Vypúšťanie

Viliam Škvarka (18.07.2010, 10:59)
Vážený páni "funkcionári". Nerozumiem prečo nie sú vypustené holuby? Závody naplánované na 17.7. sobota sme museli preložiť kôli počasiu(bolo pekne a teplo), na nedelu 18.7.kedy hlásili front ,dážď a chlad.Na prekvapenie predpoveď vyšla len nerozumiem prečo holuby nie sú vypustené? Veď kôli tomu sme to zmenili aby nebolo pekne a teraz keď je zle znova ich nevypustia? To čo sa deje v poslednom čase z prekladaním závodov je estráda.Dáva to priestor na špekulácie a každý si robí štarty pre seba.Z pretekového plánu sa stal trhací kalendár ,kde nikto nevie kedy a čo budeme letieť.Toto už nemá nič zo športom a už vôbec nie z holubárstvom spoločné.To som ešte nepočul aby holuby nemohli letieť v peknom počasí. Celé toto smeruje k tomu aby čím viac ludí prestalo holubáriť,lebo toto čo sa deje je cirkus. Možno by bolo lepšie "majstrov"vyhlásiť pred sezonou a potom tomu nechať volný priebeh.Niektorý "funkcionári" by najviac pomohli holubárstvu,keby prestali. Dobré dolety páni.
Ján Melichárek (19.07.2010, 09:14)
Aj toto bola špekulácia Autor: Ján Melichárek (195.28.82.---) Dátum: 19.07.10 08:35 Autor: Ing.Lukáš Chytil (---.95-103-104.t-com.sk) Dátum: 17.07.10 09:13 OZ Senica zmena štartu z Cheb na Praha-Slivenec z dovodu nepriaznivého počasia. Start: 9,00 hod. Štartér : Ing. Vorlíček Je TO ,,PODPÁSOVKA" a nie fair play Rozhodnutie o štarte vykonal len p.Chytil..... 1.Nepriaznive počasie bolo len oblačno blížiacej sa búrky po 2 hodinách bolo jasné,že podmienky budú zase optimálne. 2.Smer vetra JJZ teda ak prečo sme vrátili auto do Prahy keď bol predpoklad že stav počasia taký aký je v Chebe nás doženie aj v Prahe. 3.Prečo rozhodol o štarte ,,len jeden" 4.Deklarujme i naďalej miesta a časy štartu pretekov a ..k tomu ešte zodpovedného funkcionára čím zatvoríme oči ostatním pretože sa,,Majstrovi "nadarí trochu odradíme konkurenciu a zvýšime si bodové vyrovnanie prinajmenšom za predošlé 2 preteky 5.Výsledkami takýchto pretekov nás Západ berie takých aký sme ALE TAKTO SA TO NEROBÍ ... Ak by som napísal petíciu ,verte ,že minimálne 60 percent členov bude za bezbodovú variantu preteku alebo ,,ANULOVANIE PRETEKU" www.zahorak.sk
Ján Melichárek (19.07.2010, 09:20)
OZ Senica Koblenz-Plaidt 18.7.2010 štart 6,00 hod 1.holub ............. 15.22 hod posledný........asi 17.30 hod Bez nejakých probléma. Som za rozumné jednanie ale nie špekulácie.
Ivan Vida (19.07.2010, 15:16)
Už v minuosti som písal v časopise PH, že v našom športe nastala éra obchodníkov a byznysu. Keďže minimálne 2/3 oblastí je založených tak, že ich ovládajú 2-3 chovatelia, nie je problém pre nich s pomocou služobníctva rozhodovať po svojom. Veď v prvom rade sú výsledky za každú cenu a potom prídu aj kupci a budú lóve. Nezabudnite sa postaviť do radu na takto urobené holuby.
Vladimí­r Smieško (19.07.2010, 23:31)
Pán kolega Vida, ako si dospel k presvdčeniu či názoru, že 2-3 chovatelia ovládajú akúsi alebo nejakú oblasť? Máš na toto tvrdenie aj argumenty? Dôkaz? Ak máš niečo v rukách, vyrukujm s tým na tvare miesta. Tam, kde je to aktuálne. Podľa mňa nie je vhodné prezentovať niečo, čo je len akíýsi "môj" pocit. Tak všobecne. Ak, tak s tromfom v ruke. Možno je tam niekde aj kus pravdy, ale ........konkrétne!!! Takýto príspevok hádže navonok všetkých do jedného vreca.
Zdeňek Adamík (19.07.2010, 23:55)
Pane Smieško, podívejte se na složení výborů ZO, pak následně na složení výborů OZ a možná Vás také něco napadne nebo ne?
Ladislav Garamsegy (20.07.2010, 06:18)
Dobry kamarat sa prestahoval na zahorie.Mlady chalan.Nasporil peniaze,postavil holubnik a nachoval 120 ks mladych.A vybor OZ mu dal 7 miest v boxe.Tak kam to speje.Plne suhlasim a davam za pravdu panu Vidovi.Kto je pri korytku on ma hlavne slovo a myslim si ze vo vacsine OZ rozhoduje len urcita skupina ludi,ktora na to ma financie a vplyv.Na nikoho v tomto prispevku neutocim ,su to iba moje pocity.Letu Zdar
Tibor Balogh (20.07.2010, 08:00)
Ak je to naozaj tak jak píšete pán Garamsegy tak je to špinavost najhrubšieho zrna..
Viliam Škvarka (20.07.2010, 08:41)
Ahoj Vlado. Vida má určite pravdu.Často to nie sú 2-3 ,ale iba 1-2 a ostatný im robia len krovie.Niektorí vedome a čo je horšie tak mnohí nevedome.Ako náhle chceš ,aby sa dodržiavali pravidlá tak sa stávaš nepriatelom a nežiadúcim. Pritom je to velmi jednoduché,stačí dodržiavať pravidlá.Lenže je jednoduchšie s pozíci moci urobiť nepredvídané zmeny a konkurencia je preč.Takto sa večina chovatelov stáva sponzormi "majstrov sveta",ktorý až taký dobrý nie sú.A to je najhoršie ,že sa to stáva opakovane. Je možné ,že sú OZ kde to funguje podla pravidiel,ale kde lieta Vida a ja tak tie pravidlá sa menia ako "mocní "potrebujú.Bohužial s pozdravom Škvarka.
Ivan Vida (21.07.2010, 13:34)
Pán kolega Smieško. 1. Môj príspevok nebol daný ako téma, ale iba reakcia na momentálne dianie na DF. 2. Ak si to pozorne čítal, tak som napísal 2/3 OZ, teda nie všetky a nie všetci v jednom vreci. 3. Argumenty ? Tie nám dal p. Ing. Matuška, keď urobil jemnú analýzu minulej sezóny vo svojom časopise, kde bolo udané koľko ktorá OS a OZ eviduje členov a koľko členov je aktívnych. Ďalej fakty z DF, ktorého sa zúčastnuje cca 70 členov. A čo tí ostatní, ktorí nemo trpia. Pozri si genézu vývoja OZ za posledné povedzme 3 roky. Ďalšie argumenty z časopisu PH atď... to nestačí ? Treba sa pozrieť trochu ďalej od nosa. Ale, to som sa nechal vyprovokovať a prezradil polovicu témy, ktorú som chcel predniesť po skončení sezóny. Počkajme si na skončenie sezóny. Ver mi, že toho ešte bude.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené