Golden Club Slovakia
Autor: Ján Bučo
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 45 results
1
ZŽ
Zdenko Žofaj
22.12.2010, 12:47
Jedna štvrtina prihlášok chovateľov v GCS uzavretá ..............
PF
Peter Fiľarský
15.12.2010, 23:51
Apropo,
zvláštny dôraz bude kladený na čistotu výsledkov.
Vždy som obdivoval ľudí, ktorý dokážu málo slovami, veľa povedať, bohužiaľ ja k nim nepatrím, takže prosím o ospravedlnenie.
PF
PF
Peter Fiľarský
15.12.2010, 23:28
Ospravedlňujem sa za oneskorenú reakciu na jednotlivé príspevky týkajúce sa činnosti Golden clubu – Slovakia (ďalej len „klub“) odôvodnenú osobnými dôvodmi.
Jedná sa o nóvum na stredných, stredne dlhých tratiach, preto to treba aj tak chápať. Je to u nás zatiaľ nevyskúšaná a praxou neoverená myšlienka, ktorej úspech, či neúspech bude závisieť predovšetkým od Vás, od chovateľskej verejnosti.
Členstvo v klube je dobrovoľné a tí, čo sa preň rozhodnú, budú musieť rešpektovať platný štatút, ktorý sa samozrejme časom, či získanými poznatkami a skúsenosťami z praxe môže doplňovať a meniť, ale samozrejme nie v častiach, ktoré sú jeho základnou filozofiou, či alfou a omegou. Potom by to už bolo niečo iné, bolo by to už o niečom inom.
Filozofiou klubu je, aby sa do klubu mohli zapojiť a v ňom medzi sebou súťažiť chovatelia z celého Slovenska, za podmienok a pomerov, podľa možností čo najviac sa približujúcim k rovnakým, vzhľadom na prevládajúce vypúšťacie miesta jednotlivých OZ zo Z a SZ smeru, geomorfológiu, tvar územia Slovenska, klimatické podmienky a poveternostné pomery. Z tohto dôvodu, boli zvolené aj uvedené vypúšťacie miesta, hlavne ich smer, pričom holuby nasadzované na preteky GCS budú môcť byť nasadzované a zúčastňovať sa aj pretekov organizovaných jednotlivými OZ, či inými klubmi, bez negatívnych dopadov na ich dolety, čo by sa nedalo povedať o vypúšťacích miestach z iných smerov.
Je prinajmenšom, nazvem to zaujímavé čítať niektoré príspevky, či otázky smerujúce k činnosti klubu. Niektoré otázky už boli zodpovedané, na časť ste si odpovedali sami. Z dôvodu snažiac sa nikoho neuraziť, neuvediem všetky mená autorov dobrých, podnetných príspevkov (Z.A., M. B., ...). Podľa môjho názoru stačí si pozorne prečítať štatút klubu a odpovede na mnohé otázky si môže dať sám chovateľ z logických dôvodov.
Napr.., prepravnému prostriedku s kapacitou 2000 holubov a počte 200 členov odpovedá družstvo 10 ks na chovateľa, uvažovalo sa aj s vyšším počtom členov, pri 250 by to bolo 8 ks na chovateľa a pod..
Kontroly – prečo ich vykonávať? Odpoveď znie a prečo nie? Ja taký dôvod nepoznám, ale rád sa dám odôvodnenými argumentmi presvedčiť. Týmto som sa nielenže nikdy nebránil, ale bol som dokonca rád.
Nutnosť EKS – nesúťaží sa o diplomy, ale o €.
Alebo počet a miesta nasadzovacích stredísk. Ich počet a rozloženie bude súvisieť s počtom a rozložením prihlásených členov vo vzťahu ich príslušnosti k jednotlivým či už ZO alebo OZ , avšak v súvislosti so zvozom holubov na preteky, s ohľadom na čas. Čiže, pokiaľ sa nevie koľko členov, z akých ZO, či OZ sa prihlási, jednoducho dovtedy sa nedá sa na túto relevantnú otázku dať zodpovedná a kvalifikovaná odpoveď. Pre objektivitu výsledkov by bolo pochopiteľné prospešné, čo možno najrovnomernejšie rozloženie holubníkov členov klubu.
Vyhodnocovanie pretekov – podľa štatútu klubu nasadzovanie na pretek a vyhodnocovanie pretekov prebieha v určených nasadzovacích strediskách určených výborom klubu za účastí minimálne 10 chovateľov, účastníkov preteku. Určite ste si všimli v tomto smere rozdiel v počte zúčastnených chovateľov oproti pretekovému poriadku SZ CHPH (7 účastníkov preteku.
Myslím si, že zaujímavý je aj systém ocenenia, podľa ktorého má veľké % zúčastnených pretekajúcich šancu na výhru, príp. na návratnosť vynaložených prostriedkov. Nesúťaží sa systémom „víťaz berie všetko“.
Ďalším významným pozitívom je, že v tomto prípade nie sú tak zvýhodnený chovatelia s veľkým stavom holubov, ako je to vo väčšine súťaží OZ (majstrovstvá OZ).
Určite, aspoň z môjho pohľadu, je viac cenené víťazstvo z preteku, v ktorom sa zúčastnilo 200 chovateľov s 2000 holubmi, ako z preteku pri účasti 100 chovateľov, trebárs aj 3000 holubov.
A pamätajme, že všetko má svoju postupnosť. Myslím si že to nepreženiem, ak poviem za ostatných členov výboru klubu, že vítané sú všetky konštruktívne námety a návrhy.
Tento príspevok považujte prosím za môj osobný názor, keďže nie som štatutárom klubu a z mojej strany by určite nebolo taktné, ak by som dal odpoveď na niektoré otázky týkajúce sa veci, na rozhodnutie ktorých je príslušný výbor, ale môžem Vás ubezpečiť, že tieto už boli predmetom pri samotnom zakladaní klubu a budú zodpovedne riešené.
Že každému treba dať to, na čo má právo a pod. , to je požiadavka prirodzená. Tak, ako celý právny systém hovorí o tom, že spoločnosť sa musí riadiť nejakými pravidlami, či zákonmi aj my sa máme riadiť našimi stanovami, štatútmi, pokynmi atď., ktoré sa však nesmú meniť v priebehu súťaže. Život je však tak bohatý a rozmanitý, že všetko nemožno zahrnúť do zákonov, do pravidiel. Človek má predsa prirodzenú schopnosť rozoznávať čo je dobré a čo zlé a vie vnímať aj dôvod, prečo je toto dobré a tamto zasa zlé a túto funkciu robí svedomie.
Prajem príjemne prežitie blížiacich sa vianočných sviatkov.
PF
ZŽ
Zdenko Žofaj
15.12.2010, 19:30
Nie, nie nemám záujem hrať nejakú hru, len treba niekedy citlivejšie používať výrazi voči chovateľom, lebo niekto sa môže uraziť a myslím si , že pred nadchadzajucími sviatkami si Všetci prajeme aj v tejto diskusii príjemnú atmosféru.
ZA
Zdeňek Adamík
15.12.2010, 18:50
No to jsem udělal a co dál? Budeme hrát nějakou hru?
ZŽ
Zdenko Žofaj
15.12.2010, 18:19
Pán Adamík, prečitajte si článok pána MVDr. Tibora Gornaľa zo dňa 14.12.10 o 17,16 hodine !!!
ZA
Zdeňek Adamík
15.12.2010, 15:55
Na to že mnozí mají ještě zimní spánek celkem dobré. Až se ti "brtníci" proberou snad už nebude pozdě.
MB
Milan Blahovský
15.12.2010, 14:28
Zoznam doteraz nahlasených členov http://www.goldenclub.euweb.cz/zoznam.htm
MB
Milan Blahovský
15.12.2010, 10:49
Predpokladal som, že sa vyjadrí Tibor aj k problému otvárania hodín resp. vyhodnocovania EKS pre účastníkov "GCS" v nasadzovacích strediskách, tak to urobím za neho.
SEMK resp.MDKS mali zaužívaný systém spoločného nasadzovania a otváranie hodín v NS, ktoré bolo v kmeňovej organizácii pri splnení PP. U členov "GCS" by to teda mohlo byť obdobné, pretože zaistenie hodnovernosti nasnímaných údajov cez EKS by malo byť dostatočnou zárukov na ich vyhodnocovanie súbežne s pretekmi OZ, ktorých sa členovia "GCS" určite tiež budú zúčastňovať.
Týmto by pre členov, ktorí nebudú mať NS "po ruke" mohla odpadnúť jedna cesta do NS navyše.
Dôležité bude teda rozlúsknutie problému časového harmonogramu zberu holubov a jeho zosúladenia pre niektoré NS a OZ, čomu sa pravdepodobne nevyhneme.
IŠ
Ing.Milan Šušlík
14.12.2010, 21:24
Dobrý deň priatelia športového holubárenia,
pozorne sledujem diskusiu okolo GCS. Myšlienku založenia takýchto pretekov osobne veľmi vítam a podporujem. Svojho času sme založili TKDT, spolupracujeme aj s inými klubmu na DT a permanentne vysvetľujeme, že nerozbíjame chovateľstvo PH na Slovensku, ale snažíme sa realizovať aj svoje myšlienky, záľuby a záujmi na základe spoločnej zásady a síce:"... nie sme proti úspešným, seriózným a čestným chovateľom..., ...navrhované nové súťaženia sa snažíme rozvíjať a prípadné pokrokové myšlienky realizovať so základným princípom = ako sa to dá riešiť a nie, ako sa to nedá. Prípadne, ako to skomplikovať alebo ako zničiť úspešného súpera ..." Ako sa dá na oko jednoduchý problém skomplokovať alebo dokonca zmanipulovať sme svetkami v každodennom diani, a nie len v holubárskom. Osobne za podstatné a rozhodujúce považujem v tejto súvislosti základnú myšlienku,.. že pred súťažou sú jasné pravidla a podmienky a tieto sa počas trvenia súťaže nemenia! Zobudme sa a rozvíjajme to pekné čo v nás ešte ostalo. Prajem pekný deň.
JT
Ján Trebuňák
14.12.2010, 21:03
Pán Hovančík o radu je potrebné žiadať predajcu EKS aku vlastníte.
Zaráža ma len jedno, že ste proti nahlasovanju holubov. Nahlasenie holubov je hlavne pre kontrolu, bude sa lietať o € a nie pre diplom.
K výsledkom to bol len návrh ako to spracuje Golden Club je na nich.
ĽH
Ľubomír Hovančík
14.12.2010, 20:22
Milan super nápad. Máš u mňa +.
Pán Trebuňák čo mi poradíte keď vlastním iný typ EKS. Mám si kúpiť založný system M1??? Jasné že nie ale berte fakt, že mnohí CHPH si kúpili EKS len aby sa nestratili vo výsledkoch OZ, a poniektorí zdlhavejšie škrabkali na system. Pre tých čo si to môžu dovoliť by to nemal byť problém, ani vymeniť typ EKS, ale s tými ostatnými????
A keď budeme súťažiť všetci s EKS načo tie návrhy:"....aj povinosť nahlásiť dolet...... ZO výpočtara aby spracoval výsledky do jednej hodiny po otvorení hodín nasledne zaslal výsledky na spoločného spracovateľa a ten to následne spracuje a uverejní na webe do dvoch hodín po otvorení výsledkov možno uverejniť neoficiálne výsledky. .......". Pýtam sa na čo sú EKS!!!! Máme v kluboch tak veľa snaživých pracovne aktívných členov? Kto chce pracovať bez náležitého ocenenia???? EKS má skoro 90 % CHPH, ale kto ako pracuje s PH? Koľko času venuje jednotlivec svojmu chovu???? Táto otázka nebude nikdy zodpovedná. A súhlasim s p.Žofajom prečo by som mal niekoľko krát merať cestu desiatky km, keď sa to vybaviť skoro po jednej ceste? To sme takí bohatí že by sa to nedalo sklbiť to cestovanie ku nasadzovaniu či otváraniu???? Ak budú dodržané podmienky PP. nie je čo riešiť. Pravdu povediac obdivujem aj niektorých našich členov OZ, koľko km roky už cestujú na nasadenie PH a otváranie hodín.
MG
MVDr.Tibor Gornaľ
14.12.2010, 17:16
Vážení chovatelia, priatelia,
po prečítaní príspevkov v tomto diskusnom fóre mi nie je úplne jasné, či poniektorí chovatelia chcú v GCS úprimne pretekať, alebo prostredníctvom aj tejto diskusie len rýpať.
GCS má svoju webovú stránku, kde tiež má svoju diskusiu, má uvedené tel. číslo pre prípadné otázky a tiež je k dispozícii moja súkromná mailová adresa, na ktorú tiež môžete mailovať v prípade nejasností.
Nebojte sa, máme to premyslené a nerýpte tí, ktorí už teraz vedia, že aj tak do GCS nevstúpia.
PS: celý deň v sobotu 11.12.2010 som bol na výstave KDTVR a podľa záujmu chovateľov som osobne odpovedal na otázky a to isté robil v nedeľu p. Valiga.
VS
Vladimír Smieško
14.12.2010, 14:44
Milan, ja som sa teba pýtal na niečo iné.
To s Fekiačom bolo len ako príklad niečoho.
MB
Milan Blahovský
14.12.2010, 13:46
Ako máš chápať ? Tak ako je napísaný, teda ako jedného z priaznivcov tejto myšlienky, ktorý pomohol klubu vytvorením webovej stránky prezentovať svoje zámery. Kto to má či nemá premyslené to je otázka mimo mňa.
Myslel si túto stať uznesenia prezídia ???
Prezídium doporučuje -
b) – VZ akceptovať predloženú žiadosť o uznanie štatútu SUPER ESOKLUBU podanú Ing. Fekiačom.
Spýtaj sa teda p.Fekiača resp. iných, kde ich možno vypátrať, moje meno znie ináč.
VS
Vladimír Smieško
14.12.2010, 13:29
Milan, z toho, čo si napísal 6.12.2010 v tomto DF., usudzujem, že o tom niečo vieš resp. si strojcom GK. Ako mám hcápať tvoj príspevok 14.12.
Ty dávaš návrhy ako? Vy to nemáte do bodky premyslené.
PS. Kde sa dá dopátrať výsledkov "SUPER ESA", ktoré bolo odobrené Prezídiom v 2008.
MB
Milan Blahovský
14.12.2010, 10:48
Zdenku bol by si prekvapený ( a možno ani nie ) koľko odporcov resp. antikampanistov je v radoch holubárov ( a nie iba tých, ktorí nemajú napr.EKS), ktorí sa bijú po prsiach, akí sú to špičkoví chovatelia, ako sa oni neboja konkurencie, avšak v prvom rade im ide o to aby neutržili nejakú tú porážku v elitnej spoločnosti. Takže netreba všetko šiť horúcou ihlou a dať priestor organizátorom aj chovateľom nechať si veci uležať v hlave. A bodaj by platili kto váha - ne.....
ZA
Zdeňek Adamík
14.12.2010, 10:27
A co tak jim trochu napomoci, jak jsem již psal 13.12 ve 14:14. Jak jste si mohli všimnout také jsem počítal s tím že ne všichni ... proto jsem psal 11 + já, je tedy 12 lidí. Můj odhad vycházel ze stavu v naší oblasti v letošním roce, kdy po odchodu jedné ZO do OS jižnější polohy nás závodilo cca 125 závodních týmů z celkového počtu cca 154 evidovaných chovatelů či příznivců.
Čím dříve se proberete tím dříve se více dovíte (dovíme).
Klasické čekání až co mi kdo přinese na zlatém podnose, bohužel, až na čestné výjimky, vychází ze slovAnské mentality.
ZŽ
Zdenko Žofaj
14.12.2010, 09:35
Veľmi dobrý plán Milan, ktorý ma výbornú postupnosť, kedy chovatelia budu mať dlhý časový priestor na zosuládenie chovateľov s najbližšieho okolia, keď budu lokalizované nasadzovacie strediska, na základe ktorého priláka viac chovateľov, ak budu mať nasadzovacie stredisko poruke a bude sa to dať všetko časovo zvládnuť ........
MB
Milan Blahovský
14.12.2010, 08:47
Pokiaľ by som bol v tíme GCS smeroval by som organizáciu klubu následovne :
1. do konca roka by som dal priestor pre priebežné nahlásenie záujemcov
2. na základe prihlášok by som sa snažil lokalizovať nasadzovacie strediská pre záujemcov.
3. pripravil by som časový harmonogram pre zber holubov z jednotlivých stredísk
4. nechal priestor pre záujemcov do konca januára 2011 na definitívne rozhodnutie k účasti formou úhrady členského poplatku
5. do konca februára 2011 by som dal priestor pre doplnenie členov v prípade neuhradenia členského poplatku tých, ktorí si podali priebežnú prihlášku
Samozrejmosťou je pravidelné informovanie o vývoji na webovej stránke klubu.
Predseda klubu napr. nie je registrovaný v tomto diskusnom fóre ( nevyslovil záujem doteraz) a preto nemôžte tu čakať jeho vyjadrenia.
Pre diskusiu a podnety je vytvorené neregistrované DF na webe GCS a teda nemá nik zábranu k slušnej diskusii a podnetom.
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 45 results
1