovedá času doletu o 14.02 hod - nie je ten hlásený dolet o 13.02 chybný? Predsa len rýchlosť 1147,45 je reálnejšia ako 1303,22. [%sig%]
Daniel Krajcik (12.07.2010, 17:04)
13:02:06
Ľuboš Vidiščák (12.07.2010, 21:56)
Dano tie otázniky za BA Ing.Kazimír Štefan Zálesie.Dík Lubo
Milan Blahovský (12.07.2010, 23:33)
Nerád by som urazil pána Bindu ani jeho holuba ak tak doletel, ako je hlásený. Za tie roky čo lietam s PH sa mi tu a tam stalo, že holub podal nadštandardný výkon a porazil okolie, ale to čo dokázal váš to skutočne patrí kamsi do sci-fi . Buď skutočne naše holuby má v rukách vyššia moc a potom takéto dolety ( pred nedávnom aj v našom OZ resp.KDTVR v preteku Žatec ) a my už musíme iba konštatovať ako skutočnosť to čo nám predložia na spracovanie jednotlivé NS, alebo si z nás niekto poriadne vystrelil. V Čechách je ustanovenie o tzv. neprimeranom náskoku, na ktoré sa osobne pozerám s nadhľadom, pretože je vyslovene subjektívnym zhodnotením danej situácie, bez podloženia argumentov k spochybeniu doletu holuba v neprimeranej rýchlosti a toto ustanovenie zruší takýto extrém bez pardónu. Na rade je DR SZ ako aj výbor OZ Trnava či funkcionári NS Hlohovec aby sa k skutočnosti vyjadrili a upokojili chovateľskú verejnosť, pretože takýto dolet vrhá na celú organizáciu NP poriadny tieň.
Richard Baško (13.07.2010, 07:58)
Keď zoberieme do úvahy spôsob nasadzovania holubov na NP ani sa niet čomu čudovať.
Ing.Miroslav Gašpar (13.07.2010, 10:43)
Predbežné stanovisko ZO Hlohovec k výkonu a doletu holuba z preteku Gotha p. Bindu je nasledovne. p. Binda má pretek Gotha predbežne zrušeny. Ďalej bude nasledovať kontrola vzniklej situácie a prípadne disciplinárne riešenie. O konečnom verdikte bude holbiarska spoločnosť informovaná. Toľko informácia od tajomníka OZ p. Vanču a člena ZO a NS Hlohovec.
Daniel Krajcik (13.07.2010, 11:02)
Doplnene poradie: http://sites.google.com/site/wwwdtholuby/gotha-2
Milan Blahovský (13.07.2010, 12:25)
Daniel uprav si to druhé pásmo- nie nad 600 km, ale od 600 do 700 km, nech to ľudí nemetie, už som mal otázky prečo sa zrušilo tretie pásmo...
Tomáš Binda (15.07.2010, 08:55)
Dobry pan Ing.Miroslav Gašpar ziadam vas o visvetlenie na zaklade coho bol muoj holub viradeni aj na zaklade toho ze obidve kontroli dopadli dobre a na zakladne dakeho nepodlozeneho vimislu dufam ze mate premna dobre visvetlenie alebo pan Vančo. Inak bes dostačujucich dvokazov budem musiet podat tresne oznamenie.
Ing.Miroslav Gašpar (15.07.2010, 10:50)
Pre p. Bindu. Ak ste p. Binda pozorne čítal príspevok mňou písaní, tak ste si musel všimnuť, že som iba tlmočil stanovisko niekoho iného. A to funkcionára Vašej ZO a OZ. Tak že, Vám nemôžem vysvetlovať stanoviska niekoho iného. Všetko si to musíte vysvetliť a uzavrieť v rámci ZO. Neviem kto všetko bol u Vás na kontrole, ale kontrolor z Bučan mi tvrdil opak čo tvrdíte Vy. Ale to si musíte obhájiť sám. Tak že, neobracajte sa pre vysvetlenie na mňa, ale na osoby, ktoré s Vami priamo jednali ako kontrolny orgán, resp. členov výboru Vašej ZO. Prajem Vám, aby to dobre dopadlo vo Váš prospech. Bol by to pekný úspech.
Ján Melichárek (15.07.2010, 11:35)
Ale p. BINDA Zaťiaľ nie je dôvod na ukvapené závery a útočíte na človeka ktorý rezentuje a riadi oblasť správným smerom a To..že,sa vyjadril k problematike a tlmočil vyjadrenie podľa § 21 činnosť kontrolnej komisie OZ CHPH pan Ing.Miroslav Gašpar zastavil reakcie a špekulácie na úspech Vášho holuba ...alebo neúspech Vašej činnosti Inak bes dostačujucich dvokazov budem musiet podat tresne oznamenie. § 8 Povinnosti člena 7. Je povinný umožniť vykonanie kontroly chovu a pretekov holubov. § 21 Kontrolná komisia OZ CHPH 4. Kontroluje športovú činnosť a pretekovú dokumentáciu OZ PS:podat tresne oznamenie za čo veď Vás nikto neuráža a demokracia nás výzývy ku slobode slova ,,k tomu za čo ste bojovali v roku 1989" Slušnosťou najďalej zajdeš www.zahorak.sk
Tomáš Binda (15.07.2010, 11:35)
N kontrolnom liste je napisane ze kontrola prebehla negativna holub bo kontrolavani o 18:45 na kontrole sa zucastil Zatko Jozef Hutta Vincent Vanco Peter Kopiu mozem predlozit
Tomáš Binda (15.07.2010, 11:43)
pan Ján Melichárek ja som nikomu nebranil v kontrole len ziadam visvetlenie a prave preto ze nezijeme v roku 89 tak bi mala fungovat spravodlivost .
Ján Melichárek (16.07.2010, 09:01)
11. Kontroly doletených holubov , kontroly pri nasadzovaní holubov a počas prepravy vykonávajú : A / samostatne / aj jednotlivo / : členovia prezídia a ÚKK SZ CHPH B / vo dvojici - členovia pretekových komisii SZ a OZ CHPH , členovia výborov ZO a OZ CHPH , členovia kontrolných komisii ZO a OZ CHPH Zo všetkých kontrol vykonaných pri preteku Gotha musí byť spísaný záznam s podpismi členov SZ CHPH , ktorí kontrolu vykonali a kontrolovaných chovateľov alebo príslušníkov funkcionárov kontrolovaných organizácií. Všetky záznamy z kontrol sú súčasťou agendy preteku a uschovajú sa podľa príslušných predpisov. Funkcionári OZ CHPH povinne vykonajú kontrolu prvého doleteného holuba v OZ CHPH najneskoršie do dvoch hodín po prílete. Pokiaľ TO členovia kontrolných komisii urobili nie je sa čoho obávať len aby Vás vlastná ZO a OZ nepotopila www.zahorak.sk
Pavel Ostrolucký (16.07.2010, 10:04)
Kontrola - nekontrola - asi tak by sa dala nazvať kontrola prvého hláseného holuba 08-SK0501-1377 z preteku GOTHA v čase príletu o 13,02,06. Chovateľ Jaroslav BINDA si splnil nahlasovaciu povinnosť, preto sa pýtam keď bolo zrejmé, že ide o prvého hláseného holuba na Slovensku, prečo nebola kontrola vykonaná ihneď po ohlásení, ale len tak neskoro teda až večer o 18,45 hod. v zložení Zaťko, Hutta, Vančo. Píše sa aj o druhej kontrole, ale tá sa neuvádza kedy bola vykonaná a s akým výsledkom, kto ju vykonal a v akom čase ? Myslel som si že taká anomália ako v ČR z Chebu alebo z Oostende sa na Slovensku nemôže stať no opak je asi pravdou !!! Inak 1 hodina 11 minút až 1 hod. 25 min. je u tak ťažkého preteku dosť - no nie je neskutočná, keby sa to stalo niekde inde na Slovensku asi by toho boli plné noviny a holub by bol asi pozlátený a vysvetený v nejakej kapitule .
Ján Melichárek (16.07.2010, 11:20)
Tiež som toho názoru len keby sa nejednalo o tak jednoduchého chovateľa nebol by problem. Taktiež by som reagoval ako majitel holuba. Ak mi cchcú dokázať tak v stanovenej lehote a nie s krížkom po funuse. Očierniť je jednoduché ale napraviť ........ Vyvodil by som závery voči kontrole a výboru OZ ako usporiadateľovi preteku. www.zahorak.sk
Ján Melichárek (16.07.2010, 11:24)
Zápisnica z prezídia 23.4.2010 Program rokovania: 7. Rôzne - - odvolanie Ján Melichárek Priebeh rokovania 7. V bode rôzne členovia prezídia prerokovali: g/ Odvolanie sa Jána Melichárka voči disciplinárnemu trestu. UZNESENIA ZO ZASADNUTIA PREZÍDIA SZ CHPHkonaného dňa 23. apríla 2010 5. Odvolanie člena Jána Melichárka voči rozhodnutiu OZ CHPH Senica, ako odvolací orgán je Disciplinárny senát SZ CHPH. Postupujeme tento kompletný materiál predsedovi a členom Disciplinárneho senátu. III. Prezídium SZ CHPH ukladá:!!!!!!!Žiadny konkretny termín pre discipl.výrok vyrozumenie -aký termín pre rozhodnutie koľko na to potrebujete.. -po právnej stránke limit predsa viac ako ......alebo je to nelimitované....... Preseda posudzovateľskej komisie a disciplinárneho senátu p.Vladimír Šiška TÁTO ,,KAUZA " TIEŹ EŠTE ČAKÁ ...zatiaľ bez konečného výroku

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené