SZCHPH
SZCHPH
Zdravie

Autor: Ľudovít Jančok

Najstaršie prvé Najnovšie prvé
Potvrdenie vymazania

Naozaj chcete vymazať túto tému vrátane všetkých jej príspevkov? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Vymazať príspevok?

Naozaj chcete vymazať tento príspevok? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

PO
Pavel Ostrolucký
23.12.2010, 12:04
Príjemné sviatky a veľa zdravia, šťastia ako chovateľom taj aj ich rodinám a kamarátom , tak isto aby sa darilo aj holúbkom, Silvester aby prebehol bez problémov a šťastný Nový rok 2011. Dúfam, že sa pri plnom pohári vínka, slivovičky alebo nealko stretnene na našich CV výstavách! To Vám všetkým želá Paľo keď to už Ľudko začal, ale v prvopm rade musí byť dobrá nálada a zdravý aj chovateľ !
ĽD
ĽUdovít Dziak
23.12.2010, 11:26
STALE SA HLADAJU NOVE SMERY PRE PRETEKY. JE PEKNE ZE KAZDY POZERA NA CLENITOST TERENU A AJ CENU PRE CHOVATELA NA JEDNEHO HOLUBA AKO TO TU BOLO NAPISANE. ALE SLEDOVAL NIEKTO AJ TAKE VECI AKO JE PRUDENIE VZDUCHU A SMER VETRA POCAS ROKA???? TRI STVRTINY ROKA JE PRUDENIE VZDUCHU A SMER VETRA SEVERNE AZ SEVEROZAPADNE ALEBO ZAPADNE. NEMYSLITE ZE BY BOLO NEZMYSELNE HNAT HOLUBY PROTI TOMUTO PRUDENIU TEDA AK BY SA LIETALO Z JUHU?? ANO POSTOVY HOLUB BY SA MAL VRATIT Z KAZDEHO SMERU A Z KAZDEHO MIESTA A NEVRAVIM ZE TO TAK NIE JE. LEN MI PRIPADA HLUPE ZE KAZDY POZERA NA TO KOLKO CO STOJI ALE NEPOZERA NA TO O CO VLASTNE IDE. O NASE HOLUBY. PODLA MNA JE STRASNE VELA HOLUBOV PO TEJTO SEZONE PRAVE V MADARSKU A RUMUNSKU. K BLIZIACIM SA SVIATKOM PRAJEM VSETKYM CHOVATELOM VELA POHODY A RADOSTI A ABY IM HOLUBY PRINASALI RADOST A POTESENIE. LETU ZDAR [%sig%]
ĽJ
Ľudovít Jančok
22.12.2010, 16:33
Pán Toporcer máte pravdu, chovateľ by mal vedieť na čo má, a tomu sa venovať. Zdravím Vás.
GB
Gabriel Bargel
22.12.2010, 16:31
Pán Hlavatý mate pravdu trebalo by lietat z juhu ale všetky trate nie spoza Tatier. Ja by som mal taký návrh ,že ak dobre viem podobný klub založili pred pár rokmi Zvolenčania,ale nespravili zatiaľ žiadny pretek. Či by sa nedal spraviť podobný klub s centrálou vo Zvolene.Možná by bol večší záujem zo strany holubárov.Holuby by leteli pod Tatry a nie cez Tatry.A mohlo by sa letieť napríklad Nový Sad, Beograd,Niš.Som o tom presvedšený,že by bol vetší záujem.
ĽJ
Ľudovít Jančok
22.12.2010, 16:24
Zdravím Milanko. Boli, Sú,a Budú holubári ktorí budú celý svoj život hľadať len výhovorky, prečo sa nemôžu presadiť. Už sú regiony a pásma a stále ničččččč. Možnosti pretekania a výber závodov-u je dnes dostačujúci. No holubáriť musíme len s tými čo chcú holubáriť, ale potom sa nemôžu ani čudovať, že my sme iná kasta. Kto chce aby si ho ľudia vážili, musí im dať na to príčinu. Ďakujem Vám za trpezlivosť. Zdravie atd. Ľudvik.
JT
Jozef Toporcer
22.12.2010, 16:18
Milan B.- musim ti dať za pravdu že ja sa maratonov zučastnujem iba občas pri mojom stave na holubniku 50-60ks. včetne ročiakov aj jesenných asi ťaško môžem absolvovať tento šialeny program dlhých trati stači si pozrieť pretek. plan OZ SNV. DT. Radšej obsadim poriadne strednu trať 25-30ks. a viem že z toho niečo kapne, na dlhu trať nasadzujem iba holuby na ktorých mi už nezaleži, alebo už nestihaju kratke či stredne trate to kvalitnejšie lieta KT-ST a viem že tieto holuby mi vydržia lietať 5-6rokov bez väčšichproblemov,na DTich odrovnaš za2-3roky a nie vždy je za nich adekvatna náhrada. Ked zoberieme ake je ocenenie za pripadne aj 1. misto /suche z nosa/ tak mna to určite nemotyvuje nasadzovať na maratony. Lietať z Madarska a Rumunska som nespomenul iba pre myto, ale aj kôli členitosti terénu v týchto dvoch štatoch, praktycky nemaju väčšie pohorie v smre letu na Sovensko iba ak už na Slovesku a konkretne v našom pripade je to slovenske rudohorie no a v konečnom dôsledku už by som nebol na najkratšej vzdialenosti ale na najdlkšej /cha-cha/ chceli ste diskutovať tak diskutujme! a ešte dodam že kilometraž by bola ta ista ako z Poľskej strany myslim tym doletova
MB
Milan Blahovský
22.12.2010, 15:57
A aký problém je povedzme založiť Strieborný klub Slovensko so smerovaním pretekov na juh ??? Keď ho založíte, prihlásim sa. Ja osobne nemám s tým problém či Poľsko či Maďarsko, Ukrajina či Bielorusko. A nebudem za tým hľadať spravodlivosť. Nič iné sa holubári za tie roky nenaučili iba hľadať spravodlivosť. Hľadajú spravodlivé smery, spravodlivé majstrovstvá, spravodivé platenia za holuby, spravodlivých konkurentov, ale položme si otázku kto tak holubárom krivdí, že tu spravodlivosť hľadáte ???
Zdenko Žofaj
22.12.2010, 15:54
Nechcem tu nikoho strašiť, ale pre chovateľov s juhu budu si myslím, ťažšie dolety zo severu, ako zo západu, to je len môj názor, ktorý sa môže potvrdiť, alebo vyvrátiť po vyskúšaní sezóny 2011 GCS !?
AH
Alexander Hlavatý
22.12.2010, 15:10
Keď už sme pri GCS položme si otázku, prečo je malý-skoro žiadny záujem z juhu a západu Slovenska? nestálo by za úvahu polovicu tratí orientovať práve z juhu a o naplnenie členstva by nebol problém a podmienky pre večšinu by boli spravodlivejšie.
IB
Igor Barbírik
22.12.2010, 14:44
Asi by to bolo lepšie aj pre GCS holuby by nemusely obletovat tatry,a určite by sa hlásilo ovela viac chovatelov.Kedysi sa lietalo z Niše,Konstance,len by sme nemali 800 km Trate.
MB
Milan Blahovský
22.12.2010, 14:24
Jozef T., to ti nestačia trate do 650 km ? Ty sa špecializuješ na maratóny ? Tak to ma prekvapuješ. Poviem to na plné ústa, v našej oblasti pokiaľ by sa malo letieť aj o starých 5 SK na odjazdený km viac a nebolo by to z Poľska tak vám to nevadí a pokiaľ by sa jazdilo hoci aj zadarmo Poľskom tak by ste boli proti. Ale to kričia tí, ktorým je to jedno, ktorí si to zaplatia a tí istí sa budú v zápätí dušovať ako im záleží na každom členovi, ako sú ústretoví voči dôchodcom, invalidom či mladým chovateľom, ktorí tvrdo pocítia zvýšené náklady na prepravu. Tam je skrytá pravda, ktorá sa tak nerada počúva či číta. Kto cestoval po novej poľskej diaľnici, ktorá je iba pár km nad českou hranicou a ktorej profil neblokujú horstvá ako sú Jeseníky, Javorníky, Malá či Veľká Fatra, si musel položiť otázku, prečo sme tak naivní a hlúpi, že radšej platíme za časké či slovenské diaľnice nehorázne mýto a z roka na rok vyššie ? Naivné odpovede typu v Poľsku sa holuby tratia resp. ťažšie orientujú či vracajú už poznám a nestojím o ne. To ale nemá nič spoločné s témou zdravie, leda žo by išlo o zdravie týchto odborníkov ???
ĽJ
Ľudovít Jančok
22.12.2010, 14:09
Pán Blaško, Tliesam Vám. Tak toto je téma hádam najaktuálnejšia zo všetkých. Do konca by som ju prirovnal k horúcej magme. Aj myšlienka Maďarsko, Rumunsko, je veľmi aktuálne. Chlapi, hádam sa aj preberieme, a niečo pozitívne vymyslíme. Teší ma že sa naše rady diskutujúcich tíško rozrastajú, lebo viac hláv viac rozumu, a už sa to začína rysovať. Táto téma musí zaujímať každého z nás. Do toho priatelia, korektne, bez emocií slušne a priateľsky prosím Vás pekne nie len preto že idú vianoce, ale hlavne preto, že sme všetci v jednom vreci.Ďakujem Vám všetkým. Ľudvik.
JT
Jozef Toporcer
22.12.2010, 13:31
Pan Blaško- a čo tak smer Madarsko-Rumunsko tam myto ešte zavedene nemaju, a ešte dlho mať nebudu. Z Poľska sa da lietať max. 650km niektora OZ viac niektora menej aj ked by sme si mali vychovať novu generaciu holubov, vždy nas to bude stať menej penazi
Zdenko Žofaj
22.12.2010, 13:21
Ospravedlňujem sa za chybu, vstupnú náklady cca 6 až 7 centov /1,80 až 2,10 Sk/ na holuba ...................
Zdenko Žofaj
22.12.2010, 13:10
Keď som to minule zhruba preratával, tak na auto s vlekom, vstupnú náklady cca 60 až 70 centov na holuba, samozrejme sa to odvíja od množstva prepravovaných holubov. Takže pre niektoré severnejšie OZ je lacnejšie ťahať prepravu holubov cez Poľsko. Je to dlhšia cesta, ale rýchlejšia a lacnejšia. Aj toto môže v budúcnosti zavážiť, že sa bude lietať s Poľska, čo Nám môže ukázať aj budúca sezóna pretekov v GOLDEN CLUBE SLOVENSKA, kde sú preteky orientované, zo severu Poľska.
ZA
Zdeňek Adamík
22.12.2010, 13:01
Pane Blažko určitě dobrý nápad. I já bych to uvítal, ušetřil bych.
AB
Alojz Blaško
22.12.2010, 12:48
Pán Jančok pýtate nové témy.Čo by ste povedali na tému: "Preorientujme sa na vypúšťacie miesta do Poľska".Česi idú zdražieť poplatky na diaľniciach, čo opäť navýši poplatky na preteky v roku 2011.Nebolo by vhodné, aby Zväz prejednal a vypísal zoznam vypúšťacích miest v Poľsku tak ako je vypísaný zoznam v Nemecku?Vrátane štartérov?Prajem pokojné a požehnané Vianoce v kruhu svojich najbližších.
PO
Pavel Ostrolucký
22.12.2010, 12:10
Milan - veľmi pekne si to napísal, krajšie sa to už ani nedá len tie veľké bruchá asi nie - radšej iba také, aby sme si pri čúraní videli na vtáka a aby nám ešte aj slúžili !
MB
Milan Blahovský
22.12.2010, 12:00
Priatelia, začať tak citlivú tému ako je benevolencia prestupov chovateľov v rámci ZO, ZO v rámci OZ , resp. porušovanie Stanov SZ v tejto oblasti by bola asi nie šťastné načasovaná vzhľadom na blížiace sa sviatky pokoja. Ponechal by som to až na ponovoročné vytriezvenie. Je v našom športe čo zlepšovať, je potrebné vždy začať od seba a pokiaľ to neurobí väčšina nás, ktorá sa chovom poštových holubov zaoberá, potom táto menšina ,ktorá sa tu verejne dlhodobo vyjadruje žiaden zázrak či aspoň obrat v zmýšľaní chovateľov neurobí.
Teda začnem aktuálnu tému v novom príspevku.
ZA
Zdeňek Adamík
22.12.2010, 10:31
No, mně by třeba zajímalo, s ohledem na to že se blíží konec roku a s ním i termín pro možné změny přesuny chovatelů, ZO a OZ, zda na Slovensku (stejně jako u nás) opět pokračují tyto "tanečky", kde a kolik? Možná má Milan, jako člen Prezidia, nějaké konkretní informace (když z dalších členů tu na stránkách mnohdy nevyrazíš ani dech).
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie.