Z obete, obvinený

Milan Husár (23.06.2016, 23:26)
Pozdravujem všetkých chovateľov poštových holubov som mladý 25 ročný chovateľ z OZ Liptovský Mikuláš ktorý sa chcel dostať do popredia až kým nenarazil na pár neprajníkov a dostalo sa to do štádia kedy som sa rozhodol ukončiť zavodenie s PH.Holuby som aktívne začal chovať na prelome roku 2012/2013 a podarilo sa mi vychovať mnoho dobrých zavodnikov ktorý konkurovali na popredných miestach v OZ. Moje rozhodnutie padlo na základe znechutia riešenia problémov a dopatrania sa spravodlivosti v OZ LM.Ide o situáciu ktorá nastastala pri nasadzovaní holubov dňa 18.6.2016 kde po mojom kompletnom rannom nasadení holubov na závod Gotha, a večernom nasadení na závod Časlav, došlo k zamene eks iným chovateľom z klubu ktorý vymazal moje nasadzovacie údaje na závody.Hned po tomto incidente som vyhlásil, že si vyberiem holuby z boxu a nezucastnujem sa závodu nakoľko holuby na gothu už boli dávno na ceste.V klube mi bolo navrhnuté aby som holuby vybral a nasadil znovu, ja som to odmietol nakoľko som bol na 2.mieste v OZ a neoplatilo sa mi letieť iba jeden aktívny závod a stratiť DT Gothu. Nato vedúci NS kontaktoval vycvikara OZ LM ktorý dal súhlas aby holuby odišli na závod kde sa zvolí havarijná komisia a bude vytlačený konstatovaci tréning, a bude vykonaná kontrola doletu. Všetko dobre dopadlo až nato že holuby zaleteli super a už bol problém nakoľko závod neprešiel ani cez komisiu v klube nakoľko člen komisie je chovateľ ktorý bol predomnou v majstrovstve OZ čiže 1.Je mi ľúto toho ako je všetko v poriadku kým je chovateľ vzadu a robí len percenta.Toto mi raz povedal výborný chovateľ a chlap Stefan Suty holubiarstvo je pekne kým nebudeš prvý vtedy už nebudeš mať kamarátov. Nemal som ani možnosť to objasniť ani ostatný chovatelia chovatelia z OZ určite nevedia celú pravdu.Tento článok som sa rozhodol napísať po dnešnom sedení z výborom kde mi bolo povedané lietaj ďalej lebo budeš vyzerať ako klamár.Tak som zvedaví koľko tých špičkových chovateľov ktorý boli proti tomu aby boli výsledky zaradené iba do OZ dobehnú môj počet bodov ktorý sa mi podarilo získať iba obetovanim svojho skoro všetkého času na úkor holubov aby holuby dokázali letieť v popredí a robiť mi radosť.Vsetky holuby budú ponúknuté v dražbe a to postupne od mladých, závodné a nakoniec aj chovné holuby. S pozdravom Milan Husár
Ľubomír Jasovský (24.06.2016, 05:31)
Dobrý ráno,
Pán Husár je mi ľúto ,že tak skoro sa vzdávate. Na Vašom mieste by som tomu dal trocha času a v budúcom roku by som to konkurencii ukázal. Poznám chovateľa ktorému bolo tiež ublížene a keď sa zasa dostal do pohody tak sa jednoducho iba zmení pretek a život ide ďalej. Dúfam že aj mne raz možnosti dovolia ,aby som sám dokázal tak skutočne slušné výkony ,ako vy vo vašom veku.
Rozhodnutie je na Vás ,ale bude škoda ak skončíte.
S pozdravom Jasovský
Daniel Krajčík (24.06.2016, 11:17)
Ahoj, Milan. Hlavu hore, urcite sa nevzdavaj!!! Si mlady, mas nadanie, chut, elan, genofond, ambicie i moznosti.

Komisia, ktora pretek vyradila konala v sulade s PP, prakticky inu legalnu moznost ani nemala. To by mohlo zmiernit tvoju krivdu, ktoru citis.

Stalo sa v minulosti parkrat, ze kandidat na majstra si vymazal pretek, ze vypadla elektricka energia,roztrhla sa paska v hodinach, ci burka znicila EKS .... a zivot isiel dalej. Chvilu s "hrcou v krku", ale isiel.
Viem, ze holuby chovas pre holuby ... a prajem spravne rozhodnutie.
Drzime Ti palce!
Zdeněk Adamík (24.06.2016, 11:43)
Mě by jen zajímalo, pokud měl řádně označený jmenovkou ovladač, zda bude vyvozen závěr vůči tomu, kdo mu oba dva závody smazal - vyřadil, případně celé zasazovací komisi.
Jinak následný postup v případě obou vyřazených závodů byl dle PP i našeho ZŘ správný.
Trochu složitější situace by mohla nastat v případě, že by byl vymazán jen ten dříve nasazený závod. Neboť ten by byl sice konstatován jako treningový, tedy bez "věty" o rozchodu EKS, nicméně, podle mého názoru, by se dala tato věta využít v souběžně konstatovaném dvojzávodě, třeba i s tím že případný sekundový časový rozchod EKS by se dal celý k tíži.
Viz analogie u klasických hodin s konstatovacími listy.
Mělo by býti snahou věci řešit, pokud to lze, vždy ve prospěch chovatele, zejména když uvedenou situaci sám nezaviní.
Zubaj Ladislav (24.06.2016, 20:15)
Pán Adamík bez vztlačenia doletoveho listu sa to nedá vzmazať .
Zubaj Ladislav (24.06.2016, 20:16)
vymazať /oprava/
Aleš Mauler (24.06.2016, 20:45)
Zdravím,
p.Husár. Mně je 31let, aktivně závodím druhým rokem a moc dobře vím, jaké to je...
Když letíte střed a níže, vše je ok. Když se baví o vítězi holoubat v MS a při větě chlapi, nezapomeňte, že jsem tu taky a mám dost slušný kádr na to, atakovat mistra holoubat - to jsem závodil prvním rokem.
A ejhle, stal jsem se s mistrem, který údajně podvádí. Tak jsem si pořídil EKS, aby nebyly řeči a ejhle, mají velký problém držet krok s mými ročáky.
Chci tím říct, že život je tvrdý a je potřeba ty klacky přeskakovat a odhazovat stranou...Nevzdávat se...Mě osobně, čím víc jdou proti mě, tím víc mě to nakopne a ještě přitvrdím.
Běžte na holubník a řekněte holubům, že je konec...Takhle to nejde skončit...Proč by to měli odnášet holubi?!?
To si nezaslouží...
Budu Vám fandit a věřím, že to holubům neuděláte a už vůbec né radost konkurenci...
Letu zdar
Milan Husár (24.06.2016, 22:23)
Ďakujem všetkým za prianie aby som to nevzdal, ale mne už chýba inšpirácia a chuť pre ktorú som vstaval ráno pred piatou aby som o 7 bol v robote a ponáhľal sa domov aby som stihol ešte trénovať, večer rozmýšľať čo budú ráno zavodnici jesť a čo ich čaká v nedeľu,stále mi ide hlavou keď vojdem do holubnika a pozriem na holuby, že oni chcú ísť ďalej ale chýba vo mne elán na prípravu čiže na závod nemôžu ísť bol by to pre nich momentálne tohto týždňa trest. Ja som si na začiatku poziciaval peniaze aby som nakúpil holuby, postavil holubnik rozmýšľal kedy a ako to vrátim a teraz keď som už toto všetko prekonal a nechýba mi na holubiarenie nič okrem času tak prišli neprajníci, nech pochopia aj ty silný že bez všetkých slabých a slabších neznamenajú absolútne nič a nič ani nedokážu preto som sa stále držal v kruhoch aj slabších chovateľom ktorými som nikdy nepohrdol a vždy ma potešilo keď sa im podarilo zaletiet.niektory to však nedokážu a myslia stále len a len na seba a každý okolo nich slúži ako len poskok ako to funguje v našej ZO kde za posledné dva roky skončili 4 chovatelia a z toho dvaja ambiciózny chovatelia do 30 rokov. Tak ako teraz napr Pán Zubaj, keď som napísal, že to vymazal bez vytlacenia tak to vymazal. Ide o systém Bricon litlle 500,napíšte p.Kondrysovi či sa to da a odpoveď tu môžte zverejniť ďakujem za pochopenie.
Milan Husár (24.06.2016, 22:29)
Dano ty má dobré poznáš a vieš čo všetko som bol pre holuby ochotný urobiť, aj viem že konali s pravidlami, len svinstvo je to, že kým nemali časy kedy holuby došli brali má ako právoplatne zavodiacieho tu nedeľu, oni sami má poslali na závod takto a vedeli, že mne sa ten konstatovaci list nezjavi na druhý deň.poslali mi kontrolu na dolet, načo všetko to divadlo keď to nemalo prejsť. Ďakujem.
Milan Husár (24.06.2016, 22:35)
Pán Adamík,má skvelý postrech všetci riešia mňa ktorý s tým čo sa stalo nemá absolútne nič spoločné, ja som bol celý čas zaradený v komisii pri gumickaroch kde som zapisoval holuby a všetko mi bolo oznámené až po zistení že všetko z eks mám preč. Kde bola komisia, prečo to podpísala, prečo pustila holuby na závod keď už vedeli že sú neaktívne, načo je vycvikar OZ, Zo,vedúci NS a komisia, keď to vyriešili až po závodoch večer vyradením.
Barbirik Igor (25.06.2016, 20:18)
Pán Husár treba s holubmi pokračovat dalej netreba sa vzdať !
Celú nasadzovaciu komisiu treba exzemplárne potrestať aby sa takéto niečo neopakovalo medzi chovatelmi.
Tá nasadzovacia komisia s tými hodinami nerobila prvý krát takže musela o tom vediet čo robia.
Len nevedia že do tých hodín je prístupové heslo a vytlačíte všetky údaje aj všetky vymazané závody spetne aj za peť rokov.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené