Kritika - neopravené výsledky z NP Gotha

Ján Blahovec (23.07.2010, 13:12)
Deď pred nasadzovaním na posledné preteky z Bayreuthu si neodpustím kritiku OZ Žilina. Doteraz totiž neboli opravené výsledky z NP Gotha, ktoré som reklamoval, pretože v nich nefiguruje môj holub, ktorý bol konštatovaný o 17,02,... h. Týždeň trvalo, kým sa výsledky z týchto pretekov objavili na web stránke OZ Žilina. Na chybu som hneď upozornil predsedu OZ p. Vladimíra Laša, ten ma odporučil na p. Vladimíra Sudora, ktorému som poslal žiadosť o opravu na jeho e-mailovú adresu. Keďže ma nijako nevyrozumel, volal som mu - odpovedal, že o to informoval p. Siváka, ktorý výsledky spracoval. Prešiel týždeň a nič sa vo výsledkoch nezmenilo. Preto som podal reklamáciu cez ZO Rosinky pri ďalšom košovaní s priložením kópie kontrolného listu z pretekov Gotha. Žiadna snaha o vyrozumenie, žiadna oprava výsledkov vyvesených na web stránke. Pán Blahovský upozorňoval OZ, že nemá všetky výsledky z NP - a ak ich nestihnú zaslať do termínu - čo budú hovoriť potom? Rád by som vedel aké výsledky prišli zo Žiliny - neopravené či opravené? Bojujem za ročného holuba, ktorý spravil výsledok. Bojujem za slušnosť odpovedať na akúkoľvek otázku, reklamáciu alebo sťažnosť zo strany člena. Som už znechutený a nebaví ma stále otvárať web stránku OZ Žilina - zíza tam na mňa neopravená výsledková listina z NP Gotha! Ani po týždni tam nie je výsledková listina z ostatných pretekov Rokycany 3.
Vladimír Sudor (23.07.2010, 14:10)
Pán Blahovec.Keď som od Vás dostal e-mail ,hneď som volal výpočtárovi p.Sivákovi.Ten mi povedal,že Váš KL u neho nie je.Volal som výcvikárovi ZO Rosinky p.Hlaváčovi a požiadal ho ,aby mi poslal duplikát Vášho KL z preteku Gotha.Povedzte mi čo viac som mohol urobiť! Všetky opravy ,ktoré sú mi hlásené okamžite posielam alebo volám výpočtárovi,ten mi hlási,že to už opravil.Opravené preteky p.Sivák posiela Moravčíkovi Ľubošovi,ktorý tieto umiestňuje na ŽA web stránke. Že neopravené preteky stále trčia na webe a nie su zmazané a nahradené pretekmi,ktoré opravené zasiela p.Sivák na to sa opýtajte Moravčíka Ľuboša,ste s ním týždeň čo týždeň v osobnom kontakte. To,že nie su po týždni na webe výsledky z Rokycian 3 by ma zaujímalo tiež. [%sig%]
Jozef Sivák (23.07.2010, 14:54)
Do dnešného dňa nemám kontrolný list pána Blahovca.
Vladimír Sudor (23.07.2010, 15:08)
Jozef ani ja.Vieš,že by som ti to hneď hlásil.
Vladimír Sudor (23.07.2010, 15:16)
Jozef myslím si,že by bolo do budúcna najvhodnejšie,keby si vypočítané a následne opravené preteky na ŽA web stránku umiestňoval ty. Pravdaže ak by si súhlasil.Dodáme ti pristupové heslá. OK???
Ján Blahovec (24.07.2010, 01:04)
Zaujímavý systém práce. Kópiu kontrolného listu vyhľadal výcvikár ZO Rosinky p. Hlaváč v mojej prítomnosti a pripojil ho k reklamácii, ktorú som mu hneď odovzdal. Čo viac som mal, pán Sudor, spraviť? Nesledoval som už, či ju Vám aj odoslal. Viac ma teraz zaujíma, prečo pán Sivák nemá originál KL. Pán Hlaváč ho u seba nenašiel! Kópiu áno. Ešte raz to preverím u p. Hlaváča. Viete, že po ťažkom úraze som znovu začal s poštovými holubmi, ale po takýchto skúsenostiach vážne pomýšľam, že s tým skončím. Viete, že ako novinár, ako sa len dá, propagujem poštové holubárstvo - v novinách, v Letu zdar, v rozhlase a inde. V poslednom čase sa mi však nazbieralo kritického materiálu na systém nášho holubárstva a uvažujem, že budem žiadať odpovede kompetentných. Zaujímavým materiálom je napríklad nedávne verejné obvinenie p. Matláka pri nasadzovaní holubov na zahraničný pretek v košovacom stredisku Rosinky, ktoré sa týkalo ako povedal "nenapojenia holubov od 11-tej hodiny do večera v horúčavách" v deň pred dňom vypustenia holubov z Offenbachu 2, keď auto už stálo v Offenbachu. Ako chovateľa, ktorý zodpovedne pripravil svoje holuby na tento pretek, pobúrila ma takáto informácia, pretože ak je pravdivá, zmarila moju prácu a poškodila moje holuby. Budem žiadať odpoveď v tejto veci od kompetentných a budem trvať na tom, aby bola ihneď riadne vyšetrená, s vypočutím každého zodpovedného za prevoz holubov a aby bola s výsledkom vyšetrenia okamžite zoznámená členská základňa OZ Žilina. P. Matlákovi som vtedy pred všetkými účastníkmi košovania odporúčal, aby svoje "zistenie" písomne oznámil OZ Žilina, a aby sa pod to podpísal a nepoburoval členov. Spravil tak? Ak nie, dajte mi, pán Sudor, vedieť. Spravím to za neho. Takéto vážne obvinenie posádky vozidla sa musí predsa ihneď riešiť. Zatiaľ som počul len samé protichodné tvrdenia a zákulisné reči, smerujúce k vybavovaniu si nejakých osobných účtov. Výsledok prešetrenia som ochotný novinársky spracovať a zverejniť. Myslím si, že to je správna cesta k ozdraveniu záujmovej činnosti, ktorú hrdo nazývame holubárskym športom.
Vladimír Sudor (24.07.2010, 13:27)
Čakal som,že sa vyjadrí predseda alebo tajomník OZ,keď nič tak opäť len ja. Pán Blahovec,ak propagujete holubiarsky šport,tak sa vám to teraz veľmi podarilo,ale v opačnom slova zmysle.Prečo počúvate tzv.krčmové reči a nespýtate sa kompetentného člena výboru,ktorý ako jediný bol zvolený komunikovať s posádkou auta či počas cesty,či na mieste štartu.Už sa nebudem opakopvať vy viete kto to je. Ja môžem povedať len toľko.Po návrate posádky auta ma informoval pán Fikes ako výcvikára OZ takto.Do Offenbach sa dorazilo cca okolo 11:00 hod.zaparkovalo sa pri stromovej aleji v tieni,holuby sa napojili ,následne nakŕmili a opäť sa im doliala voda doplna a tak odpočívali až do štartu. Pre zaujímavosť v tomto termíne mali sedemstovku taktiež susedné OZ TN a PB.Keď si pozriete dolety prvých a posledných v 20% takmer totožné s doletom našich holubov. PB:prílet prvého holuba 17:25 rýchlosť 1046,318,posledného v 20% 21:20 rýchlosť 802,203 TN:prílet prvého holuba 17:28 rýchlosť 1035,564,posledného v 20% druhý deň o 5:13 rýchlosť 736,552 ŽA:prílet prvého holuba 17:05 rýchlosť 1047,767,posledného v 20% 20:22 rýchlosť 726,587 V tento deň sme OZ ŽA leteli i pretek Louny,ktorý bol tiež veľmi ťažký,vysoké teplota a silný SV vietor dali holubom zabrať.Môžem vám povedať moju skúsenosť z týchto dvoch pretekov,z preteku Louny padali holuby "dolu nosom" a dlho sedeli pri napájačke,ale z preteku Offenbach mi priletel holub 711,ktorý bol v konečnom poradí druhý v OZ a ten letel rovno ku holubici a nie do napájačky. Pri takomto ťažkom preteku maximálne ošetrené holuby,cestou hľadajú vodu a je len na šťastí kde a čoho sa napijú. [%sig%]
Ján Blahovec (26.07.2010, 13:33)
Pán Sudor, nemýľte si verejne povedanú informáciu pred všetkými holubármi z jednotlivých ZO, nasadzujúcimi svoje holuby na zahraničný pretek v nasadzovacom stredisku Rosinky - s "krčmovými rečami". Viacerí účastníci, ako som si všimol, s ním súhlasili. Ja som tú správu bral pragmaticky: povedal si to tu pred všetkými nahlas, tak sa pod to podpíš, aby sa to riešilo. Ale ak sa dokáže, že si tu na verejnosti viedol len "krčmové reči", tak ponesieš zodpovednosť za to, že si niekoho očiernil. Tam začínajú povinnosti disciplinárneho orgánu. Vec treba zodpovedne vyšetriť! Len tak sa spraví poriadok. Upokoja sa tí, ktorí teraz vedú "krčmové reči" o tom, že holuby neboli napojené. Najlepšia propagácia nášho športu je principiálne riešenie problému. Potrestanie toho, kto šíri neoverené, nepravdivé a poškodzujúce informácie je v našom prípade principiálnym činom. Potrestanie toho, kto si zanedbal svoje povinnosti a iní majú z toho škodu, je tiež principiálnym činom. Všetko ale treba dokázať. A to je tvrdá, nepolulárna robota, na ktorú treba osobnú odvahu. Keď sa vrátim k môjmu prvému príspevku ohľadom nedodaného KL, prosím Vás, pán Sudor, o potvrdenie - stačí aj touto cestou, či k Vám nedošla ani moja Reklamácia k nezapísaniu môjho holuba do výsledkov z preteku Gotha, ku ktorej bola priložená kópia môjho KL z tohto preteku. Reklamáciu som odovzdal výcvikárovi ZO Rosinky p. Hlaváčovi, ktorý ju priložil (ako mi povedal) k výsledkom z nasledujúcich pretekov. Potrebujem to od Vás do utorka obeda, aby som mohol vec riešiť ďalej. Ďakujem. Ak by ste chceli písať radšej na moju adresu, tu je: pracovná - spravy@frontinus.sk, osobná - jan.blahovec@gmail.com. Želám Vám veľa športových úspechov s mladými holubmi!
Ján Blahovec (02.08.2010, 13:22)
Ďakujem za opravu chybných výsledkov z NP Gotha. Kto však zapríčinil, že môj holub nebol pôvodne uvedený v oblastných výsledkoch, sa doteraz nezistilo. Toto ma oprávňuje konštatovať, že v holubárskom prostredí v Žiline panuje nezodpovednosť!
Ján Blahovec (06.08.2010, 13:32)
Pozdravujem Vás, p. Blahovský! Prosím Vás, aby ste opravili výsledky z NP Gotha 2010 v pásme 600 - 700 km, kde chýba môj holub. Dôvod: celý problém som opísal v tomto Diskusnom fóre, keď môj holub nebol zapísaný vo výsledkoch OZ Žilina. Nakoľko v posledných dňoch OZ Žilina výsledky opravil, žiadam o zapísanie môjho holuba aj do celoslovenských výsledkov - ako som si všimol, nenachádza sa tam. Ďakujem Mgr. Ján Blahovec ZO Rosinky (OZ Žilina)
Milan Blahovský (06.08.2010, 14:30)
1215 09-S -01406 70 H 1.17:03:03 -00:00:29 Blahovec Ján ZO Rosinky Osiková 1 881.354 602.009 môže byť ????????????????????????
Ján Blahovec (07.08.2010, 12:21)
Ďakujem, môže to byť - ale upozorňujem na rozchod hodín 00:03:29, preto v oblastných výsledkoch bol výsledný čas holuba až 17:06:03.
Ján Blahovec (31.08.2010, 12:37)
Ďalšia chyba! V kategórii Majster super dlhých tratí Regiónu Sever 2010 (poradie chovateľov) som bol ukrátený o 68 bodov z pretekov Offenbach 3. Celkový súčet bodov je 592 a nie 524. Mám teda figurovať nie na 101. mieste, ale na 66. až 70. mieste (je tam 5 chovateľov s rovnakými bodmi). Týmto žiadam zhotoviteľa poradia, aby chybu ihneď opravil. Ďakujem. Pre istotu ešte uvádzam dosiahnuté body:Offenbach 1. - 252, Offenbach 2. - 272, Offenbach 3. - 68.
Miroslav Luhovy (31.08.2010, 12:45)
p.Blahovec,nie som sice z Regionu Sever,ale žiadna dalsia chyba nebola.Neškrtáte náhodou jeden pretek?Určite áno!
Mikuláš Kováč (31.08.2010, 22:48)
p. Blahovec v kategórii Majster super dlhých tratí REGIÓNU SEVER 2010 nie je chyba. Majstrovstvo je vyhodnotené presne podľa propozícii, ktoré boli schválené pred pretekovou sezónou výborom RS. Nájdete ich aj na webovej stránke RS www.regionsever.szm.com v úvode. Propozície som tam umiestnil pred pretekovou sezónou, aby si ich každý chovateľ naštudoval. S pozdravom. Tajomník RS Mikuláš Kováč [%sig%]
Ján Blahovec (02.09.2010, 12:02)
Máte pravdu. Pomýlil som sa, za čo som sa funkcionárom RS ospravedlnil. Inak - škrtanie akéhokoľvek preteku (teda aj holubov) považujem za nezmysel. Ale pravidlá sú také aké sú. Nechal som sa uniesť nezáujmom funkcionárov na základnej i oblastnej úrovni vyšetriť stratu môjho KL a jeho kópie ešte z pretekov Gotha s priloženou mojou reklamáciou. Opisujem to vyššie. Naša činnosť je skutočne záujmová, preto konštatujem, že aj prístup k nej zrejme môže byť veľmi laxný.
Milan Blahovský (02.09.2010, 12:33)
Takýchto unáhlených kritík je viacero na hlavu výpočtárov či funkcionárov, ale chlapsky ste sa ospravedlnili p.Blahovec, čo mnohí nedokážu potom urobiť. Celý život sa učíme a aj tak odchádzame z tohoto sveta nevzdelaní, aspoň tak sa nejako hovorí....

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené