Nova Tema štarty
Autor: Igor Barbírik
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 55 results
1
JD
Jozef Daníšek
24.12.2010, 15:06
Myslím si tiež,že pre viacerých.Ale tu platí jedno slovenské príslovie"Kto chce kam,pomôžme mu tam".Naozaj to nemyslím škodoradostne.
IB
Igor Barbírik
24.12.2010, 14:38
Ja s vamy súhlasim preto som aj napísal že bez trenyngov s toho smeru je to
pre mna nerealne .
JD
Jozef Daníšek
24.12.2010, 14:25
Pozdravujem pán Barbirík.Pokiaľ si pamätám,tak počasie bolo vtedy celkom v poriadku.Ale to sa nechcem s Vami o tom prieť.Chcem sa vrátiť ešte k pánu Drapovi.Oni neotočili štart o 180 stupňov.Bolo to iba o 90 stupňov a čo to spravilo.Pritom sa jednalo o tie isté holuby,ktoré ho preslávili.O strátach sa nebudem rozpisovať.
Ja nechcem byť ani dopredu prorokom,čas ukáže ako sa to prejavi.Je predsa na chovateľoch,ako sa rozhodnú.Ale na holuboch spočíva najväčšia ťarcha,pretože na nich záleži či sa dolieta.Lebo iba vtedy má súťaž zmysel.
IB
Igor Barbírik
24.12.2010, 11:56
Ospravedlnujem sa boly to Sobrance nie Kralovský Chlmec
IB
Igor Barbírik
24.12.2010, 09:38
Už som písal že tomu klubu fandím a dávam im 1 z hviezdičkov!!
Touto dyskusiou nechcem nikoho odhovárat.Práve naopak je prospešna pre nas všetkých aby zme sa vyvarovaly chýb a aby aj tento klub nedopadol
podobne ako tie doterz založené.
Možno keby aj vtedy exzistovalo dyskusné forum a dyskutovalo sa o takýchto temach boli by sme už za vodov a podobné kluby ,OZ,ZO by nám nemusely zanikat a rozpadávat sa len preto že nedyskutujeme a nehladáme
kompromysy.
pan Daníšek ja svamy súhlasím ta obratka by nebola až taká dramatycká
nebyt toho počasiá ktoré vtedy bolo dlhší čas.
V Śuranoch zme lietaly Kralovsky Chlmec z bežnými stratami a ty istý chovatelia boli na špici zo západu aj východu.
ZA
Zdeňek Adamík
24.12.2010, 09:01
Jen takový malý návod. Toto už letíme na Moravě X let a považujeme to za vcelku objektivní a prestižní soutěž.
P. S. tři hholuby bych moc nedoporučoval na DT a SDT je pro malé chovatele, podle mne demotivující. Jen se podívejte jaké procento jich tři kusy nad 750 km umísťuje.
4.3.2. Generální mistrovství Moravy a Slezska (GM)
a) minimální účast chovatelů a počty nasazených holubů dle § 17, odst. 1 ZŘ
b) Výsledky ze třídy otevřené a holoubat, v konkurenci OS.
c) Započítává se sedm závodů ze 11 předem určených v programu OS.
d) Z toho:
- 2 ze 3 určených závodů OS při středních vzdálenostech závodů 100 až 400 km
- 2 ze 3 určených závodů OS při středních vzdálenostech závodů 300 až 600 km
- 2 ze 3 závodů MMDT v konkurenci pásma MSS
- 1 ze 2 určených závodů holoubat
e) Soutěžním družstvem pro všechny závody jsou 2 holubi napsaní na 1. a 2. místě kontrolního listu.
f) Vyhodnocení:
- vítězí chovatel s největším počtem umístěných holubů (max. 14)
- při shodném počtu umístěných holubů rozhoduje součet koeficientů Kf
IB
Igor Barbírik
24.12.2010, 07:50
Zdravím ťa Oldo ja viem len o maraton klube ktrý si založil ty.
Stým bodovaním stebov úplne súhlasím volakedy som to navrhoval na
vyb...OZ vtedy sa to nedalo v sučasnosti je to dost aktualna téma a večia čast chovatelovOZ by stým súhlasila ,ja osobne by som navrhoval 3 ks.
Ps: Prajem ti veselé a pokojné prežitie sviatkov a ešte kus chovatelských zážitkov
VS
Vladimír Sudor
24.12.2010, 07:41
Čo k týmto všetkým príspevkom dodať?
Napadá mi veľmi pekný citát Laca Kováča : "Sezóna je v plnom prúde,čože s nami v máji bude???"
Ale vážne.Oldo má svätú pravdu,že propozície GCS sú dané a je len na každom z nás,či nám vyhovujú a či nie.
O vytvorení niečoho podobného ako je GCS sme v Žiline uvažovali už v roku 1998,ale skončilo to vždy iba pri úvahách.
Veľmi si vážim odhodlanie priateľa Valigu a ľudí okolo neho,že sa dali do takéhoto projektu.Je to zaväzujúce a obrovská práca naviac.
Prajem veľa zdaru a pevné nervy.
Zároveň prajem všetkých chovateľom a im rodinkám šťastné a veselé prežitie sviatkov VIANOČNÝCH. :o)))
[%sig%]
OS
Oldrich Savara
24.12.2010, 01:28
A spať nie a nie !
Myslím na Vás všetkých a v tento sviatočný deň Vám želám radostné a požehnané " Vianoce "
OS
Oldrich Savara
24.12.2010, 01:16
Idem reagovať !
Predpokladám, že " Nová Tema štarty " je už tak otvorená iným oblastiam
našej problematiky, že by som sa nemusel obávať reakcie verejnosti ale aj
tak idem znova s kožou na trh. Tento úvod preto, lebo takmer vždy keď som vstúpil do "DF"som bol prefackaný a vždy sa našiel niekto kto sa do mňa začal navážať.
No k veci. K skutočnosti, že je na svete nový holubárský subjekt by sme sa nemali stavať negatívne a byť proti. Tento subjekt tu je a je na každom z nás či nám propozície alebo ak chcete "Štatút " vyhovujú alebo nie. Chcem zakladateľm "GOLDEN KLUBU " poradiť v tom, že o upresnení propozícií a pretekového plánu nech rozhodnú prihlásení členovia a nie ludia čo členmi klubu nebudú. Osobne by som pri tvorbe pretekového plánu preferoval kompromisné riešenie niečo zo severu a niečo z juhu. Možno by to prilákalo viacej členov. Ale to si už protirečím. Ako dlhoročný funkcionár sa snažím nájsť a presadzovať takú formu súťaženia a majstrovských súťaží čo by vyhovovalo všetkým. No poviem Vám, že je to môj nesplnitelný sen - nedá sa !!!! Ani pri najlepšej vôli som sa k ideálu ani len nepriblížil a čo sa páči mne nemusí sa páčiť ostatným. Čo však môžem zaklincovať je fakt, že sa mi páči majstrovstvo kde musí do mlýna prispieť i samotný chovateľ a to tým, že doň vopred alebo popredu určí majstrov. Nech sa na mňa Slováci hnevajú alebo nie ale je faktom, že na rozdiel od Čiech a Moravy sa o takúto formu ani nesnážíme a stáčí nám keď v majstrovských súťažiach rozhodujú náhodne doletené holuby ( umiestnené 1.x a nič viac ) Najvyšším umením v majtrovstve je pre mňa ak chovateľ vyhrá správným nasadením určitého počtu napr. 2. z 2. na prvom a druhom riadku z kontrolného listu. Iste nie všetci príjmete tento môj názor ale vychádzam z toho, že ak sme doteraz spali je navyšší čas zobudiť sa. O prebudení píšem z toho dôvodu lebo sa od roku 2011 v OZ CHPH Pezinok snažíme takéto " Generálné majstrovstvo" zaviesť. Snaha je však jedna vec ale či bude alebo nebude toto majstrovstvo zavedené by mohli do značnej miery rozhodovať všetci pretekajúci chovatelia a preto sa posnažíme dať možnosť členom aby sa k tej forme "GM" vyjadrili v návratnej ankete za týmto účelom. No a na koniec nehľadajme chyby tám kde nie sú. Pri našom koníčku by mohla platiť zásada vážme si hlavne tých čo pre nás vytvárajú nové súťaže a vedia ich i zrealizovať, verte mi viem o čom píšem. Neznechucujme tých čo chcú pre nás pracovať.
Tento príspevok mal predchádzať prvému, ale akosi to s notámi neviem, a stratil som text. Nevadí osvietilo ma a tak si prečítajte obidva.
Týmto len potvrdzujem, že to s počitačom neviem ale myšlienka zostala.
OS
Oldrich Savara
24.12.2010, 00:45
Nedá sa spať a teda idem reagovať !
Chválim Zdeňka Adamíka za pripomienku vopred stanovených bodovaných holubov v akom koľvek majstrovstve. V roku 2011 chceme vyskúšať formu "GM" dvoch bodovaných vopred určených na pozícii prvý a druhý z kontrolného listu, uvidíme čo sa stane. Celý môj holubárský život sa snažím nájsť idealné majstrovstvo a asi sa ho ani nedožijem a to preto, že ak sa páči niečo mne nemusí to koniec koncov znamenať, že sa to bude páčiť i ostatným. O čom je reč. Nuž o tom aby si o pretekovom pláne a majstrovstve rozhodli platiaci členovia "Golden klubu " a nie kibici. Je to jednoduché, nemajme k novému subjektu averziu. Nový subjekt tu je, to je fakt. Komu sa podmienky na vstup pozdávajú nech vstúpi a komu nie má smolu, alebo možnosť vymyslieť niečo čo mu vyhovovať bude a o tom to je. Niekedy sa mi zdá, že hľadáme problém tam kde ani nie je a nad tým je potrebné zamyslieť sa.
Ps. pre Igora Zapadoslovenský Región DT tu už bol no a sám vieš ako dlho
vydržal.
ĽD
ĽUdovít Dziak
23.12.2010, 19:53
Autor: ĽUdovít Dziak (178.18.71.---)
Dátum: 23.12.10 11:26
STALE SA HLADAJU NOVE SMERY PRE PRETEKY. JE PEKNE ZE KAZDY POZERA NA CLENITOST TERENU A AJ CENU PRE CHOVATELA NA JEDNEHO HOLUBA AKO TO TU BOLO NAPISANE. ALE SLEDOVAL NIEKTO AJ TAKE VECI AKO JE PRUDENIE VZDUCHU A SMER VETRA POCAS ROKA???? TRI STVRTINY ROKA JE PRUDENIE VZDUCHU A SMER VETRA SEVERNE AZ SEVEROZAPADNE ALEBO ZAPADNE. NEMYSLITE ZE BY BOLO NEZMYSELNE HNAT HOLUBY PROTI TOMUTO PRUDENIU TEDA AK BY SA LIETALO Z JUHU??
ANO POSTOVY HOLUB BY SA MAL VRATIT Z KAZDEHO SMERU A Z KAZDEHO MIESTA A NEVRAVIM ZE TO TAK NIE JE. LEN MI PRIPADA HLUPE ZE KAZDY POZERA NA TO KOLKO CO STOJI ALE NEPOZERA NA TO O CO VLASTNE IDE. O NASE HOLUBY. PODLA MNA JE STRASNE VELA HOLUBOV PO TEJTO SEZONE PRAVE V MADARSKU A RUMUNSKU.
K BLIZIACIM SA SVIATKOM PRAJEM VSETKYM CHOVATELOM VELA POHODY A RADOSTI A ABY IM HOLUBY PRINASALI RADOST A POTESENIE. LETU ZDAR
MOJA REC PAN DANISEK
[%sig%]
JD
Jozef Daníšek
23.12.2010, 19:40
Pozdravujem.Možno mám spiatočnické myslenie.Ale zmeny štartov z rôznych smerov,neprinesie nič konkrétne okrem značných strát.Ja som to už zažil pri výskyte choroby "slintavky" v niektorých regionoch Slovenska.Celé Slovensko pretekalo zo smeru západ -východ.Prišla "slintavka" a otočili sme smer pretekov o 180 stupňov.Lietali sme z Čiernej nad Tisou.Výsledok!? 80 % strát niektoré oblasti nedolietali a Ukrajina plná našich holubov. Toto isté sa prihodilo i chovateľom z Čiech,ktorí lietali z východu na západ a potom sa prehodili na smer z Nemecka.Myslím si,že tiež prvé roky zaplakali.Osobne sa poznám s pánom Drapom,niekoľko násobným majstrom Nemecka.Zmenili smer vypúšťacich miest.Výsledok!!! V nasledujúcom roku nebol ani v prvej pädesiatke.Ono to nie je také jednoduché ,ako to na prvý pohľad vypadá.Zamyslíme sa sami nad sebou.Veď nevypustíme holuby v Prahe,kde je ideálne počasie,len preto,že na Morave sa objavili tri väčšie mraky.My dokážeme meniť smer štartov,ako na bežiacom páse,pretože niektrí jednotlivci si mysla,že im to hadám prinesie majstrovský titul.Prečo nevyužiť naše prírodné dannosti.Smer vetra u nás je na 80% zo severozápaného smeru.Holuby ho majú poväčšine v chrbte.Je tu už vybudovaná dialničná sieť.To znamená i menšie náklady v spotrebe pohonných hmot,nehovoriac o strate času pri čakaní. Ale my sme nepoučiteľní.Nie aby sme si to uľahčovali,ale špekulujeme dovtedy kým úple neskrachujeme.Ale špekulácie,začínaju hlavne u niektorých "NEDOCENENÝCH JEDNOTLIVCOV" ktorí si myslia,že asi oslnia.Ale opak je pravdov.Ostávam s prianim prežitia pokojných Vianočných sviatkov a Nového roku .
ZA
Zdeňek Adamík
23.12.2010, 16:41
Dřevohostice k nám přešly na dva či tři roky z OS Haná a po průměrném umísťování okolo šesti procent se vrátily do OS Haná kde hráli a hrají o špici (Krutilové a spol.)
Jinak nějaký klub na Moravě je skutečně třeba to s Tebou souhlasím.
IH
Ing.Zdeněk Horák
23.12.2010, 16:33
Také mezi námi naposledy, pokračovat můžeme na skype soukromě a neunavovat na cizích stránkách.
Krachové závody z jihu jste měli buď, že je startér nekvalifikovaný , nebo vám to pustil schválně do deště, aby vám tento směr znechutil.
Společný Cheb jsem loni kritizoval, protože jste nám ho zlíňáci zkráti o 15 km. My ho chtěli letět s průmyslové zóny společně s Uničovem. Když se podíváš pár roků dozadu, tak uvidíš kdo ho 3 x vyhrál z celé Moravy střed a kdo je následně proto zrušil.
Jádro bývalé OVS Prostějov stále bojuje o změnu směru na jih, jenže na schůzi OS Haná to jak Standa Škovran nový výcvikář (ten by létal samé Litoměřice), tak a hlavně Dřevohostice (bývalá ZO Gotwaldov) smetli z pořadu dne. Nabídl jsem tyto trasy od Malacek přes Komárno, Szeged, Bělehrad až do Niše. I nespokojené východní části OS Brno, ale ti také jedině západ, severozápad. Tak to máš těžké.
Ale neboj, já našim chovatelům splním jejich přání i za cenu nějakéhi "Klubu jižanů".
ZA
Zdeňek Adamík
23.12.2010, 15:57
Pro pana Horáka ještě jednou.
1) Zlín existoval, jen se jmenoval Gottwaldov. Pokud poukazuješ na to tak jsi trapný. Pokud si to nepamatuješ, s ohledem na Tvůj věk, to toleruji. Zúčastňovali jsme se tehdejších "Hvězdicových závodů", kterých součástí byly i závody z Gdyně. Až se u mne někdy zastavíš ukáži Ti výsledky a možná najdu i Ocenění, které jsem tehdy při CV tuším v OL i za nějaké vítězství dostal.
2) Otočení směr jih či jihojihozápad (dle jednotlivého start. místa) tedy na Maďarsko jsme už dva roky zkoušeli. Už jsem o tom psal a jsi také dobře informován. Výsledky v pořadí prvních deseti chovatelů pralesního mistrovství OS ZL se oproti závodům "ze západu" prakticky nezměnily, jen jsme ztratili více času čekáním na holuby, protože procenta se prodloužily a nedělní čas rezervovaný pro rodiny se nám zkrátil. O "radostných zážitcích našich řidičů" se tady nebudu zmiňovat. Tedy zatímco my se "bojíme jako čert kříže", tak vy jste to dosud ani nezkusili a rovněž tak jste byli s odpuštěním posraní s námi startovat společně i z Chebu apod., ačkoliv verbálně i s dalším kooperujícím OS, které tady raději nebudu zmiňovat, deklarujete něco jiného.
V roce 2011 jsou naplánovány společné starty jsem jen zvědav, zda-li to dodržíte a nebudete vymýšlet v průběhu sezony nějaké obezličky, jak to zase nejde.
A Milan Blahovský Ti to napsal jasně a správně. A vůbec nezpochybnil Tvé zásluhy na lepším vyžití chovatelů s použitím krátkých tratí jako doplňku závodní sezony.
IH
Ing.Zdeněk Horák
23.12.2010, 14:55
Pán Blahovský, mě je úplně u ...... co si budete lítat na Slovensku. A k tomu Táboru, tak já osobně praktikuji totální vdovství, tudíž ze soboty na neděli mám zcela prázné holubníky a to díky tomu, že nejsem líný zorganizovat navíc závod jednotlivců na který jdou všechny vdovy a ostatní hlubi, kteří se do našeho OVsového minibusu nevlezou. Také nejsem jasnovidec, já si musím aspoň na těch "Táborech" zjistit alespoň přibližnou plemennou hodnotu mých vdov.
Klidně si v Popradě mějte třeba jen 16 závodů, ale to pak se na Olympiádě ani neuvidíte. Proč si myslíš, že my Češi máme v kat. "A" dva holuby s koeficientem 1.000 bodů?
Pro Zdeňka Adamíka: v době závodů z Gdyně Zlín neexistoval a k těm poštovním zlínským holubům, proč se tedy nechcete otočit směr na jih a bojíte se toho jako čert kříže???
IB
Igor Barbírik
23.12.2010, 14:27
Tak toto som nečakal takýto tvrdý utok na dolniakov respektívne zapadnarov.
čakal som že spolu vytvorýme nejaký konpromys
Na slovensku máme už xy klubov ale ešte ani jeden nevydržal není to na zamyslenie že prečo ?
Oblasti sa nám rozpadávajú jak balík slamy na male kopky nevieme sa dohodnút poriadne ani v OZ tkach !!!
Mne osobne sa páči názor pana Jančoka ale každému sa páči niečo iné.
A račej by som čítal nejaké Pi........Na ktorý sa človek dobre zasmeje
a aspom chvílku ma radost
MB
Milan Blahovský
23.12.2010, 13:33
Pán Horák, na Slovensku sa svojho času hovorilo "Janovice nikdy více, radši kulku do palice", ale to je o niečom inom, tí starší určite pochopia o čom a mladí nech viac čítajú.
Chovať doma cvičené opice, ktoré v krdli hromadne doletia na holubník ako z Tábora do Prostějova, tak to je vám teda riadne umenie. Ale vychovať holuba, ktorý sa dokáže popasovať s množstvom holubov, ktoré majú rôzny ťah domov to je už asi veda. Preto sa razí tá jednoduchšia cesta, cesta menšieho odporu a to je ťahanie čiar po mapách pri zostavovaní pretekových plánov, vyčkávanie ráno na štarte pre prípadný priaznivý vietor, ktorý zvýhodní polohu toho či oného veľkého majstra. Tieto zákulisné ťahy sa žiaľ vyskytujú a ich výsledkom je boj o body v pralesných majstrovstvách o majstra OZ za cenu plechového pohára a pár fľašiek ostrého, ktoré majster uleje svojim nosičom vody po sezóne.
Opakujem teda opäť, kto nemá záujem resp. mu nevyhovuje plán GCS nech si založí pre mňa za mňa aj DIAMANTOVÝ KLUB a nech skúsi zorganizovať pretek pre tých dajme tomu 100 záujemcov. Dolniaci resp. Stred už si jeden klub založil a neviem kde mám vyhľadať výsledky pretekov tejto zložky nech sa snažím ako snažím.
IB
Igor Barbírik
23.12.2010, 10:44
Pan Filarský omluvám že som spomenul vaše meno,len som zhrnul 2 temy
zravie a golden a v jednom príspevku ste napísal na čo majú iný nazor sú rypáci a idú proti vám .Pripadalo my tak že gdo nejde snamy je proti nám.
Myslým si že názor každého chovatela môže byt prospešný pre nás všetkých.
Spomenuli ste skrachvný pretek Śverin pre zapadne slovensko.V tej dobe vychodné SK letelo niektoré preteky z Polska naše z východu potom prisšiel
Śverin a bolo všetko vyriešené natrenovana sila holubov s Polska urobyla
svoje.
V GCS nepripúštate pásmo a to je problem......Tatri.
Trenovanie holuv s tohu smeru niegdo si myslí že sme taký bohatí že si môžeme holuby s toho smeru trenovat indvidualne ?
Myslím si že SK by malo byt rozdelené na 2 časti východ ,západ a MS počitat
len eso holuby
Z takehoto hladiska si myslím že zapadne SK by malo mat podobný klub
a v OZ sa venovat krátkym a stredným traiam a trénovanim holubov na
tate nad 500 km
Poukázal som na NL,B len preto že trate majú stale s jedného smeru.
Oni majú svoje problémy sylne vetry my zase kopce a ked nam zafúka trocha vietor sme celý po.....
Preto robme všetko preto aby zme boly spokojný všeci.
Všetkým vám želám pojné sviatky vela štastia a chovatelských úspechov
v nasledujúcej sezone.
I.B
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 55 results
1