ALGARVE PIGEONS GOLDEN RACE 2016 - možnosť účasti

Daniel Krajčík (22.04.2016, 23:35)
Vážení milovníci testovania a porovnávania mladých holubov,

dávam do pozornosti možnosť účasti v medzinárodnej testovacej stanici ALGARVE PIGEONS GOLDEN RACE, v Portugalsku.
Jedná sa o testovačku, ktorá sa teší obľube mnohých chovateľov. Holubník je vybavený kamerami priamo v sputnikoch a 3 kamery monitorujú aj areál holubníka.

Rok 2013:
Ivan Struhačka sa stal víťazom finálového preteku a zároveň majiteľ 1. eso holuba - viac info tu: http://www.postoveholuby.sk/forum/read.php?f=2&i=18710&t=18710#reply_18710.

Rok 2014: Do Portugalska odišlo 33 tímov slovenských chovateľov. To, čo už málokto čakal, sa stalo skutočnosťou. Víťazom opäť slovenský holub, majiteľ tentoktrát Ing. Miroslav Vidhold. 75.000 EUR za víťazstvo a polovička ceny z aukcie po preteku. Tím Haraga+Žihlavník získal vo finále 7. cenu, holub Ing. Gaška 26. cenu, atď.. Viac info – tu: http://www.postoveholuby.sk/forum/read.php?f=2&i=20748&t=19737#reply_20748

Rok 2015: Vo finálovom preteku, ktorý bol už druhý rok náročný (rýchlosť pod 1000 m/min.) urobil slovenskej reprezentácii dobré meno holub Vladimíra Žiačika – 7. miesto!
Holub Teamu Čihák sa stal víťazom preteku 3 -Portalegre (230.016 km).
Viac info o sezóne 2015 – tu: http://www.postoveholuby.sk/diskusia/tema/21420/algarve-pigeons-golden-race-2015-moznost-ucasti

Slovenské holuby urobili svojim majiteľom a Slovensku v tejto testovacej stanici veľmi kvalitnú reklamu. Priebeh minulých ročníkov (najmä výsledky) si je možné prezrieť si na domovskej stránke ALGARVE GOLDEN RACE – http://www.goldenracealgarve.com/.

Tento rok budú holuby do testovacej stanice zasielané 8.5.2016.
Predpokladané zberné miesta: 8.5.2016: Bojná, Bratislava a pravdepodobne bude zber realizovaný aj v smere Košice-Poprad-Žilina-Považská Bystrica – Bojná - Bratislava (podľa záujmu a dohody), následne 9.5.2016skoro ráno v smere Brno-Praha (podľa záujmu a dohody).

Preštudujte si propozície a prosím tých, ktorí majú seriózny záujem, aby mi nahlásili počet tímov na tel. 0907280336 alebo e-mail: d.krajcik@gmail.com ... samozrejme, čo najskôr.
Rovnako na týchto kontaktoch zodpoviem aj akékoľvek otázky.




PROPOZÍCIE ALGARVE PIGEONS GOLDEN RACE- 2016
Organizátor: CFS- ALGARVE
Miesto: Monte Gordo, Vila Real Stº Antonio, Algarve , Portugal
1. Možnosť participovania je otvorená pre všetky krajiny. Všetky holuby musia mať oficiálny krúžok ročníka 2016.
2. Zasielanie je z dôvodu zabezpečenia zdravia holubov je možné len vo vopred stanovených termínoch: 1.-15.. apríla, 1.-15. mája.
3. Každý tím pozostáva z 3 holubov z ktorých sú prvé 2 (podľa rozhodnutia majiteľa) aktivované pre všetky preteky.
Rezervný holub – holub č. 3 je tzv. rezervný a bude môcť súťažiť o všetky ceny až po semifinálový – tzv. strieborný pretek (vrátane tohto preteku)
Holub č. 3 slúži ako náhrada v prípade straty prvého a druhého nominovaného holuba na všetkých pretekoch po tzv. strieborný pretek (a vrátane tohto preteku).
V prípade, že z prvých dvoch nominovaných holubov sa ani jeden nestratil, rezervný holub (t.j. 3. v poradí) môže byť aktivovaný do 17. septembra 2016 uhradením sumy 250 EUR – a tým je aj tento aktivovaný pre finálový, tzv. zlatý pretek (GOLDEN RACE).
Rezervný holub nemôže byť zamenený za iného holuba z iného tímu toho istého majiteľa.
4. Poplatky – poplatok za každý tím je 500 EUR (t.j. 3 holuby z ktorých 2 sú aktivované a 1 rezervný). Dodatočne zamieňať holuby v rámci tímov nebude možné. Za každých 10 tímov, zaslaných jedným chovateľom, organizátor ponúka možnosť zaslať 1 tím zdarma (3 holuby). Nahradenie holuba v prípade úhynu, poranenia apod. bude možné zrealizovať zdarma, avšak najneskôr do 31. mája 2016. Pre konzultáciu transportných nákladov kontaktuje nášho koordinátora vo Vašej krajine.
5. Holuby budú umiestnené v holubníku, ktorý bol na tento účel vybudovaný a všetkým holubom je zabezpečené rovnaké zaobchádzanie. Výbavou holubníka sú iba sedačky a holuby budú umiestnené spolu, bez rozdielu pohlavia.
6. Ocenenia vypísané pre túto súťaž sú už očistené od dane (daň zaplatí organizátor). Po finálovom preteku prebehne aukcia, kde majiteľ získava 50% z čistej sumy po odrátaní nákladov aukcie (daň, foto, provízia). Ak sa holub nepredá v prvom kole aukcie, majiteľ stráca nárok na odmenu z aukcie a prepadá v prospech podpory charitatívnych projektov. Aukcia prebehne na webstránkach, ktoré sú nezávislé od testovacej stanice.
Novinka ročníka 2016: Prvých 20 holubov z finálového preteku a rovnako tiež eso holuby budú vydražené na PIPA.BE!
7. V prípade, že majiteľ holubov nedodá rodokmeň a kartičku, stráca nárok na 50% z aukcie.
8. Košovanie prebehne pod dohľadom nazávislej komisie, rovnako kamión bude na miesto štartu sprevádzaný nezávislými pozorovateľmi, ktorí overia platnosť štartu.
6. Časť zisku bude použitá na podporu detí v núdzi a podporu lokálneho vzdelávania v regióne Vila Real de Santo António – nákup kníh a školských pomôcok pre deti v núdzi.
7. Majiteľ prvého holuba z každej krajiny (ak bolo dodaných min. 20 tímov) taktiež získava účasť zdarma v ďalšom ročníku.
8. Riadime sa zásadou 100% transparentnosti, poskytovaním plnohodnotných informácií počas priebehu testovania a zásadou 100% dôveryhodnosti.



OCENENIA v testovacej stanici ALGARVE GOLDEN PIGEONS RACE

1 – „ZLATÝ PRETEK“ - ALGARVE GOLDEN RACE – 24. September – 505 km– €100,000 PRE VÍŤAZA
Na túto cenu majú nárok všetky holuby, ktoré boli zaslané ako aktivované, t.j. 1. a 2. nominovaný holub. Tretí holub (tzv. rezervný holub) sa do súťaže dostane buď tak, že 1. alebo 2. nominovaný holub sa stratí (v tom prípade automaticky a bezplatne) alebo ak sa žiadny holub v tíme nestratí, tak zaplatením aktivačného poplatku najneskôr do 17. septembra 2016.

2 – „STRIEBORNÝ PRETEK“ - ALGARVE SILVER RACE – 14. SEPTEMBER 300 km - VÍŤAZ ZÍSKAVA AUTO alebo €10,000
V tento súťaži súťažia všetky zaslané holuby – t.j. 1., 2. i rezervný holub.
Rezervný holub každého účastníka, ktorý za zúčastní tohto preteku nebude súťažiť ďalej (iba ak by sa 1. či 2. nominovaný holub stratili). V tom prípade na ich miesto postupuje bezplatne tento rezervný holub. V prípade, že sa 1. a 2. nominovaný holub nestratí, rezervného holuba je pre účasť na finálovom – tzv. GOLDEN RACE preteku nutné aktivovať (najneskôr do 17. septembra 2016). Neaktivované holuby nebudú na finálový pretek nasadené.

3- ESO HOLUB – VÍŤAZ ZÍSKAVA AUTO alebo €10,000
Všetky holuby sa zúčastňujú tejto súťaže (1., 2. i rezervný) vo všetkých 4 pretekoch a vo finálovom GOLDEN RACE. Rezervné holuby sa kvalifikujú do tejto súťaže o ESO HOLUBA iba v tom prípade, že sa zúčastnia finálového preteku (t.j. ak nahradia holuba 1. alebo 2., alebo ak sa ani jeden z nich nestratí a teda tohto rezervného holuba majiteľ aktivuje do 17.9.2016).

Súťaž o ESO HOLUBA bude kalkulovaná na základe najnižšej priemernej rýchlosti z týchto 5 pretekov: Vidigueira, Estremoz, Portalegre, Castelo Branco a finálového preteku - Bragança.
- Pre víťazstvo v kategórii ESO HOLUB, musí holub z finálového preteku priletieť v „dobe preteku“.
– V prípade rovnosti priemernej rýchlosti u viacerých holubov po 5. preteku, sa víťazom stáva holub s lepším umiestnením vo finálovom preteku.
Keďže kalkulácia je založená na priemernej rýchlosti, je dôležité presne zamerať súradnice miesta vypustenia. Toto bude realizované na každom vypúšťacom mieste GPS zariadením.
- DOBA PRETEKU pri prvých 4 pretekoch (Vidigueira, Estremoz, Portalegre a Castelo Branco) pre klasifikáciu do súťaže ESO holub je presne 5 hodín po doletení 1. holuba (v prípade, že by sa pretek natiahol na 2 dni – tak i po odpočítaní mŕtvej doby)
- DOBA RETEKU pri finálovom preteku (Bragança) - pre klasifikáciu do súťaže ESO holub trvá až pokiaľ doletí prvých 50% zo všetkých nasadených holubov. V prípade, že návrat holubov je pomalý sa za ČAS PRETEKU počíta 8 hodín po doletení 1. holuba (v prípade, že by sa pretek natiahol na 2 dni – tak i po odpočítaní mŕtvej doby).

4 –PRVÉ 3 PRETEKY
Všetky holuby sa zúčastňujú a získavajú ceny – 1., 2. i rezervný holub.

5 – TRÉNINGY
V priebehu testovania bude uskutočnených 8 tréningových pretekov. Tréningové preteky nie sú odmeňované, okrem tréningu – cca 18.-20. septembra (Beja), na ktorom sa zúčastňujú iba holuby, ktoré sú aktivované (t.j. vylúčia sa rezervné holuby, ktoré neboli aktivované).
Aktivačný poplatok za aktivovaného rezervného holuba bude v prípade straty holuba na tomto predfinálovom tréningu majiteľovi vrátený naspäť!

TERMÍNY TRÉNINGOV A PRETEKOV
• Marec, apríl a máj – dennodenné vypúšťanie holubov po skupinách
• Jún – dennodenné vypúšťanie všetkých holubov
• 5. júl až 12. august – tréningy z 10, 20, 30, 50, 60, 80 , 100, 120, 150 a 170 km

PRETEK 1– August 19 – 205 km – MONFORTE
PRETEK 2- August 26 – 230 km - PORTALEGRE
PRETEK 3- September 2 – 150 km- ÉVORA
PRETEK 4 – September 10 – RACE-SILVER-300 km CASTELO BRANCO
PRETEK 5- September 24, 2016– finálový PRETEK - ALGARVE GOLDEN RACE-BRAGANÇA, 505km


LOKALITA HOLUBNÍKA
Holubník je lokalizovaný na jednom z najkrajších miest na zemi, najzápadnejšom okraji Európy - Algarve, presnejšie v Monte Gordo, Vila Real de Stº António, Algarve, v Portugalsku.
Holubník je lokalizovaný cca 3 km od španielskej hranice, cca 40 km od letiska Faro, 0.5 km od Monte Gordo.

ORGANIZÁCIA A SPOLUPRÁCA
Organizácia testovacej stanice je v rukách skúseného tímu.
Organizačný riaditeľ – Ing. Rui Emidio a jeho spolupracovníci.
Loft manažér – Mr. Rogerio Germano a pomocníci.
Veterinárna podpora - Dr. Luis Martins.
Meteorologická podpora - Mr. Captain Fernando Garrido.
Zoznam koordinátorov nájdete na webstránke www.goldenracealgarve.com
Ďalšie informácie
Organizácia podujatia Algarve golden Race sa riadi daňovými zákonmi a IRS pravidlami, sumy výhier sú uvádzané vo výške po zdanení – t.j. účastník obdrží sumu, ktorá je uvedená v týchto propozíciách.

ZASIELANIE HOLUBOV ZO SLOVENSKA
V prípade, že máte záujem sa ročníka 2016 zúčastniť, kontaktujte:
Daniel Krajčík, tel: +421907280336, e-mail: d.krajcik@gmail.com


Ocenenie 2016:

Daniel Krajčík (22.04.2016, 23:39)
Vážení milovníci testovania a porovnávania mladých holubov,

dávam do pozornosti možnosť účasti v medzinárodnej testovacej stanici ALGARVE PIGEONS GOLDEN RACE, v Portugalsku.
Jedná sa o testovačku, ktorá sa teší obľube mnohých chovateľov. Holubník je vybavený kamerami priamo v sputnikoch a 3 kamery monitorujú aj areál holubníka.

Rok 2013:
Ivan Struhačka sa stal víťazom finálového preteku a zároveň majiteľ 1. eso holuba - viac info tu: http://www.postoveholuby.sk/forum/read.php?f=2&i=18710&t=18710#reply_18710.

Rok 2014: Do Portugalska odišlo 33 tímov slovenských chovateľov. To, čo už málokto čakal, sa stalo skutočnosťou. Víťazom opäť slovenský holub, majiteľ tentoktrát Ing. Miroslav Vidhold. 75.000 EUR za víťazstvo a polovička ceny z aukcie po preteku. Tím Haraga+Žihlavník získal vo finále 7. cenu, holub Ing. Gaška 26. cenu, atď.. Viac info – tu: http://www.postoveholuby.sk/forum/read.php?f=2&i=20748&t=19737#reply_20748

Rok 2015: Vo finálovom preteku, ktorý bol už druhý rok náročný (rýchlosť pod 1000 m/min.) urobil slovenskej reprezentácii dobré meno holub Vladimíra Žiačika – 7. miesto!
Holub Teamu Čihák sa stal víťazom preteku 3 -Portalegre (230.016 km).
Viac info o sezóne 2015 – tu: http://www.postoveholuby.sk/diskusia/tema/21420/algarve-pigeons-golden-race-2015-moznost-ucasti

Slovenské holuby urobili svojim majiteľom a Slovensku v tejto testovacej stanici veľmi kvalitnú reklamu. Priebeh minulých ročníkov (najmä výsledky) si je možné prezrieť si na domovskej stránke ALGARVE GOLDEN RACE – http://www.goldenracealgarve.com/.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento rok budú holuby do testovacej stanice zasielané 8.5.2016.
Predpokladané zberné miesta: 8.5.2016: Bojná, Bratislava a pravdepodobne bude zber realizovaný aj v smere Košice-Poprad-Žilina-Považská Bystrica – Bojná - Bratislava (podľa záujmu a dohody), následne 9.5.2016skoro ráno v smere Brno-Praha (podľa záujmu a dohody).

Preštudujte si propozície a prosím tých, ktorí majú seriózny záujem, aby mi nahlásili počet tímov na tel. 0907280336 alebo e-mail: d.krajcik@gmail.com ... samozrejme, čo najskôr.
Rovnako na týchto kontaktoch zodpoviem aj akékoľvek otázky.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



PROPOZÍCIE ALGARVE PIGEONS GOLDEN RACE- 2016
Organizátor: CFS- ALGARVE
Miesto: Monte Gordo, Vila Real Stº Antonio, Algarve , Portugal
1. Možnosť participovania je otvorená pre všetky krajiny. Všetky holuby musia mať oficiálny krúžok ročníka 2016.
2. Zasielanie je z dôvodu zabezpečenia zdravia holubov je možné len vo vopred stanovených termínoch: 1.-15.. apríla, 1.-15. mája.
3. Každý tím pozostáva z 3 holubov z ktorých sú prvé 2 (podľa rozhodnutia majiteľa) aktivované pre všetky preteky.
Rezervný holub – holub č. 3 je tzv. rezervný a bude môcť súťažiť o všetky ceny až po semifinálový – tzv. strieborný pretek (vrátane tohto preteku)
Holub č. 3 slúži ako náhrada v prípade straty prvého a druhého nominovaného holuba na všetkých pretekoch po tzv. strieborný pretek (a vrátane tohto preteku).
V prípade, že z prvých dvoch nominovaných holubov sa ani jeden nestratil, rezervný holub (t.j. 3. v poradí) môže byť aktivovaný do 17. septembra 2016 uhradením sumy 250 EUR – a tým je aj tento aktivovaný pre finálový, tzv. zlatý pretek (GOLDEN RACE).
Rezervný holub nemôže byť zamenený za iného holuba z iného tímu toho istého majiteľa.
4. Poplatky – poplatok za každý tím je 500 EUR (t.j. 3 holuby z ktorých 2 sú aktivované a 1 rezervný). Dodatočne zamieňať holuby v rámci tímov nebude možné. Za každých 10 tímov, zaslaných jedným chovateľom, organizátor ponúka možnosť zaslať 1 tím zdarma (3 holuby). Nahradenie holuba v prípade úhynu, poranenia apod. bude možné zrealizovať zdarma, avšak najneskôr do 31. mája 2016. Pre konzultáciu transportných nákladov kontaktuje nášho koordinátora vo Vašej krajine.
5. Holuby budú umiestnené v holubníku, ktorý bol na tento účel vybudovaný a všetkým holubom je zabezpečené rovnaké zaobchádzanie. Výbavou holubníka sú iba sedačky a holuby budú umiestnené spolu, bez rozdielu pohlavia.
6. Ocenenia vypísané pre túto súťaž sú už očistené od dane (daň zaplatí organizátor). Po finálovom preteku prebehne aukcia, kde majiteľ získava 50% z čistej sumy po odrátaní nákladov aukcie (daň, foto, provízia). Ak sa holub nepredá v prvom kole aukcie, majiteľ stráca nárok na odmenu z aukcie a prepadá v prospech podpory charitatívnych projektov. Aukcia prebehne na webstránkach, ktoré sú nezávislé od testovacej stanice.
Novinka ročníka 2016: Prvých 20 holubov z finálového preteku a rovnako tiež eso holuby budú vydražené na PIPA.BE!
7. V prípade, že majiteľ holubov nedodá rodokmeň a kartičku, stráca nárok na 50% z aukcie.
8. Košovanie prebehne pod dohľadom nazávislej komisie, rovnako kamión bude na miesto štartu sprevádzaný nezávislými pozorovateľmi, ktorí overia platnosť štartu.
6. Časť zisku bude použitá na podporu detí v núdzi a podporu lokálneho vzdelávania v regióne Vila Real de Santo António – nákup kníh a školských pomôcok pre deti v núdzi.
7. Majiteľ prvého holuba z každej krajiny (ak bolo dodaných min. 20 tímov) taktiež získava účasť zdarma v ďalšom ročníku.
8. Riadime sa zásadou 100% transparentnosti, poskytovaním plnohodnotných informácií počas priebehu testovania a zásadou 100% dôveryhodnosti.



OCENENIA v testovacej stanici ALGARVE GOLDEN PIGEONS RACE

1 – „ZLATÝ PRETEK“ - ALGARVE GOLDEN RACE – 24. September – 505 km– €100,000 PRE VÍŤAZA
Na túto cenu majú nárok všetky holuby, ktoré boli zaslané ako aktivované, t.j. 1. a 2. nominovaný holub. Tretí holub (tzv. rezervný holub) sa do súťaže dostane buď tak, že 1. alebo 2. nominovaný holub sa stratí (v tom prípade automaticky a bezplatne) alebo ak sa žiadny holub v tíme nestratí, tak zaplatením aktivačného poplatku najneskôr do 17. septembra 2016.

2 – „STRIEBORNÝ PRETEK“ - ALGARVE SILVER RACE – 14. SEPTEMBER 300 km - VÍŤAZ ZÍSKAVA AUTO alebo €10,000
V tento súťaži súťažia všetky zaslané holuby – t.j. 1., 2. i rezervný holub.
Rezervný holub každého účastníka, ktorý za zúčastní tohto preteku nebude súťažiť ďalej (iba ak by sa 1. či 2. nominovaný holub stratili). V tom prípade na ich miesto postupuje bezplatne tento rezervný holub. V prípade, že sa 1. a 2. nominovaný holub nestratí, rezervného holuba je pre účasť na finálovom – tzv. GOLDEN RACE preteku nutné aktivovať (najneskôr do 17. septembra 2016). Neaktivované holuby nebudú na finálový pretek nasadené.

3- ESO HOLUB – VÍŤAZ ZÍSKAVA AUTO alebo €10,000
Všetky holuby sa zúčastňujú tejto súťaže (1., 2. i rezervný) vo všetkých 4 pretekoch a vo finálovom GOLDEN RACE. Rezervné holuby sa kvalifikujú do tejto súťaže o ESO HOLUBA iba v tom prípade, že sa zúčastnia finálového preteku (t.j. ak nahradia holuba 1. alebo 2., alebo ak sa ani jeden z nich nestratí a teda tohto rezervného holuba majiteľ aktivuje do 17.9.2016).

Súťaž o ESO HOLUBA bude kalkulovaná na základe najnižšej priemernej rýchlosti z týchto 5 pretekov: Vidigueira, Estremoz, Portalegre, Castelo Branco a finálového preteku - Bragança.
- Pre víťazstvo v kategórii ESO HOLUB, musí holub z finálového preteku priletieť v „dobe preteku“.
– V prípade rovnosti priemernej rýchlosti u viacerých holubov po 5. preteku, sa víťazom stáva holub s lepším umiestnením vo finálovom preteku.
Keďže kalkulácia je založená na priemernej rýchlosti, je dôležité presne zamerať súradnice miesta vypustenia. Toto bude realizované na každom vypúšťacom mieste GPS zariadením.
- DOBA PRETEKU pri prvých 4 pretekoch (Vidigueira, Estremoz, Portalegre a Castelo Branco) pre klasifikáciu do súťaže ESO holub je presne 5 hodín po doletení 1. holuba (v prípade, že by sa pretek natiahol na 2 dni – tak i po odpočítaní mŕtvej doby)
- DOBA RETEKU pri finálovom preteku (Bragança) - pre klasifikáciu do súťaže ESO holub trvá až pokiaľ doletí prvých 50% zo všetkých nasadených holubov. V prípade, že návrat holubov je pomalý sa za ČAS PRETEKU počíta 8 hodín po doletení 1. holuba (v prípade, že by sa pretek natiahol na 2 dni – tak i po odpočítaní mŕtvej doby).

4 –PRVÉ 3 PRETEKY
Všetky holuby sa zúčastňujú a získavajú ceny – 1., 2. i rezervný holub.

5 – TRÉNINGY
V priebehu testovania bude uskutočnených 8 tréningových pretekov. Tréningové preteky nie sú odmeňované, okrem tréningu – cca 18.-20. septembra (Beja), na ktorom sa zúčastňujú iba holuby, ktoré sú aktivované (t.j. vylúčia sa rezervné holuby, ktoré neboli aktivované).
Aktivačný poplatok za aktivovaného rezervného holuba bude v prípade straty holuba na tomto predfinálovom tréningu majiteľovi vrátený naspäť!

TERMÍNY TRÉNINGOV A PRETEKOV
• Marec, apríl a máj – dennodenné vypúšťanie holubov po skupinách
• Jún – dennodenné vypúšťanie všetkých holubov
• 5. júl až 12. august – tréningy z 10, 20, 30, 50, 60, 80 , 100, 120, 150 a 170 km

PRETEK 1– August 19 – 205 km – MONFORTE
PRETEK 2- August 26 – 230 km - PORTALEGRE
PRETEK 3- September 2 – 150 km- ÉVORA
PRETEK 4 – September 10 – RACE-SILVER-300 km CASTELO BRANCO
PRETEK 5- September 24, 2016– finálový PRETEK - ALGARVE GOLDEN RACE-BRAGANÇA, 505km


LOKALITA HOLUBNÍKA
Holubník je lokalizovaný na jednom z najkrajších miest na zemi, najzápadnejšom okraji Európy - Algarve, presnejšie v Monte Gordo, Vila Real de Stº António, Algarve, v Portugalsku.
Holubník je lokalizovaný cca 3 km od španielskej hranice, cca 40 km od letiska Faro, 0.5 km od Monte Gordo.

ORGANIZÁCIA A SPOLUPRÁCA
Organizácia testovacej stanice je v rukách skúseného tímu.
Organizačný riaditeľ – Ing. Rui Emidio a jeho spolupracovníci.
Loft manažér – Mr. Rogerio Germano a pomocníci.
Veterinárna podpora - Dr. Luis Martins.
Meteorologická podpora - Mr. Captain Fernando Garrido.
Zoznam koordinátorov nájdete na webstránke www.goldenracealgarve.com
Ďalšie informácie
Organizácia podujatia Algarve golden Race sa riadi daňovými zákonmi a IRS pravidlami, sumy výhier sú uvádzané vo výške po zdanení – t.j. účastník obdrží sumu, ktorá je uvedená v týchto propozíciách.

ZASIELANIE HOLUBOV ZO SLOVENSKA
V prípade, že máte záujem sa ročníka 2016 zúčastniť, kontaktujte:
Daniel Krajčík, tel: +421907280336, e-mail: d.krajcik@gmail.com


Ocenenie 2016:

Daniel Krajčík (30.04.2016, 06:29)
Prosim tych, ktori sa prihlasili, aby najneskor tento vikend holuby zavakcinovali proti PMV.
Daniel Krajčík (11.07.2016, 15:39)
Úvodné video ročníka 2016:

Daniel Krajčík (11.07.2016, 15:41)
Tento rok sa v súťaži stretne 1809 tímov a 5427 holubov ... teda obrovská konkurencia!
Každý sa samozrejme snažil dodať to najlepšie čo doma má.

Zoznam účastníkov - tu: http://www.goldenracealgarve.com/entradas-2016?lang=en
Daniel Krajčík (11.07.2016, 15:46)
Plán tréningov a pretekov sezóny 2016:

Tréningy:
- 1. Training– 12 Juli– Azinhal- 10 km - Z dôvodu zavedenia nového EKS a jeho testovania nebudú holuby z tohto tréningu konštatované, video však bude k dispozícii.

- 2. Training– 15 Juli- Pereiro- 25 km - Z dôvodu zavedenia nového EKS a jeho testovania nebudú holuby z tohto tréningu konštatované, video však bude k dispozícii.

- 3. Training– 19 Juli- Espírito Santo- 35 km

- 4. Training– 22 Juli- Mértola- 50 km

- 5. Training– 26 Juli- Vale Açor- 75 km

- 6. Training– 29 Juli- Beja- 100 km

- 7. Training– 2 August- Vidigueira- 120 km

- 8. Training– 5 August- Évora- 150 km

- 9. Training- 12 August- Azaruja- 170 km


Preteky:
- 1. Race– 19 August– Monforte – 205 km

- 2. Race- 26 August– Portalegre– 230 km

- 3. Rce- 2 September– Évora – 150 km

- 4. Race- 10 September– SEMI_FINAL SILVER RACE- Castelo Branco– 300 km

- 5. Race-24 September– FINAL GOLDEN RACE- BRAGANÇA – 500 km
Daniel Krajčík (12.07.2016, 21:17)
Video z tréningu č. 1 - 10 km

Daniel Krajčík (19.07.2016, 11:27)
VIDEO 2. TRAINING 2016 – PEREIRO 25 KM
Daniel Krajčík (19.07.2016, 11:31)
3rd TRAINING 2016, ESPIRITO SANTO – 35 KM - VANROBAEYS RACE
Tretí tréning - 35 kilometrov - bol uz zaznamenaný EKS
START: 8:00

TOP3:
1 Monika & Jurgen Gebhart 19.07.2016 08:30:09.30 1160.67 DE1372 – Sophie
2 Bordeteam-Team A 19.07.2016 08:30:09.50 1.160.542 DE2117 – Lisa
3 Isidro Reis-Team B 19.07.2016 08:30:09.60 1.160.477 PT184 – Rei 64

TOP3 SK:
15 Greg Team- B -- Slovakia (Slovak Republic) 19.07.2016 08:30:11.40 1159.324 SK3948 - Greg 103
77 Las Vladimir & Dana- B -- Slovakia (Slovak Republic) 19.07.2016 08:30:15.50 1156.706 SK4037 - Tomas
100 Evin Peter & Noemi- A -- Slovakia (Slovak Republic) 19.07.2016 08:30:17.30 1155.56 SK3979 - Stefan 603

TOP3 CZ:
57 Kubacek Lubomir- B -- Czech Republic 19.07.2016 08:30:14.00 1157.663 CZ3875 - Alanoid
72 GPG Oversize- C -- Czech Republic 19.07.2016 08:30:15.20 1156.897 CZ3868 - G 230
99 Roman Zlicar Team -- Czech Republic 19.07.2016 08:30:17.00 1155.751 CZ3883 - Decepticons

Výsleky na linku: https://one-loft-race.com/?page=1&loft_id=30&flight_id=8&season_id=0
Video: čoskoro
Daniel Krajčík (22.07.2016, 14:58)
Video - 3. Training- E. Santo- 35 Km

Daniel Krajčík (22.07.2016, 15:09)
4. TRAINING 2016, MERTOLA – 50 KM

TOP 3:
1 The Father Tucker Syndicate -- Ireland 22.07.2016 07:40:30.20 1639.165 IE304 - King Christopher
2 Team Voll Gaz E -- Germany 22.07.2016 07:40:30.80 1638.628 DE3387 - Goretzka
3 Jos Reilly Team Ireland-H -- Ireland 22.07.2016 07:40:30.80 1638.628 IE522 - Carlos Destiny

TOP3 SK:
81 Evin Peter & Noemi- B -- Slovakia (Slovak Republic) 22.07.2016 07:40:42.70 1628.046 SK3981 - Noemi 638
138 Greg Team- D -- Slovakia (Slovak Republic) 22.07.2016 07:40:50.30 1621.359 SK3954 - Greg 188
171 Stehlik Peter Team -- Slovakia (Slovak Republic) 22.07.2016 07:40:55.80 1616.554 SK5100 - Toruk

TOP3 CZ:
126 Roman Zlicar Team -- Czech Republic 22.07.2016 07:40:47.90 1623.464 CZ3882 - Optimus Prime
128 GPG Oversize- C -- Czech Republic 22.07.2016 07:40:48.10 1623.289 CZ3868 - G 230
180 MaSi Team Taborsky- B -- Czech Republic 22.07.2016 07:40:57.70 1614.9 CZ3917 - Simi

Výsledky na linku: https://one-loft-race.com/?page=1&loft_id=30&flight_id=9&season_id=0
Daniel Krajčík (25.07.2016, 14:28)
VIDEO - 4. TRAINING 2016, MERTOLA – 50 KM

Daniel Krajčík (25.07.2016, 18:02)
Z dôvodu pretrvávajúcich vysokých teplôt na juhu Portugalska (až 38 C), sa zajtrajší tréning ruší. V tréningovom cykle sa bude pokračovať po opadnutí teplôt (pravdepodobne budúci týždeň).
Daniel Krajčík (28.07.2016, 22:30)
Pocasie sa trosku "umudrilo", preto dnes boli holuby nakosovane na dalsi trening.
miroslav vidhold (29.07.2016, 12:07)
Vysledky dnesneho treningu,75 km:
http://www.goldenracealgarve.com/listas-encestamento
Daniel Krajčík (29.07.2016, 12:51)
5. TRAINING 2016, Vale Açor – 75 KM

TOP 3:
Rank Fancier Team Country Arrival Speed [m/min] Pigeon Name
1 Jendryski / Kostorz / Wrobel -- Poland 29.07.2016 07:59:21.20 1263.619 PL1089 - Hursmet
2 Hans-Joachim Göben-Team C -- Germany 29.07.2016 07:59:23.20 1262.91 DE2194 - Sylt Casino
3 Tomasz Wiczling-Team B -- Poland 29.07.2016 07:59:23.50 1262.803 PL997 - Alex

TOP3 SK:
53 Vidhold & PKI -- Slovakia (Slovak Republic) 29.07.2016 07:59:34.10 1259.058 SK5088 - Victory
58 Vidhold & Ondris -- Slovakia (Slovak Republic) 29.07.2016 07:59:34.90 1258.776 SK5087 - Harmonka
137 Letko Team -- Slovakia (Slovak Republic) 29.07.2016 08:00:07.70 1247.332 SK4021 - Kaja

TOP3 CZ:
68 Skrbek Marek- A -- Czech Republic 29.07.2016 07:59:36.30 1258.284 CZ3887 - SM 21
92 GPG Oversize- A -- Czech Republic 29.07.2016 07:59:41.70 1256.387 CZ3861 - G 206
99 Kubacek Lubomir- C -- Czech Republic 29.07.2016 07:59:44.10 1255.545 CZ3878 - Blue Rose


Výsledky na linku: https://one-loft-race.com/?page=1&loft_id=30&flight_id=13&season_id=0
Daniel Krajčík (31.07.2016, 23:29)
Video - tréning 5:

Daniel Krajčík (02.08.2016, 09:27)
6. TRAINING 2016, Beja – 100 KM

TOP 3:
Rank Fancier Team Country Arrival Speed [m/min] Pigeon Name

1 Ahmad Aljouwsri / A. Malveiro -- Kuwait 02.08.2016 08:10:02.00 1427.891 KW4117 - AHMAD47
2 Syndicate Lofts UK- P. Fox- B -- United Kingdom 02.08.2016 08:10:02.10 1427.857 UK4553 - Atom Heart Mother
3 Gil, Pedro & Luis -- Portugal 02.08.2016 08:10:02.90 1427.586 PT3757 - GPL 46

TOP3 SK:
147 Volentier & Kacian- B -- Slovakia (Slovak Republic) 02.08.2016 08:11:18.70 1402.295 SK4009 - Majca
149 Urban & Weis Team -- Slovakia (Slovak Republic) 02.08.2016 08:11:24.00 1400.56 SK5099 - Cindy
156 Valiga Anton- B -- Slovakia (Slovak Republic) 02.08.2016 08:11:32.40 1397.819 SK5126 - Milena

TOP3 CZ:
327 Cihak Team -- Czech Republic 02.08.2016 08:13:07.90 1367.397 CZ3913 - Filip
350 GPG Oversize- B -- Czech Republic 02.08.2016 08:13:11.10 1366.4 CZ3863 - G 234
562 Pistek CZ Team -- Czech Republic 02.08.2016 08:14:31.20 1341.922 CZ3896 - Hera

Výsledky na linku: https://one-loft-race.com/?page=1&loft_id=30&flight_id=14&season_id=0
Daniel Krajčík (08.08.2016, 14:32)
VIDEO - 6. TRAINING 2016, Beja – 100 KM
Daniel Krajčík (08.08.2016, 14:36)
Trening 7 - Monte Trigo - 135 km

TOP 3:
Rank Fancier Team Country Arrival Speed [m/min] Pigeon Name
1 Ernst Radke -- Germany 05.08.2016 08:22:17.70 1640.44 DE4466 - Marlon
2 H & C Thorpe & Morrow-Team C -- Ireland 05.08.2016 08:22:18.50 1640.174 IE274 - Twin
3 Adlige Allgauer-Team C -- Germany 05.08.2016 08:22:25.00 1638.018 DE1661 - Fredo

TOP3 - SK:
47 Dubaj 31 -- Slovakia (Slovak Republic) 05.08.2016 08:23:06.80 1624.288 SK5141 - Dominika
89 Evin Peter & Noemi- B -- Slovakia (Slovak Republic) 05.08.2016 08:23:10.50 1623.084 SK3981 - Noemi 638
125 Ziacik team- A -- Slovakia (Slovak Republic) 05.08.2016 08:23:14.50 1621.784 SK4023 - Lucky

TOP3 - CZ:
68 Roman Zlicar Team -- Czech Republic 05.08.2016 08:23:08.60 1623.702 CZ3883 - Decepticons
182 GPG Oversize- A -- Czech Republic 05.08.2016 08:23:21.60 1619.482 CZ3860 - G 203
184 Zdenek Pavlik-Team B -- Czech Republic 05.08.2016 08:23:21.90 1619.385 CZ1751 - Blue Boy

Výsledky na linku:https://one-loft-race.com/?page=1&loft_id=30&flight_id=15&season_id=0
Daniel Krajčík (08.08.2016, 14:37)
VIDEO - trening 7 - Monte Trigo - 135 km

Daniel Krajčík (12.08.2016, 13:28)
Uz vcera bolo avizovane, ze napriek tomu, ze napriek tomu, ze momentalne je v plamenoch takmer polovica hornatej casti Portugalska, start v Azaruja (170 km) bude mozny. Predpoved teploty na dnes v Portugalsku bola 38º o 15:00, ale o 10:00 "iba" 28º ... i tak sa organizator rozhodol holuby vcera nakosovat a letiet pretek dnes.


Trening 8 - AZARUJA - 170 km:

TOP4:

1 Las Vladimir & Dana- B -- Slovakia (Slovak Republic) 12.08.2016 08:58:49.80 1430.615 SK4036 - Martin
2 SG H.+D. Koffler-Team A -- Germany 12.08.2016 08:58:49.90 1430.595 DE1643 - Ape
3 Jaber Alnimer / Francisco Graça -- Kuwait 12.08.2016 08:58:50.40 1430.495 KW4150 - JABER39
4 Las Vladimir & Dana- B -- Slovakia (Slovak Republic) 12.08.2016 08:58:50.90 1430.394 SK4037 - Tomas

TOP3 - SK:
1 Las Vladimir & Dana- B -- Slovakia (Slovak Republic) 12.08.2016 08:58:49.80 1430.615 SK4036 - Martin
4 Las Vladimir & Dana- B -- Slovakia (Slovak Republic) 12.08.2016 08:58:50.90 1430.394 SK4037 - Tomas
96 Evin Peter & Noemi- B -- Slovakia (Slovak Republic) 12.08.2016 09:00:27.60 1411.257 SK3981 - Noemi 638

TOP3 - CZ:
8 Skrbek Marek- A -- Czech Republic 12.08.2016 08:58:52.90 1429.993 CZ3889 - SM 14
9 Roman Zlicar Team -- Czech Republic 12.08.2016 08:58:53.00 1429.973 CZ3883 - Decepticons
15 Kubacek Lubomir- C -- Czech Republic 12.08.2016 08:58:55.50 1429.472 CZ3878 - Blue Rose

Blahozelame V. Lašovi k 1. a 4. miestu a k umiestneniu v TOP10 i M. Skrbekovi a R. Zlicarovi.
4 holuby zo SK/CZ v TOP10 v konkurencii 4720 holubov!


Výsledky na linku: https://one-loft-race.com/?page=1&loft_id=30&flight_id=16&season_id=0
Daniel Krajčík (12.08.2016, 23:25)
Video - tréning 8 - Azaruja (170 km):

Daniel Krajčík (19.08.2016, 09:34)
Dnes prvý ostrý pretek, resp. HOT SPOT - MONFORTE – 207.391 KM – 4.546 holubov
Nasadzovací list: http://classificacoes.goldenracealgarve.com/pt/derby/2016/9/encestamento.aspx

Dolet - LIVE: https://one-loft-race.com/?page=3&loft_id=30&season_id=0

Organizátor TS Algarve Golden Race vo svojom príspevku na webe TS konštatuje, že ...
tento rok bolo do testovania prijatých 5.400 holubov z 32 krajín a 1200 chovateľov. Je to vôbec najvyšší počet holubov aký kedy v európskej testovacej stanici lietal. Je to výsledok niekoľkoročnej serióznej práce celého tímu Algarve Golen Race, transparentnosti, ústretovosti a kompetentnosti, čoho odrazom je dôvera veľkého počtu chovateľov, ktorí mohí opakovane posielajú do ALGARVE GOLDEN RACE svoje nádeje za účelom testovania.
Tento rok je nadpriemerný - po karanténnom období, usadení, prvých tréningoch okolo holubníka a 8 tréningoch až do vzdialenosti 170 km je v TS ešte stále 84% z pôvodne prijatých holubov, ktoré sa zúčastnia prvého preteku Monforte 205 km.
Tak ako všetky TS, aj my sa snažíme, aby čo najviac holubov prežilo do finále a urobiť maximum pre kvalitnú prípravu na finálový pretek - preto bolo do tohto ročníka zaradených viac tréningov a pretekov i na väčšej vzdialenosti - a holuby mali tak primeranú kondíciu a skúsenosti, aby finálový pretek zvládli.
Ďakujeme za dôveru a prajeme všetkým veľa šťastia.


Víťazovi venuje sponzor dnešného preteku nový systém BENZING s 2 anténami.

Nasadzovací list: http://classificacoes.goldenracealgarve.com/pt/derby/2016/9/encestamento.aspx

Dolet - LIVE: https://one-loft-race.com/?page=3&loft_id=30&season_id=0
Daniel Krajčík (19.08.2016, 09:36)
Štart HOT SPOT 1 - MONFORTE – 207.391 KM – 4.546 holubov - 19.8.2016 o 7:00
Daniel Krajčík (19.08.2016, 10:35)
HOT SPOT 1 - MONFORTE – 207.391 KM – 4.546 holubov - 19.8.2016 o 7:00
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TOP3:
Rank Fancier Team Country Arrival Speed [m/min] Pigeon Name
1 Hayder Alhadad / Luis Brito -- Kuwait 19.08.2016 09:10:25.30 1590.158 KW4142 - HAYDER63
2 Ernst Radke -- Germany 19.08.2016 09:10:26.10 1589.995 DE4466 - Marlon
3 Dubaj 21 -- Slovakia (Slovak Republic) 19.08.2016 09:10:26.20 1589.975 SK5138 - Laura
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TOP3 - SK:
3 Dubaj 21 -- Slovakia (Slovak Republic) 19.08.2016 09:10:26.20 1589.975 SK5138 - Laura
10 Volentier & Kacian- A -- Slovakia (Slovak Republic) 19.08.2016 09:10:32.20 1588.757 SK4006 - Lucka
14 Evin Peter & Noemi- C -- Slovakia (Slovak Republic) 19.08.2016 09:10:33.90 1588.412 SK3983 - Peter 641
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TOP3 - CZ:
46 Skrbek Marek- C -- Czech Republic 19.08.2016 09:12:04.50 1570.252 CZ3895 - SM 94
111 MaSi Team Taborsky- A -- Czech Republic 19.08.2016 09:12:48.50 1561.581 CZ3915 - Marti
236 Zdenek Pavlik-Team A -- Czech Republic 19.08.2016 09:14:21.00 1543.662 CZ1748 - Darling
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Blahoželáme dr. M. Dubajovi k 3. miestu /1. cena ušla o menej ako 1 sekundu!!/.

... a k umiestneniu v TOP10 i tímu Volentier & Kacian.

3 holuby zo SK v TOP14 v konkurencii 4546 holubov!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Výsledky na linku: https://one-loft-race.com/?page=1&loft_id=30&flight_id=17&season_id=0
Daniel Krajčík (23.08.2016, 13:10)
Video - HOT SPOT 1 - MONFORTE – 207.391 KM – 4.546 holubov - 19.8.2016:
Daniel Krajčík (26.08.2016, 17:39)
Z dôvodu pretrvávajúcich požiarov v strednom Portugalsku a akumulácie dymu v ovzduší sa prekladá ďalší pretek pravdepodobne na pondelok 29.8.2016.
Daniel Krajčík (29.08.2016, 14:02)
Daniel Krajčík (01.09.2016, 15:39)
Z dovodu unavy holubov po poslednom preteku sa organizator rozhodol treti pretek skratit o 50 km. Uskutocni sa v pondelok 5.9., semifinale sa bude letiet v sobotu 10.9. (300 km).
Daniel Krajčík (05.09.2016, 08:25)
Z dovodu mimoriadne vysokych teplot v Portugalsku sa organizator rozhodol zrusit 3. pretek ktory bol planovany (100 km) na dnes.

Vcera o 19:00, kedy bol planovany zaciatok kosovania, bolo v Algarve 35C, dnesna predpoved je 28C uz o 8:00 a 45 C o 13:00.

Kedze sa pretek nebude opakovat, ocenenia prechadzaju k oceneniu semifinale, ktore by malo byt v sobotu - holuby v poradi 31.-75. budu ocenene sumou 100 EUR.
Organizator dakuje za pochopenie.
Daniel Krajčík (09.09.2016, 00:54)
Bol som upozorneny, ze zhrnutie vysledkov preteku 2 este nebolo na DF ...

HOT SPOT 2 - Portalegre – 229 KM – 4.411 holubov - 29.8.2016 o 7:20
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TOP3:
Rank Fancier Team Country Arrival Speed [m/min] Pigeon Name
1 Isidro Reis-Team B -- Portugal 29.08.2016 09:49:24.80 1539.3 PT183 - Rei 66
2 Callagens Team-E. Hull- C -- United Kingdom 29.08.2016 09:49:25.40 1539.197 UK4615 - Tilly
3 Castle Rock- T. Blair- A -- United Kingdom 29.08.2016 09:49:25.80 1539.129 UK5149 Cortachy 2
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TOP3 - SK:
66 Las Vladimir & Dana- A -- Slovakia (Slovak Republic) 29.08.2016 09:57:45.20 1457.922 SK4034 - Timko
76 Dubaj 21 -- Slovakia (Slovak Republic) 29.08.2016 09:59:15.90 1444.084 SK5138 - Laura
101 Greg Team- C -- Slovakia (Slovak Republic) 29.08.2016 10:01:11.60 1426.808 SK3952 - Greg 281
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TOP3 - CZ:
95 Skrbek Marek- B -- Czech Republic 29.08.2016 10:00:31.80 1432.704 CZ3890 - SM 96
219 Cihak Team -- Czech Republic 29.08.2016 10:04:26.80 1398.581 CZ3912 - Hela
248 Zdenek Pavlik-Team A -- Czech Republic 29.08.2016 10:04:56.10 1394.44 CZ1748 - Darling
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Výsledky na linku: https://one-loft-race.com/?page=1&loft_id=30&flight_id=18&season_id=0

VIDEO - HOT SPOT 2 - Portalegre – 229 KM – 4.411 holubov - 29.8.2016 o 7:20
Daniel Krajčík (09.09.2016, 20:25)
Zajtra semifinalovy pretek - 300 km.
Prva cena FORD FIESTA.
Letu zdar!
Daniel Krajčík (10.09.2016, 10:26)
HOT SPOT 3(4) - SIMIFINAL - SILVER RACE - CASTELO BRANCO - 291 km - start: 7:25
Viditelnost výborná, bezvetrie.
Výsledky LIVE: https://one-loft-race.com/?page=1&loft_id=30&flight_id=19&season_id=0
Letu zdar!
Daniel Krajčík (10.09.2016, 12:16)
HOT SPOT 3(4) - SIMIFINAL - SILVER RACE - CASTELO BRANCO - 291 km - start: 7:25
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TOP3:
Rank Fancier Team Country Arrival Speed [m/min] Pigeon Name
1 Team Wang- J. Wearn- C -- United Kingdom 10.09.2016 10:53:58.30 1466.545 UK4912 - Star Turn
2 Team Koblenz -- Germany 10.09.2016 10:53:58.80 1466.484 DE4480 - Koblenz 07
3 Buttner- Antoszewscy-Team B -- Poland 10.09.2016 10:53:59.80 1466.361 PL1024 - Casandra
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TOP3 - SK:
14 Magusin Gejza & Lydia -- Slovakia (Slovak Republic) 10.09.2016 10:54:01.20 1466.189 SK5130 - Lydka
16 Vidhold & PKI -- Slovakia (Slovak Republic) 10.09.2016 10:54:01.30 1466.177 SK5089 - Centauria
40 MartonJ.& I - B -- Slovakia (Slovak Republic) 10.09.2016 10:54:40.60 1461.368 SK5083 - DCA
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TOP3 - CZ:
84 Team Svoboda- Lekes- B -- Czech Republic 10.09.2016 10:55:00.50 1458.944 CZ3910 - Lenka
136 Roman Zlicar Team -- Czech Republic 10.09.2016 10:56:35.00 1447.545 CZ3882 - Optimus Prime
150 Roman Zlicar Team -- Czech Republic 10.09.2016 10:56:37.20 1447.282 CZ3883 - Decepticons
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Necelé 3 sekundy dnes delilo tím Magusin Gejza & Lydia od víťazstva!
Blahoželáme!!!


Výsledky na linku: https://one-loft-race.com/?page=1&loft_id=30&flight_id=19&season_id=0
Daniel Krajčík (11.09.2016, 00:16)
Oficiálna informácia k semifinále:
Holuby boli vypustené na dnešnom semifinálovom preteku pri dobrom počasí a bezvetrí. Prvé holuby doleteli do TS o 10:53 a systém Benzing do 11:07 snímal holuby, kedy bolo zosnímaných 1167 holubov.
O 11:07 prestal EKS Benzing holuby na istý čas snímať a keďže i v tom čase prilietavali na holubník holuby a systém sa podarilo oživiť až po určitom čase, bola situácia vyriešená takto:
- holuby budú vypustené v nedeľu ráno na tréning okolo holubníka a budú konštatované, aby účastníci dostali informáciu, ktoré holuby zo semifinále prileteli a sú v holubníku
- potvrdzuje sa platnosť výsledkov do pozície 1167
- všetky holuby, ktoré prileteli zo semifinále po pozícii 1167 dostanú rovnaký eso koeficient pre výpočet eso súťaží ako holub na pozícii 1167
Organizátor ďakujem za pochopenie.
Ondrej Vaňo (11.09.2016, 18:12)
Doletene holuby zo semifinale Castelo Branco:
http://classificacoes.goldenracealgarve.com/en/derby/2016/11/results.aspx
Daniel Krajčík (11.09.2016, 20:56)
Zoznam doletených holubov zo semifinálového preteku:
http://classificacoes.goldenracealgarve.com/en/derby/2016/11/results.aspx
*********************************************************************************************************
VIDEO - SEMIFINAL - SILVER RACE - CASTELO BRANCO - 291 km

Daniel Krajčík (17.09.2016, 20:25)
Dovolujem si upozornit ucastnikov, ktori doposial neposlali rodokmene od zaslanych holubov, aby tak urobili OKAMZITE elektronickou formou (JPG alebo PDF).
E-mail: d.krajcik@gmail.com
Termin: 19.9.2016, resp. uz vcera bolo neskoro.
Daniel Krajčík (23.09.2016, 20:34)
Najväčší finálový pretek na európskom kontinente v roku 2016 - Braganca - 505 km v ALGARVE GOLDEN RACE.
Nasadených 3644 holubov.

Nasadzovacia listina: https://one-loft-race.com/?page=8&loft_id=30&flight_id=26&season_id=0

Štart finálového preteku bude možné ráno sledovať na tomto linku: https://www.youtube.com/watch?v=phSQf3q02Pc&feature=youtu.be
Neskôr (od 13:00) bude k dispozícii prenos aj priamo z testovacej stanice: https://www.youtube.com/watch?v=jowSbIL6PMM&feature=youtu.be

Predpokladané počasie: denné maximá 30 C a protivietor 2-3-4 metre, postupne sa meniaci na bočný.
Bude to ťažké, celkom isto len pre TOP holuby, výhodu budú mať pravdepodobne dlhotraťové holuby.

LIVE výsledky na linku: https://one-loft-race.com/?page=1&loft_id=30&flight_id=26&season_id=0
Daniel Krajčík (24.09.2016, 10:09)
Holuby dorazili na miesto startu (Braganca) vcera pred obedom o 11:00, boli napojene, po 3 hodinach dostali opat vodu i krmivo.

Start dnes o 7:45 portug. casu (8:45 nasho casu).

Pri standardnej rychlosti 1200 m/min. treba pocitat so 7 hodinami letu (15:45)
Rychlost 1100 vychadza na 7 hodin a 40 minut (16:25) a rychlost 1000 m/min. na 8 hodin a 25 minut (17:10).

Letu zdar!

LIVE vysledky:
https://one-loft-race.com/?page=1&loft_id=30&flight_id=26&season_id=0
Ivan Oravec (24.09.2016, 12:16)
Daniel Krajčík (24.09.2016, 16:50)
Blahozelam p. Zihlavnikovi a jeho holubovi "Kaja" k top cene!
Milan Blahovský (24.09.2016, 18:22)
Blahoželám všetkým čo im doleteli holuby a hlavne tým našim SK a Ludkovi Lekešovi ako prvému z CZ !
Daniel Krajčík (24.09.2016, 18:43)
Finale - Braganca - 505 km

TOP10
Rank Fancier Team Country Pigeon Arrival Speed [m/min] Pigeon Name
1 Recep-Emín Bayramoglu-Team B -- Turkey TR-147601 24.09.2016 15:15:58.30 1132.359 TR773 - Mimar Sinam
2 Team Aviators Loft -- France FR-406034 24.09.2016 15:18:56.90 1124.851 FR806 - Aviator 3
3 Robert Van Landschoot -- Belgium BE-4125812 24.09.2016 15:25:41.50 1108.205 BE2339 - Vera
4 Tandem, Canales & Zapater-Team B -- Spain ES-187520 24.09.2016 15:25:44.90 1108.068 ES874 - Zapa 20
5 Florea Sorin- B -- Romania RO-5208 24.09.2016 15:27:08.20 1104.702 RO5045 - Invencibili Boy
6 Dominique Velghe- B -- Belgium BE-3084983 24.09.2016 15:28:00.10 1102.616 BE2373 - Algarve 4
7 Reinhold Schuler -- Germany DE-4368-597 24.09.2016 15:28:33.40 1101.282 DE3344 - Dimo
8 Team Bad Boys -- Germany DE-556-761 24.09.2016 15:28:44.70 1100.829 DE1745 - Sylt Zeus
9 SG Grothe/Nixdorf H -- Germany DE-3200-29 24.09.2016 15:29:13.20 1099.691 DE3550 - W29
10 Nijman Team-Team B -- Netherlands NL-1276456 24.09.2016 15:29:14.50 1099.639 NL1158 - Bertus

TOP3 - SK:
24 Zihlavnik Team -- Slovakia (Slovak Republic) SK-0305-1038 24.09.2016 15:37:47.10 1079.556 SK5115 - Kaja
49 Las Vladimir & Dana- B -- Slovakia (Slovak Republic) SK-01408-1208 24.09.2016 15:55:41.60 1039.751 SK4037 - Tomas
95 Tatry Derby -- Slovakia (Slovak Republic) SK-0307-249 24.09.2016 16:10:27.40 1009.078 SK5113 - Teri

TOP3 - CZ:
244 Team Svoboda- Lekes- B -- Czech Republic CZ-0128-400 24.09.2016 17:10:42.50 900.647 CZ3908 - Luda
- zatial nepriletel
- zatial nepriletel

Blahozelam!
Daniel Krajčík (24.09.2016, 18:48)
Rodokmene nasich finalistov:

SK - 1. miesto:


SK - 2. miesto:


SK - 3. miesto:
Daniel Krajčík (25.09.2016, 07:22)
Aukcia finalistov na pozicii 21.-51./61. bude dnes o cca 12:00 na webe www.gploft.com
Daniel Krajčík (26.10.2016, 16:13)
Na roznych strankach prebehli, prebiehaju a este budu prebiehat aukcie doletenych holubov z finaloveho preteku.
Vitaz finale sa na webe PIPA predal v nedelu za 22.000 EUR. Chovatel z USA kupil prvych 6 holubov na aukcii PIPA za 42.700 EUR.

Spolu sa predava cez 2000 holubov, plan predaja holubov je zverejneny na webe: http://www.goldenracealgarve.com/leiloes?lang=en, s tym, ze vzdy je uvedeny zaciatok a koniec aukcie.

Aukcne portaly na ktorych prebieha aukcia:

PIPA.BE- http://www.pipa.be/en/pigeons-for-sale/online/auctions

TPP.PT- http://www.tpp-auctions.com/novo/

GPLOFT.PT- http://www.gploft.com/

BRIEFTAUBEN.DE- http://www.pigeon-auction.de/catalog.asp?catid=9869&n=Golden-Race-Algarve

Holuby je mozne priviezt, len treba pocitat s tym, ze transportne naklady sa budu pohybovat vo vyske cca 60 EUR/kus.
V pripade otazok ma kontaktujte cez e-mail.

Daniel Krajcik

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené