Do pozornosti p. Bindu

Ing.Miroslav Gašpar (15.07.2010, 12:30)
p. Binda Doporučujem Vám pozrieť si výsledky OZ CHPH Trnava z preteku Gotha VC SR. Ani v celkovej zostave z tohoto preteku som Vás nenašiel. Prvý holub - Miklošik Rudolf Šintava. Prosím, nehnevajte sa zasa na mňa, lebo ja som si to iba prečítal , a informujem Vás o tom rovnako ako som informoval predtím holubiarsku verejnosť.
Tomáš Binda (16.07.2010, 08:55)
Pan Ing.Miroslav Gašpar ja sa navas rozhodne nehnevam len ziadam funkcionarov oz o richle stanovisko do dnesneho dna ma nikdo neinformoval o dvovodoch a nemal bi som to bit prave ja ten co bude o takychto dvovodoch vediet ako prvi. A pitam sa vsetkych chovatelov ako bi sa spravali na mojom mieste
Vladimír Sudor (16.07.2010, 13:07)
Pán Binda,chovám holuby už dosť dlhú dobu na to,aby som posúdil či váš holub urobil viac ako hodinový náskok pred druhým v poradí v takom počasí aké bolo v daný deň.Môj názor je,že nie! Pripusťme,že váš holub skutočne priletel o 13:02 a ste nevinný ako Kristus. V tom prípade sa mohlo stať,že pri napájaní mohol holub z auta vyletieť, o čom mala posádka auta informovať predsedu prípadne výcvikára OZ.Ak sa tak nestalo,potom by som nechcel byť vo vašej koži. [%sig%]
František Kreml (16.07.2010, 16:07)
Ak sa jedná o radového chovaťeľa,idete ho ukrižovať ako Krista, no keby to bol špičkový chovaťeľ, tak je všetko v najlepšom poriadku. Chválili by ste ho do neba, mmhhh má na to holuby. Ak by to bol Súdor, každý drží zobák.(nič proti Vám). Nerozumiem, AKO sa môže stať, že holub vyletí pri napájaní,veď je v koši, čo to má spoločné? Ďaľej, že vysoká rýchlosť cez 1300,písal Blahovský a prečo nie, holub na to mal. V OZ-Nitra bola rýchlosť aj 1580 a nikomu to nevadilo. Kontora prebehla v poriadku , tak prečo tá závisť???
Zdeňek Adamík (16.07.2010, 16:43)
Pane Kreml, vyjadřuji se pouze k těmto slovům: "holub na to mal". Podívejte se prosím někdy na cyklistické závody, ke kterým mimochodem Belgičané a Holanďané závody holubů nejvíce přirovnávají a zjistíte jak závodník jednotlivec proti desítkám dalších závodníků na to, když je v úniku, "NA TO MÁ". ne tak proti tisícům stejně nebo i lépe připravených holubů v zádech.
Jozef Obselka (16.07.2010, 19:49)
Zrusime aj p. Savarovi prveho holuba z Ostende? Cyklistika? Pozrite si historiu pretekov, aky je max naskok jednotlivca. Tiez mu zoberieme cenu? Dobre napisal, ze ak by sa jednalo o ineho chovatela... Bol by hrdinom a naparoval by sa ako pav... Drzim palce p. Bindovi a nech sa neboji bojovat za pravdu!!!
Andrej Turek (16.07.2010, 21:05)
Ak ste čistý pán Binda, tak Vám držím palce. Keď sa "panstvo" rozhodne inač, tak si s prepáčením ani neuseriete. Viem o čom píšem.
Zdeňek Adamík (16.07.2010, 22:30)
Ano pane Obselka jsou takové závody, kdy nějaký pro peloton nezajímavý jednotlivec ujede, a ostatní ho "nechají bejt". Možná že je to i tento případ.
Vladimír Sudor (16.07.2010, 22:44)
Pán Obselka porovnávate neporovnateľné Oostende s Gothou. Pri dolete holuba pána Bindu nebola vykonaná kontrola podľa propozícií,čiže do 5 hodín po prílete holuba.Tu veľmi pochybili funkcionári ako ZO tak i OZ.Nechápem prečo nebola vykonaná kontrola ihneď po nahlásení príletu holuba. Myslím si,že pán Binda neporušil propozície preteku,holuba nahlásil a čakal kontrolu.V PP namáne bod ako v ČR o neprimeranom náskoku holuba,takže je všetko OK! Nechápem však poznámky ako "panstvo","bojovať za pravdu",naparoval by sa ako páv" atd. Vážení vy ste boli pri dolete tohto holuba keď pána Bindu tak obhajujete? Čo keď na budúci rok bude takýchto doletov viac? Stále to bude podľa vás OK? Teraz je všetko na výbore OZ ako prešetrí danú situáciu,keď sa nezistí nič nekalého,pri odovzdávaní cien na CV zatlieskame pánovi Bindovi k fantastickému výkonu a bodka. Kaď som napísal ,že by som nechcel byť v koži pána Bindu,nemyslel som to,že by ho niekto šiel pranierovať alebo ukrižovať, ako píše pán Kreml,ale myslel som tým verejnú mienku o dolete tohto holuba. [%sig%]
Zdeňek Adamík (16.07.2010, 22:52)
Svatá pravda moja řeč! Naprostý souhlas Vlado. Jen jsi to mohl doplnit o zahájení disciplinárního řízení s tím kdo porušil Propozice ve smyslu včasného vykonání kontroly. To by měl okamžitě zahájit pořadatel tohoto NP. Nebo se takové případy, jak správně píšeš, budou opakovat.
Tomáš Binda (17.07.2010, 10:33)
pan Vladimír Sudor mne to pripada vsetko tak ze nakoniec je moja vina ze ten holub doletel us som ocul asi milion ruoznich moznosti a vimislov pan Sudor ja neviem co sa vlasne odohralo ja mam Eks holuba som nahlasil skontrolovali mi ho zo mojej strani nedoslo k pochibeni a napriek vsetkemu som bol viradeni .
Zdeňek Adamík (17.07.2010, 10:57)
Pane Binda Vy jste byl vyřazený se všemi holuby? Nebo jen ten "první HOLUB"?
Ing.Zdeněk Horák (17.07.2010, 11:02)
Jo pán Binda, kdyby jste měl jiné příjmení (např. začínající na CH) a k tomu ještě původ utiskovaného etnika, tak to byste byl již slavný. I na stránkách Herbotse byste již zářil. Bohužel, skutečnost je jiná a budou Vás kamenovat i když, jak tu čtu, jse si splnil základní povinnost v nahlášení doletu.
Tomáš Binda (17.07.2010, 11:20)
pan Zdeňek Adamík ano boli mi viradeni vsetky holubi zo zavodu Gota alebo aspon ich nevidim vo visletkoch ale asi na slovensku je to tak.Ing.Zdeněk Horák no asi mate pravdu nemam take meno na CH. hehe :) a este jedna otaska kolko prebeho kontrol v oz trnava len tak pre informaciu .
Andrej Turek (17.07.2010, 11:29)
Pán Sudor, nechcem s Vami viesť debatu o tom prečo ho obhajujeme,keď sme neboli pri prílete toho holuba, lebo ani to nieje záruka, že vám uveria a nesmiete veriť ani tvrdeniu hlavnému koordinátorovi o doletoch holubov, až kým sa nepresvedčíte pri čítaní výsledkov závodu. Píšem to preto, lebo v roku 2004 sa konal pretek z Atén, ktorého sme boli účastníci. Ako mnohý iste viete bol to ťažký pretek, ktorý trval niekoľko dní.Z tohto preteku nám prišla holubica, ktorú sme na kontrolu osobne doviezli oblastnému výcvikarovi,kde boli prítomní aj ďalší chovatelia ako svedkovia. Prebehlo telefonické hlásenie jedinému koordinárorovi, ktorému sa mali hlásiť doletené holuby z Atén a ten potvrdil, že je tretia hlásená v poradí. Po troch dňoch sme znova kontaktovali tohto pána a ten nám tvrdil znova, že nieje hlásený ďalší doletený holub. Zhruba po dvoch týždňoch sme znova spolu telefonovali, a pýtali sa či ešte nie je oficiálne poradie a on nás ubezpečil, že holubica bude tretia. Aké bolo ale naše prekvapenie, keď sme si prečítali oficiálne poradie, holubica skončila na siedmom mieste aj napriek tomu, že sme ako chovatelia dodržali všetko, čo od nás požadoval usporiadateľ preteku. Preto neverím po skúsenostiach, ktoré mám v spravodlivé rozhodnutie v prospech pána Bindu, hoci si ako píše sám chovateľ splnil všetko, čo mal voči organizátorovi preteku. Budem sa opakovať, ale pán Binda ak ste určite " čistý", tak si to musite tvrdo vybojovať.Prajem Vám veľa šťastia.
Miroslav Ďurana (17.07.2010, 15:44)
Pán Binda, Ing. Horák Vám to vysvetlil zrozumitelne a všetci tam hore budu čakať,že Vám to holubárenie tak z nepríjemnia,že s tým nakoniec skončíte sám a majú kompetetný pokoj.Letu zdar.
Vladimír Sudor (17.07.2010, 20:58)
Dnes som mal zaujímavý telefonát z OZ Trnava a dotyčný začal tým,že určite nebudeme tlieskať a gratulovať, pri odovzdávaní cien,pánovi Bindovi z NP Gotha lebo.... Nikto z členov ZO nemá prístup na toto DF,tak som im poradil,aby požiadali Milana Blahovského,ako správcu web stránky SZ, o uverejnenie vyjadrenia stanoviska o nasádzaní a dolete holuba pána Bindu. Viac sa dozvie chovateľská verejnosť onedlho po zasadnutia výboru ZO. [%sig%]
Milan Blahovský (17.07.2010, 23:40)
Kto chce, prístup má, niektorí si ho zabudli asi, ale už som im ho pripomenul, tak sa teším na stanovisko ZO, OZ a verím, že sa dočkáme aj stanovisko prezídia SZ.
Ivan Vida (18.07.2010, 10:18)
Páni to je sila. V Trnave pred touto sezónou "vyraďovali" špičkových chovateľov pre dlhé kilometre /Brúnovci, Kôpka atď../ a teraz vyradia chovateľa pre "neprimeraný" náskok. Počkáme, čo si vymyslia nabudúce.Aký nový návod pre modzgy v ktorých je tvrdý git ! Fair-play im asi nič nehovorí. Raz darmo. Trnava to je malý Rím, samý zlodej samý kmín.
Ivan Oravec (18.07.2010, 11:53)
"Ani Boh nemá v pláne sudiť človeka skôr,ako na konci jeho života,tak prečo by si to mal robiť ty ?"
Tomáš Binda (18.07.2010, 16:05)
pan Vladimír Sudor dufam ze mate lepsie informacie ako ja lebo mne nikdo ani vcera pri kosovani holubov nevedel povedat na zaklade coho som bol viradeny prosim povezte mi to vy dakujem.
Ján Melichárek (19.07.2010, 09:10)
Pokiaľ nebola skutková podstata tohto činu preukázaná čo je "neprimeraný" náskok" a kontrolné orgány si nesplnili povinnosť riešte funkcionárov Treba zakotviť do stanov SZ pretekového poriadku- že, kto nahlási 1. holuba počkal až priletí ešte 2. aby to bolo fair play .......a neboltým spôsobený šok neprimeraného náskoku nie sme predsa v Belgii aby si mohol niekto týmto štýlom vyskakovať Poučenie: zvýšte náročnosť výkonu vo funkciach a odkontrolujte ,,neprimerané náskoky" a presvedčte verejnosť ,že i Slovák môže mať holuba na úrovni Belgičana SOM ZA UZNANIE PRÍLETU 1.HOLUBA p.BINDU www.zahorak.sk
Jozef Daníšek (19.07.2010, 15:55)
Vlado Sudor.Rád by som vedel,keďže si rozprúdil diskusiu svojim príspevkom zo dňa 16.7,či diskutuješ,ako radový chovateľ,alebo ako člen prezídia.V obidvoch prípadoch reaguješ, však ako obrazne povedané"rádio Jerevan" Hneď Ti napíšem prečo.Podľa mňa, či si to pripustíme,alebo nie pána Bindu už začíname na tomto diskusnom fóre kriminalizovať.Uvažujme!.Priletel mu holub-priletel!Nahlásil holuba-nahlásil.Ako vieš,že kontrola,nebola správna?Čítal si zápis?Kontrola je vecou nie pána Bindu,ale komisie k tomu určenej.Pokiaľ diskutuješ,ako člen prezídia,tak supluješ prácu iných orgánov,ktoré to majú v povinnostiach.Čo tiež nie je fér.Nemyslíš?Veď pretekový poriadok má svoje smernice a regule a tam je to jasne definované.Že Tebe niekto telefonoval z Trnavy.Ale to už je úplna absurdita,keď o tom informuješ v diskusii.Nech volajú tam kde majú,a čo je najdôležitejšie všetko napísať a podpísať Vieš dobre,že ja som mal hodiny trikrát zablombované,dokonca oblepené páskou,priletela mi prvá holubica z Aachenu.Bola nahlásena,prišiel ju skontrolovať bývaly preseda KRK Slov. zvazu pán Moravčik Jozef.Dodnes mám papierik čo hodil do tuby konštatovacích hodín.Bol vyhotovený zápis o kontrole mala asi 20 min náskok.Prišiel asi za20 min po nahlásení Otváracia komisia: p.Pinčák,Gaško,Valíček Ľubomír.Dnes ,Ti po rokoch musím znovu pripomenúť,že mi to bolo platné,ako mrtvému kabát,pretože i tak bol pretek vyradený.Takže toto som ja už skúsil na vlastnej koži a dal mi za pravdu až súd.Keďže preteky boli už i tak vyhodnotené,takže nedostalo sa mi ani satisfakcie.Preto podľa môjho názoru nik z funkcionárov Žiliny by nemal nikoho posudzovať a ani nikomu radiť.
Tomáš Binda (21.07.2010, 17:43)
Dobry holub bol viradeni na zaklade toho ze jeden pan udajne videl ako sme si ho niesli v bedne domov na zaklade toho sme boli viradeni zo sezoni 2011 zatial sme nedostali ziadne pisomne stanovisko Letu Zdar
Tomáš Binda (21.07.2010, 17:51)
Najveciov zaujimavostov natom vsak zostava to ze ten pan si na to cele spomenul as po 7dnoch
Ján Melichárek (22.07.2010, 08:36)
Spomenul si až po 7dňoch.........a nejedná sa o slona,že nie -pretože len ten má sloniu pamäť Spomínam si na jeden ,,komplot" -kedy p.Czurmovi z Lábu ZO Malacky priletel holub o hodinu skôr a až na odvolanie na SZ mu priznali umiestnenie 1. holuba ale to už bolo po ..... lebo víťazné vavríny si užil niekto iný.. Tiež boli okolo toho špekulácie ale povedzme si na rovinu,že tento pán nemá potrebu špekulovať jeho holuby to dokazujú aj nainích holubníkoch .......V každej organizácii je vždy aspoň jedna osoba, ktorá vie, o čo ide. ..............Túto treba nájsť a odstrániť... ........................ .......Ak predbehne Váš 1. holub 23.000 holubov, máte problém. Ale ak predbehne 23.000 holubov Vášho 1.holuba, máte problém Vy. No nie je to krásny ,,príklad už tak logickéj matemetiky" www.zahorak.sk
František Kreml (22.07.2010, 12:38)
VCS-Gotha, už vieme , kto je prvý?
Ján Melichárek (22.07.2010, 12:55)
František veď iné veci nemôžu doriešiť a nie jednoduché rozhodnutie. ................Niektoré charaktery sú nezlomné, lebo sú pružné. ................ Prispôsobia sa mienke biznismenov www.zahorak.sk
František Kreml (22.07.2010, 13:09)
Ak, som dobre pozrel, tak rozhodnutie padne až 15.9. na SZ? To je čo za nezmysel..........?
Ján Melichárek (22.07.2010, 14:25)
V tomto období je už polovica pretekov mláďat za nami, a to p. Binda nebude ani vedieť na čom je? Pretekanie s mláďatami má alebo nie, bude diskvalifikovaný a za čo?....... Veď nikto mu peniaze nevráti a ani nikto opravu do tlače nezadá pre opravu výsledkov .Pokiaľ ide o prachy tak vtedy je legislatíva pružnejšia. Tento rok myslím bude znovu veselo a nielen na ,,Západe" www.zahorak.sk
Ján Melichárek (22.07.2010, 14:25)
V tomto období je už polovica pretekov mláďat za nami, a to p. Binda nebude ani vedieť na čom je? Pretekanie s mláďatami má alebo nie, bude diskvalifikovaný a za čo?....... Veď nikto mu peniaze nevráti a ani nikto opravu do tlače nezadá pre opravu výsledkov .Pokiaľ ide o prachy tak vtedy je legislatíva pružnejšia. Tento rok myslím bude znovu veselo a nielen na ,,Západe" www.zahorak.sk [%sig%]

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené