Tatry derby

Jozef Pažitný (30.09.2010, 08:01)
Nerád píšem na DF SZ, ale je problém dostať sa na DF testovačky Tatry derby. Posledný oznam z 27.09. Teraz som pozeral 1012 návštevníkov stránky je zvedavých, či sa niečo okrem tých štyroch vrátilo. Toľko námahy venovanej holubom počas roku, stroskotá na mizernej informovanosti a pritom stačí málo. Napr. dnes zasa nič. Ďakujem!
František Ištvánek (30.09.2010, 09:05)
Do dikuze není žádný problém se dostat. Já jsem se zaregistroval a problém není. Informovanost - je tam napsáno: závod pokračuje, tudíž dosud více holubů dosud nepřišlo. Bohužel. Počasí do dnešního dne, aspoň u nás špatné. Dneska již svítí sluníčko a je hezky a 9 stupňů. Takže, třeba i v horách se vyčasí. TS bohužel měla smůlu - pět dnů hrozné počasí. Že se to mělo přeložit, to dneska ví každý, ale co už. Majitele TS to jistě netěší, ale stalo se. OS Hodonín v sobotu letělo Slivenec, taky žádná sláva. Taky chybí spousta holubů. Každý den mi přijde 1 ks i s "gumou" a relativně zničeni úměrné námaze. Problém je hladovění. Z 24 ks jich mám doma 10 ks. Ještě že jsem si nechal polovinu doma.
Milan Blahovský (30.09.2010, 09:20)
Nechceli by ste toho veľa p.Pažitný ? Je po sezóne, plány sa odleteli a závery si chovatelia robia doma a popravde sa hanbia výjsť s realitou von. Pred rokmi sme tu čítali a po výstavach počúvali ako hravo zvládajú mladé holuby na západe preteky nad 400 km a v komerčných pretekoch sa jednotlivé OZ predbiehali a po poslednom víkende im zrejme príroda nastavila aj tu svoju nepríjemnú stránku tváre. Holubníky vymetené a v duchu sa tešia tí, ktorí nenasadili z rôznych dôvodov. Nie je cieľom niekoho tu kameňovať, ale je treba sa podeliť so zvyškom čitateľov ako predísť takýmto krachom. Pred rokmi sa tu kdesi písalo o neschopnosti prešovčanov či popradčanov, ktorým to vetry a chlad spojený s dážďom, zlikvidoval veľkú časť mláďat a história sa opakuje na opačnej strane republiky. TS sú špeciálna kapitola, ktorá má vlastné pravidlá a svojho režiséra, ktorý celý dej zahrá k spokojnosti či nespokojnosti aktérov. Predstavenie v TS má iba jednoročné trvanie, po roku sa začína točiť nový film s novými aktérmi. Práca s mladými holubami v OZ je však telenovelou, ktorá má dlhoročné pokračovanie.
Zdeňek Adamík (30.09.2010, 09:54)
Milan má 100%-ní pravdu. Je to podobné jako když někteří němečtí chovatelé - držitelé holubů nakoupí v Belgii v Naturalu každý rok 50 a více holoubat, s těmi pak odlétají závodní sezonu holoubat, a potom se jich různými způsoby zbaví a půl roku nemusejí nic dělat. A na jaře začínají "točit nový film" prostě se tak jen baví. Fero, to že bude takové počasí, jaké bylo, se vědělo už před těmi katastrofickými závody, jen se jaksi "nechtělo vědět". No tak jsou zocelení na podmáčených polích, na krajích silnic, na různých nebytových budovách a jsou pak snadným cílem dvounohých i čtyřnohých dravců. A jak říká jeden důstojník v jednom nejmenovaném filmu: "Tak je to spravne, tak to ma byt!".
Jozef Pažitný (30.09.2010, 19:35)
pán Ištvánek, nechcite ma presvedčiť, že informovanosť v TS je dobrá. Neviem prečo sa treba registrovať, načo im je cenzúra? Vôbec nepíšem, či sa závod preložiť mal, či nemal a ani si nemyslím že sa preložiť mal. Rešpektujem rozhodnutie majiteľa TS a verím, že chcel finále odletieť k spokojnosti. Nebolo by dobré, aby vo finále prileteli všetci ako na niektorých nácvikoch, ale ani toto nieje bohvie čo. Nedá sa zrovnávať TS s pretekmi OZ. V TS až tak nevadí vymetený holubník.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené