Platí,či neplatí?

Miroslav Ďurana (29.08.2010, 20:41)
Chcem sa spýtať, či vie niekto o tom ,že by sa bol menil pretekový poriadok ktorý bol schválený, alebo novelizovaný tohto roku2010.Jedná sa hlavne o hlava VIII.bod3 Záverečné ustanovenia ohladne otvárania EKS.Náš výbor OZ je niekedy pápežkejský než pápež.AK naozaj boli urobené nejaké úpravy tak som ich nikde nenašiel.Odpoveď čakám hlavne od niekoho z výboru SZCPH aby som neviedol zbytočnú /takpovediac/vojnu s OZ. Ďakujem.
Milan Blahovský (30.08.2010, 08:17)
Miro , buď konkrétnejší - otváranie EKS asi je ťažko definované, keďže tie otvoriť môže iba revízny technik. Zrejme máš na mysli otváranie, resp. kontrolný odtlačok hodín za prítomnosti majiteľov EKS. Alebo niečo iné ???
Zdeňek Adamík (30.08.2010, 08:52)
A ten to musí znovu zapečetit. Pokud dělám kontroly na holubníku chovatelů, kontroluji i pečetě na vletových anténách a ovladači. Pokud by nebyly jednalo by se de facto i de jure o nazaplombované hodiny!
Miroslav Ďurana (30.08.2010, 14:24)
Milan konkrétne sa jedná o takúto záležitosť.V našej ZO máme všetci EKS značky Tipes.Nakolko pretekový poriadok hovorí,že pri splnení 7 účastníkov preteku z rôznych súradnic môžu sa vytlačiť protokoly o dolete holubov aj skôr.Rozumej tomu tak,že otváranie máme nahlásené na 18.00hod. a mi sme začali tlačiť pri týchto vopred splnených podmienkach 17.52hod.Neviem čo sme porušili, ale volal mi výcvikar OZ po dohovore s predsedom OZ,že sa to nemôže a je to na vyradenie celej ZO. Možno by som im to aj zožral ,keby ako oblastné združenie prijalo najakú internú smernicu ktomu to bodu.Ak sa mýlim opravte ma, ale to sa mýli asi viac OZ.Za odpoveď vopred ďakujem. Letu zdar!
Milan Blahovský (30.08.2010, 14:54)
Možno je tento bod nejasne formulovaný ( a až prax často ukáže túto skutočnosť ) a z vlastnej skúsenosti viem, že u nás je povolené tlačiť z EKS až po odbití mechanických hodín - teda času určeného organizačným poriadkom OZ. To ste museli byť veľmi nedočkaví, že ste tých 8 minút nevydržali. Z môjho pohľadu je to tak na napomenutie z pohľadu výboru OZ. Možno by takúto skutočnosť dokázal niekto aj zneužiť, ak by sa to tolerovalo. Verím, že ste nič nekalé nečinili, ale problém otvárania hodín je podrobne rozpísaný a myslený asi na mechanické hodiny, u EKS činnosť otvárania nie je takto podrobne uvedená, predsa čo sa dá pri tlačení urobiť ??? Pozerať ako vyjde z tlačiarne papier...
Zdeňek Adamík (30.08.2010, 15:58)
Podle mne je to zbytečná bublina (nebo také: kdo chce psa bíti hůl si vždycky najde). Na výsledek závodu těch osm minut nemělo žádný vliv. Pokud si někdo myslí, že ano, tak ať technicky zajistí, že všechny EKS a Benzing CC CLOCK se budou "otevírat" - tisknout ve stejný čas, tedy třeba v 19:00 hod. Už ho vidím....
Jozef Daníšek (30.08.2010, 16:33)
Keby ste mali dolety horšie ako uvedení funkcionári,tak si môžete byť istí že by bolo všetko v najlepšom poriadku.
Ladislav Zubaj (30.08.2010, 17:19)
Tak, ako píše Milan Blahovský ,toto platilo a platí pri otváraní obyčajných hodín.Nikde v pretekovom poriadku nieje napísané ,že sa nemôže otvárať skôr ako v určený čas.EKS samo vykazuje rozchod hodín ,čiže nijako nemohol byť ovplivnený závod.V Zahraničí to funguje tak, kto príde napojí sa na pc ,odovzdá výsledky a odchádza. Je jedno o akom čase.S pravidla to býva určený čas plus mínus pol hodina.Je to približne to isté ako bolo kedysi v pretekovom poriadku ,že štart holuba môže byť iba o celej alebo o pol hodine.Teraz to však neplatí a štartujú sa holuby 7:05 ,7:15 o hocijakom čase a nikto sa nad tým nepozastavuje.A tak isto sa kvôli tomu nemení pretekový poriadok.
Miroslav Ďurana (30.08.2010, 19:08)
Milan Ty si ten pretekový poriadok ,asi zle čítal.Aké napomenutie, aké nekalé!Citujem bod 3"Pri používaní hodinového zariadenia,ktorým sa odsúhlasuje SEČ,komisia nepoužíva rádiový časový signál.Tlačenie protokolu nasadených a vyhodnotených holubov môže komisia začať už pri splnení podmienky množstva hodín a chovatelov.Na EKS sa nevzťahuje pretekový poriadok Hlava III-VI.U nás žiadne mechanické hodiny sme nemali t.j za prvé a za druhé je zvláštne to, že minulý rok u nás nasadzoval ten istí predseda OZ a vtedy to bolo v poriadku.Ale to sa potom robila zlá kontola po pretekovej sezone na pôde SZCHPH keď na to nikto neprišiel a nepovedal,že je to nekalé. Pravdu má asi pán Daníšek.Milan nehnevaj sa ale si ma nas... ak by som mal býť ja za podvodníka vermi,že by som sa nechodil vystatovať po holubiarskych podujatiach ako naši spochybnený olympionici.
Milan Blahovský (30.08.2010, 20:21)
Miro, ani slovo o tom že ste kohosi podviedli, práve naopak som to v poslednej nedokončenej vete napísal. A to že som ťa nas..., tak čo už, každému moja odpoveď asi nesadne. Napísal som ako to je u nás, ako to je možno aj v iných OZ a ak sa mýlim tak sa ospravedlňujem, niekde by sa teoreticky mohlo stať, že majitelia EKS si vytlačia zostavy pred oficiálnym časom dohodnutým pre otváranie mechanických hodín ( kvôli rozchodom) a odídu z otvárania čím znefunkčnia zvyšok NS, inak mi to nepripadá. A čo sa týka napomenutia - je to vždy lepšie ako tvrdohlavé vyradenie preteku z konkurenčných dôvodov, riešenie následných odvolaní a riešení sťažností a podnetov.
Ľubomír Drgáň (30.08.2010, 20:35)
Troška nerozumiem týmto vetám od p.Adamíka . Pokud dělám kontroly na holubníku chovatelů, kontroluji i pečetě na vletových anténách a ovladači. Pokud by nebyly jednalo by se de facto i de jure o nazaplombované hodiny! Ešte by som bral plombu na hodinách ale na anténach asi nie. Ak môžem povedať podľa mojich skúsenosti tak prevážna časť hodím EKS majú poničené plomby,a sú plne funkčné.A ak hodiny sú už spustené není možne narušiť ich chod.
Zdeňek Adamík (30.08.2010, 21:00)
Pokud mají poničené plomby tak jen od nesprávné manipulace s nimi, nebo od někoho kdo do toho lezl a neměl tam co dělat. Neznám ani jediný důvod proč by měly mít vletové antény či ovladače poničené plomby. Pokud někdo takový ovladač připustí k závodu při nasazování a uzavírání hodin, tak dle mého názoru připustil k závodu nezaplombované hodiny! Ale, dělejte jak umíte v naší organizaci by to určitě neprošlo. A pokud do toho leze dealer a nemá plomby (pečetě) tak do toho nemá co lézt a pokud je autorizovaný dealer tak ať si na výrobci tyto pečetě vydupe. A takovéto dealery bych kontroloval přednostně.
Ľubomír Drgáň (30.08.2010, 21:37)
Ja osobne predávam značku Benzing,ktorá je vo vývoji a výrobe totálna jednička na trhu ale na anténe sa nenachádza žiadna plomba.A na to som poukazoval. Softvér je v hodinách a nie v anténe.
Zdeňek Adamík (30.08.2010, 21:50)
OK. U Tipesu jsou pečetě - plomby všude.
Ľubomír Drgáň (30.08.2010, 21:57)
Anténa nemusí ale hodinky áno . To súhlasím. Ja som zvedavý ako sa postaví holubárska verejnosť na otázku čípových pušiek.
Milan Blahovský (30.08.2010, 23:18)
Ľubo, ak dobre rozumiem tak plomby sa umiestňujú k anténam tak , aby s nimi nemohol chovateľ manipulovať a mal ich umiestnené tam kde mu ich PP českého zväzu povoľuje, alebo sa mýlim ? Ale to už opäť budeme pri téme umiestnenia antén a to je stará a pomerne obohratá platňa.
Zdeňek Adamík (31.08.2010, 07:36)
Hlavně zdraví... To je zase počasíčko, že ? Skoro mě napadá to staré obehrané: To je ale čas že by člověk psa ven nevyhnal! "Stará skoč mi pro pivo!"Ještě že jste ty závody z prostřed týdne přeložili. Už mám zase plnou karanténu slovenských a valašských holoubat.
Ľubomír Drgáň (31.08.2010, 09:35)
Super na Orave začali rasť hríby. Aj ryby berú.
Anton Chovan (02.09.2010, 14:58)
Miro, Miro, Miro máš preštudované všetky dokumenty SZ CHPH od A - Z ako možno máloktorý chovateľ ale s tým pretekovým poriadkom to úplne tak nieje ako si myslíš! SZ CHPH vydal pre svojich členov pretekový poriadok ako nejakú šablonu podľa ktorej sa majú riadiť keď sa budú zúčastňovať pretekov PH alebo ich organizovať . Takže každý usporiadateľ pretekov PH (OZ,Region,...) musí na začiatku pretekovej sezóny deklarovať pretekový plán ktorým vlastne dopľňa pretekový poriadok na urovni (OZ,Region,...). Ak chce robiť zmeny (zmena termínu, miesta štartu ... ) v priebehu pretekovej sezóny má nato definované postupy ktorými sa musí riadiť. Aby mohla prebiehať kontrola chovateľov v priebehu pretekovej sezóny každá ZO na začiatku pretekovej sezóny musí deklarovať miesto a čas začiatku nasadzovania ako aj miesto a čas začiatku otvárania hodin. Táto deklarácia tak isto dopĺňa pretekový poriadok na urovni (OZ,Region,...)podľa ktorej sa riadia členovia ZO. Aj na toto existujú postupy ktorými to môžeš zmeniť. Keď to v globále zoberieš tak ste vlastne porušili vlastné doplnenie pretekového poriadku. A ty sa pýtaš že čo ste porušili !? V sezóne starých ste tak isto boli na to upozorňovaní a neudialo sa nič žiadna zmena. Mohli ste výcvikárovi nahlásiť zmenu času a bolo by všetko OK. Ako sa môžu na to pozerať iné ZO ktoré si svoju deklaráciu plnia ? Pre nich to nie je problém ! Aj teraz ste na to len upozorňovaní a nik Vás nechce vylúčiť aj keď možno to upozornenie bolo trošku ráznejšieho typu. Na základe týchto informácii sa skúste v ZO zamyslieť či sa nedá niečo preto urobyť aby tekéto zbytočné vetry nefúkali ! PS: Ak by som zapojil konšpiračnú fantáziu tak mi vychádza že ak by ste začali vytláčať dolety o 15 minút skôr tak o 18:00 by na otváracom mieste nik nebol a prípadná kontrolná komisia by bola mimo mysu. [%sig%]
Miroslav Ďurana (02.09.2010, 19:36)
Tonko,Tonko čakal som kedy Ťa vyzvú dotknutý funkcionári,aby si niečo vypotil. Máš pravdu, že dokumenty SZCHPH ovládam,ale donútili ma ktomu okolnosti keď som nepristúpil na Vašu hru a opustil som výbor OZ. Nikdy som nepomyslel,že Pretekový poriadok Slov.zväzu je len nejaká šablona,ale pre Vás aj kus zdrapu.Citujem z Tvojho článku(Aby mohla prebiehať kontrola chovatelov v priebehu pretekovej sezony atď./ Potom by si si mal naštudovať Pretekový poriadok HLAVA V a ktomu bod 4 vysvetlimito ako mi preukáže holuby chovatel z organizácie 0407a dúfam ,že vieš podmienky prestupu z jednej ZO do druhej. Alebo mám urobiť preškolenie celého výboru?Ďalšia vec pre ktorú je aj Oblastná konferencia iba šablona a netreba ju dodržiavať ,keď konferencia schváli 7 členný výbor a pracuje iba 5 lebo dvoch náhradníkov sme neoslovili ,lebo nám tu nepasujú? Pán tajomník, nabudúce písať s rozumom a hlavne svoj názor lebo vysokoškolský vzdelaný človek takto nerozmýšla moje č.telefonu máš.
Anton Chovan (02.09.2010, 20:47)
Mirec, načo mi je HLAVA V a článok 4 keď nemám možnosť skontrolovať správnosť činnosti chovateľov pri nasadzovania respektíve pri otvátaní hodín, tlačení doletových listí z EKS či boli dodržané všetky náležitosti hlavne počet hodin resp EKS a počet zúčastnený chovateľov ktorý je v niektorých NS dosť diskutabilná. Tým nechcem tvrdiť že práve u Vás je ten problém. Myslím to ako v princípe! Čo sa týka chovateľa z 0407 ktorý vytvoril evidenciu z mladých holubov iného chovateľa ktorý s mladými nelieta, to je myslím v poriadku lebo tie holuby budú v tejto sezóne evidované len na jedného chovateľa aj keď z inej ZO. Tu netreba riešiť prestup lebo holuby neprestupujú z jednej ZO do druhej ZO. Mňa viac zaujíma, že na aké súradnice mu budú počítané výsledky ? Čo viem tak sú počitané na suradnice chovatela 0407 a nie na suradnice chovateľa ktorý mu poskytol Tie holuby. Toto si myslím že je chyba lebo holuby litajú domov. [%sig%]
Miroslav Ďurana (02.09.2010, 21:28)
Tak je to chyba,alebo v poriadku. Dobre Vieš,že u nás je každú nedelu výcvikar OZ Terchová a pokladník OZ Terchová,čo je určite ta najvyšia kontrola. Ktorá ZO sa s tým môže pochváliť,žiadna. Dobrú noc a viac sa nezaťažuj.
Miroslav Ďurana (05.10.2010, 21:30)
Vie niekto vysvetliť Pretekový poriadok HLAVA VII bod2?Citujem-Rozchod hodín pri meškaní sa pripočíta k dobe letu...atď.Viem,že kedysi to bolo+5alebo-5min ináč boli hodiny vyradené.Teraz mi z toho vyplýva,že hodiny alebo EKS môžu meškať hodinu...dve a viac hodín a čas sa pripočíta k dobe letu holuba.Ak sa mýlim prosím o vysvetlenie a možno komisia SZCPH by mala zapracovať ako dodatok do Pretekového poriadku.Ak som to zle pochopil,prosím o vysvetlenie.
Zdeňek Adamík (06.10.2010, 08:01)
No podle mého názoru, k tomu, aby hodiny či EKS, které "takto konstatují" nebyly připuštěné k dalšímu konstatování až po jejich prokazatelné opravě a přezkoušení; k tomu nepotřebujete žádné ustanovení v PP. Je to v moci vašeho NS, přece nenecháte konstatovat do zařízení, které není důvěryhodné, a jsou zpochybnitelné reálně dosažené výsledky s takovýmito "hodinami".
Milan Blahovský (06.10.2010, 08:41)
Pokiaľ hodiny meškajú resp. zastali napr. 1,5 hodiny pred otváraním resp. spol. odklepom sa takýto "škodový" čas pripočíta k dobe letu ( urobí to výpočtový program pri spracovaní výsledkov), v prípade nadbiehania hodín, čiže plusový rozchod je to už vyriešené samo nadbehnutým doletovým časom. Stálo by za úvahu a o to zrejme Mirovi ide aby sa zapracovala hranica tolerancie takéhoto meškania či nadbiehania. Poznám to z prípadov kedy pri slabom resp. žiadnom signále rádio hodiny či satelitné hodiny vyrobia problém u nastavenie EKS a vo výstupných zostavách sú údaje o rozchode typu mínus 19358 sekúnd a pod.....
Zdeňek Adamík (06.10.2010, 09:15)
No já to vidím v několika rovinách: 1) doba tolerance pro ještě "rozpočítání" z celkového chodu hodin od uzavření po otevření a připočtení tohoto podílu k době letu holuba 2) absolutní přirážka v případě překročení tohoto limitu, této tolerované doby 3) prohlášení o neschopnosti takovýchto hodin či EKS ke konstatování přístího závodu či závodů.
Miroslav Ďurana (06.10.2010, 16:58)
Pán Adamík,Milan to pochopil presne.Nemôžeme diskutovať o tom ako napr. teraz a nemáme jednotný názor už na začiatku.Vysvetlite niekomu,že je vyradený z preteku keď v tej a tej OZ to tolerujú a u nás nie.Ide mi o to ,vniesť do toho poriadok a tak ako každý trestný čin má svoju sadzbu od -do ,tak by to malo byť jasne definované aj tu a nehladať vtom žiadne ale a podobne.Pokial nemáme jasne stanovené pravidlá tak sa v tom hladajú vždy a vždy nejaké leváriny.Vyjadrujem svoj názor na tomto DF a funkcionári SZCHPH môžu preto niečo urobiť tým,že príjmu nejaké opatrenie ktoré určite nemôže býť nikomu na škodu. Ak nemám pravdu opravte ma,ale takýchto sporných bodov v stanovách je viac a tu by sme ich mali aj prezentovať,alebo na ne poukazovať.
Zdeňek Adamík (06.10.2010, 17:22)
Máte naprostou pravdu. U nás v NS jen výcvikář řekne: příště už mi tu s takovými hodinami nechoď! A je to jasné.
Ján Blahovec (07.10.2010, 12:07)
Pozdravujem vás a využívam túto debatu (ktorú nemám čas čítať celú), aby mi niekto vysvetlil ako sa rieši čas doleteného holuba v komerčnom preteku (konkrétne Plzeň v OZ Žilina), keď prvý môj holub bol konštatovaný v 1. dni, pretek trval do soboty do piatka a hodiny, do ktorých bol holub konštatovaný bežali osem dní. Prvé tri dni išli presne, na štvrtý deň už meškali asi pol minúty a nakoniec pri otvorení hodín bolo meškanie viac ako štyri minúty. Holub priletel medzi prvými holubmi v oblasti, pokiaľ viem, ale pripočítanie takmer minút ho oproti holubom konštatovaným v TIPESe, poškodí. Na moju otázku ako sa takáto situácia rieši mi zodpovedný funkcionár nevedel momentálne odpovedať. Našťastie som nesúťažil o ceny, ale aj tak mi ide o spravodlivé ohodnotenie doletu holuba, ktorý priletel v extrémnych podmienkach o 18,08,... h, teda v špici. Za fundovanú odpoveď ďakujem.
Milan Blahovský (07.10.2010, 13:25)
V prvom rade som musel zmazať ten double príspevok...
Pán Blahovec, váš problém mal byť vyriešený spoločným odtlačkom, ktorý sa má urobiť namiesto otvorenia hodín v NS ( predpokladám, že to malo byť v sobotu 25.9.). Ak sa tak učiní, platí pre výpočet rozchodu hodín, pre časy konštatovania holubov pred ním ešte čas zistený pri danom spoločnom odtlačku ( vyznačí sa to na KL ako čas manipulácie s hodinami a výpočtár ho použije pri výpočte) Tento spoločný odtlačok ste zrejme neurobili a na vašu smolu to musí byť použité ako ste napísali. Nikomu totiž nezdokumentujete, že vaše hodiny išli v deň príletu holuba presne a stále platí " co je psáno to je dáno" , aspoň nejako takto to znie za Moravou. Ktorý že to funkcionár vám nevedel v tomto odpovedať ???
A ešte moje doporučenie, zbavte sa takýchto hodín čím skôr a investujte do presnejších, snáď nebudete potrebovať odpovede v tomto DF na danú tému.
Ján Blahovec (07.10.2010, 15:14)
Ďakujem, zbadal som tam preklepy, poslal som to ešte raz opravené. K príspevku: Viacerí holubári vypisovali KL, ale len ja, ak sa dobre pamätám, som zatváral hodiny. Tí, z iných častí severného Slovenska, vyhodnocovali preteky vo svojich kluboch, pretože leteli aj iné preteky. Hodiny som teda otváral sám, v piatok, popri "tipesákoch", ktorí mi utvorili komisiu. Ja som inak v ťažkej situácii, pretože chovám holuby na pozemku, ktorý patrí mestu Žilina, s ktorým sa súdim o tento pozemok. Nemám tam dotiahnutú elektriku. Baterkovému TIPESu akosi nechcem veriť - ale o to nejde, podstatné je, že nebudem už investovať do niečoho, čo môžem stratiť zo dňa na deň. Preto mi hodiny zatiaľ vyhovujú - a posmeškárov si nevšímam. Stačí, keď ich moje holuby nechajú za sebou, čo sa už po trojročnej poctivej robote začína diať. Čo sa týka toho funkcionára - vysoko si ho osobne vážim ako najschopnejšieho človeka v slovenskom holubárskom živote, s vysokým morálnym kreditom. To že mi momentálne nevedel odpovedať spájam s tým, že mal na starosti všetko okolo organizovania komerčného preteku a ja som ho nejako vyrušil. Zaujíma ma, ako SZCHPH "ošetruje" napríklad aj takúto vznikajúcu situácie akú som popísal - teda kopu "tipesákov" - jedny hodiny - na jedných pretekoch. Ale aby ma priatelia pochopili - neženiem sa za bodmi - mám rád vo všetkom jasno a poriadok a ako hovorí pán Sulik, solidaritu. Ale ozajstnú! Želám všetkým veľa úspechov!
Július Krško (10.10.2010, 19:17)
Chcem sa informovať, či prináleží chovateľovi ocenenie, ak mu holub dosiahol popredného umiestnenia, hodnotiace sa na CV, myslím tým prvé tri miestá,keď sa holub stratí dva mesiace pred výstavou.Len mi prosím nepíšte, že ten holub nemal lietať vonku.Ďakujem.
Peter Matalík (10.10.2010, 19:51)
V súťaži "Letu Zdar" u Matušku je to možné/ocenenie dostane/,ale na CV výstave musí byť holub vystavený.Aposň si to myslím.
Zdeňek Adamík (10.10.2010, 20:41)
Klasifikácia – tituly Na všetkých výstavách sa udeľuje titul víťaz jednotlivých kategórií podľa vydaných propozícií, pričom zvlášť môžu byť ocenené holuby a holubice. Oceňuje sa poradie 1. – 3. v jednotlivých kategóriách. Samostatne môžu byť vyhodnocované a ocenené holuby mladých chovateľov.
Július Krško (11.10.2010, 12:54)
Pán Adamík ďakujem za vysvetlenie, ale o nič nie som múdrejší. Toto je asi taká istá téma ako namontovanie snímacích antén na EKS.
Peter Grék (11.10.2010, 14:21)
Pán Krško, z Vašej otázky nie je jednoznačné o akého holuba sa má jednať, teda o aké umiestnenie, hodnotiace sa na CV má ísť. Ja to vidím asi takto: 1., pokiaľ je to holub, ktorý skončil na národných pretekoch (Gotha a Oostende) na prvých troch miestach, ocenenie na CV by mu malo patriť, aj keď ho získa in memoriam :-) 2., pokiaľ je to holub, ktorý by mal byť hodnotený v športovej kategórii, poťažmo v kategórii Štandard, podmienkou aby toto ocenenie získal je aby spĺňal nasledovné: - bol nominovaný oblastným združením na základe svojich výsledkov na CV - figuroval v zozname vystavovaných holubov OZ a spolu s výstavnou kartou pre konkrétnu výstavnú kategóriu bol organizátorom prevzatý na CV Len takto sa môže dostať holub ako adept na umiestnenie v konkrétnej kategórii na CV medzi ostatných súperov s ktorými má byť porovnávaný jeho športový výkon (resp štandard). Ak však fyzicky holuba nemáte, nemôže sa na CV dostaľ už z výberu vo Vašom OZ...následne nemôže byť odovzdaný ani ako člen súťažného družstva Vašej OZ výstavnému výboru resp. preberacej komisii na CV a tým pádom ani nemôže byť vyhodnotený a už vôbec nie ocenený. [%sig%]
Milan Blahovský (11.10.2010, 18:19)
Stačilo asi napísať jednoznačne a stručne : Holub, ktorý nie je na výstave nie je ani ocenený, hoci by mal koeficient 1000 v kategorii Šport A napr. O tom sa ešte u vás p.Krško polemizuje ???
Zdeňek Adamík (11.10.2010, 18:39)
A když budou z jedné oblasti tři holubi z koeficientem Šport A 1000, tak dostaně ocenění za druhé a třetí místo holub s koeficientem 990 a 980 např., jen proto že je z jiné oblasti? Pokud tomu rozumím tak může oblast v jedné kategorii vystavit jen jednoho holuba. Děkuji za logické vysvětlení.
Július Krško (11.10.2010, 19:00)
Ano pán Blahovský, myslel som na kategórie od A po F,nejedná sa o môjho holuba, len na jednom posedení sme sa o tom bavili, a nemal som poňatia ako sa tento problém rieši. Ďakujem za vysvetlenie.
Ing.Stanislav Matuška (11.10.2010, 19:35)
Vždy jde o to, jak jsou postaveny propozice. Pokud se bavíme o národní výstavě, pak má vždy vypracován oddíl "Ocenění". A zde platí, že holub musí být v kleci fyzicky přítomen, aby ocenění mohl získat. Fyzická přítomnost je podmínkou pro to, aby mohl být případně vybrán do kolekce pro nadnárodní výstavu. Navíc platí, že jeden holub může být vystaven pouze v jedné kategorii - tedy pokud je takový borec. Mohou však existovat propozice pro ocenění pořadí dosažených reálně, jejichž pořadí bývají uveřejňovány na net stránkách a tam se může jeden holub stát vítězem i více olympijských kategorií nebo může figurovat na předních místech. Ocenění pak může získat i když třeba již neexistuje. Pokud se týče Mistrovství časopisu Letu Zdar, tak bych byl samozřejmě rád, kdyby v klecích stáli všichni holubi. Ocenění však předávám podle reálně dosažených a vypočítaných umístění a ne podle fyzické přítomnosti v klecích. Z mé výstavy se navíc holubi nikam dále nevybírají. Pro chovatele by mělo být vystavení špičkových holubů morální povinností, ale je možno sledovat, že někteří z nás mají s vystavováním svých holubů zkrátka problém.
Zdeňek Adamík (11.10.2010, 20:54)
Jasně Stando, ale tedy pro upřesnění mého dotazu (nekritizuji jen se ptám): V propozicích CV 2011 SK je pod písmenem d) MAJSTER SLOVENSKA uvedeno: v různých kategoriích vystaví po třech kusech, ale ta možná nejtěžší kategorie a to GMS chybí. Proč? 4. Každé OZ vystaví 4.1. - 12. po 1 kusu z každé kategorie povinně. Nic proti tomu, jen se ptám, když např. v již uvedené kategorii Sport "A" bude mít jedno OZ 1., 2., 3., MS (což mimochodem v Čechách není výjimkou) a dle Propozic CV, pokud to dobře chápu, může vystavit jen toho prvního, takže pak budou oceněni vystavení z jiných OZ třeba holubi v kat. "A", kteří se v MS umístí na dalších místech jen proto, že budou fyzicky na CV přítomni? A ti "správní vítězi" na 2. a 3. místě budou administrativně znemožnění? No a další otázka: 4.14. ....vystaví 4 libovolné kusy s polovičním splněným limitem. Proč? není to něco zpožděného z minulého roku kdy se vybíralo ne pro Olympiádu ale pro něco jiného? Ještě jednou děkuji za vysvětlení. Možná to bude zajímat i někoho jiného, možná ani ne.
Miroslav Luhovy (11.10.2010, 22:42)
No Zdenku,mna to zaujima tiež.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené