Zamyslenie

Jan Fecko (01.01.2016, 15:04)
Prečo sa hlasia zaletene holuby, Je zima, holuby sa nepušťaju , z kade sa beru tie hlasene holuby. A v takych počtoch u jedneho chovatela.
Jozef Daníšek (01.01.2016, 15:40)
Pozdravujem a prajem všetkým chovateľom všetko dobre v Novom roku.Chcel by som zareagovať na príspevok.Neviem koho tým p.Fecko myslel.Ale,ak by sa jednalo o pána Nahalku,tak toho by som sa určite zastal,pretože niektoré z týchto holubov už boli nahlásené a s určitosťou viem ,že nie je odkázaný na odchov po zaletených holuboch.Skôr si myslím,že sa z jeho strany jedná o akési memento,chovateľom,ktorí sa nezaujímajú o osud svojich zaletených holubov i keď sú im nahlásené.Možno iní nič nenahlasujú a spravia si ako ja tomu hovorím" nožíkové slávnosti"! Ja by som ho skôr pochválil,za prejavenú trpezlivosť,a dobrotu,že ich doteraz na holubníku prechoval,lebo krmivo není lacná záležitosť. Jozef
Mgr. Robert Molnár (02.01.2016, 19:16)
p.Fecko nikoho nemenoval, ale trafena hus.................
Jozef Daníšek (02.01.2016, 22:38)
Pozdravujem. Neviem skutočne rozšifrovať zmysel Vášho príspevku.O akej trafenej husi píšete.Pána Nahalku osobne nepoznám,viem,že často nahlasoval zaletené holuby i z našej OZ Žilina.Takže za to mu patrí chvála.A ako ste si určite pozorne prečítali môj príspevok,tak tam je predsa veta"Neviem koho tým p.Fecko myslel,"Ale,ak by sa jednalo o p.Nahalku...........A ak by ste nazrel do archívu nahlasovaných zaletených holubov tak by ste mi dal za pravdu.A spojenie,"ale trafená hus....... by bolo namieste keby bol zareagoval pan.Nahalka.Predpokladám,že ma toľko slušnosti a inteligencie že na to vôbec nereagoval.On si svoju povinnosť splnil.A je na ostatných čo si z toho vyberú .
Jaroslav Benka (03.01.2016, 10:59)
Kolko zaletlych holubov je na holubnikov a su hlasene a nejavi o nich ani majitel.SZ dal pred par rokmi kto nahlasi holuba na SZ a o holuba neprejavi majitel tak ho môze nasadzovat na preteky ale nekonstatovat ! Chovatelia to zneuzivali a holubov z pretekov konstatovali.Prislo nove nariadenie a zaletli holub sa uz u chovatela nemôze nasadzovat lebo nieje majitelom.Pred tym mal zaletly holub sancu sa vratit domov a teraz po novom to uz nejde.
Ostava otazka co s holubom zaletlim? Niektori to riesia tym,ze holuba da ju na nacvik ak sa stale vracia tak ho ostrania bud na polievku alebo odtrhnu hlavu .Len tolko sanci ma zaletly holub.
Ak su zaletle holuby u neho a ich hlasil a nikto s majitelou sa o nich neprihlasil tak ma dobre srdce- lutost,ze ich neodstranil.
Zdeněk Adamík (03.01.2016, 15:40)
Existuje, prosím, seznam prodejců a firem na CV Trenčín 2016? Dá se zde zveřejnit?
Jan Fecko (03.01.2016, 22:09)
Dobry večer. Ja nechcem naražať na nikoho. Krmivo je drahe, je mi luto chovatelov, ktorí hlasia 5-a viac holubov naraz. Ak sa po nahlaseni majitelia nehlasia. Ma ich vyznam viackrat hlasiť ?
Priklad , holub SK-15-02602-100 , z mojho holubnika vzdušna čiara cca 20km do ZO Demiata .Viackrat vypusteny samostatne z Giraltoviec, Chmelova, Hutky a stale prileti na moj holubnik. Bol nahlaseny vycvikarovi . Majitel sa neozyva ,preukaz o vlastnictve nemam. Čo s takym holubom? Svojich mam dosť.
Zdeněk Adamík (04.01.2016, 08:36)
Jednoznačně je to ostuda ZO ze které majitel pochází a měli by si to s ním členové této ZO "vyřídit". Ve výjimečných případech se stává, že majitel už holuby nechová nebo neexistuje, ale i tak je to do jisté míry věcí ZO, která mu kroužky vydala.
Mi se dost často stává, že mi nahlásí nechovatelé ze zlínského kraje, kteří si najdou moji mailovou adresu případně telefon, že je u nich unavený holub či holoubě, vždy se snažím to vyřešit a poslat tam někoho kdo je bydlištěm nejblíže, nebo tam zajedu pro holuba sám (většinou SK holubi) a to zejména proto abychom u nechovatelské veřejnosti nevypadali jako nějací BURANI!
Milan Blahovský (04.01.2016, 17:11)
Je hlasený holub z našej ZO, chovateľ sa predstaví ako anonym, nech sa nediví, že mu neodpoviem na to komu patrí, resp. si jeho hlásenie ani nevšímam. To je môj postoj k anonymom.
Zdeněk Adamík (04.01.2016, 18:04)
A co se tím vyřešilo, či vyřeší?
Štefan Krescanko (04.01.2016, 19:27)
Pán Fecko,
holuba 15-SK02602-100 ste hlásili na stránke OZ CHPH Bardejov v položke "diskusné fórum" dňa 08.11.2015. Tajomník ZO CHPH Demjata p. Kontura dňa 09.11.2015 Vám v príspevku na tomto fóre oznamuje meno chovateľa (Jozef Hudák), ktorému táto rodová obrúčka bola v ZO Demjata pridelená. Ja osobne som p. Hudákovi oznámil, že sa jeho holub nachádza u Vás. Vzhľadom na pracovné povinnosti p. Hudáka ďaleko od domova sa stalo možno to, že na to nahlásenie pozabudol. Ja mu to zajtra pripomeniem a verím, že tú 20 km vzdialenosť medzi Vami a ním zdoláme úspešne.
S pozdravom Krescanko.
Štefan Krescanko (04.01.2016, 19:38)
Pán Fecko,
ako som predpokladal. Pán Hudák na to Vaše nahlásenie pozabudol. Teraz po telefonickom rozhovore Vám mám tlmočiť, že pri najbližšej príležitosti Vám odovzdá preukaz o vlastníctve od uvedenej rodovej obrúčky.
Jan Fecko (04.01.2016, 21:16)
p. Krescanko dakujem za preukaz j za holuba. ktory sa nevie vratiť domov s takej vzdialenosti.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené