ALGARVE GOLDEN RACE 2017 - možnosť účasti

Daniel Krajčík (17.04.2017, 17:02)


Vážení milovníci testovania a porovnávania mladých holubov,

dávam do pozornosti možnosť účasti v medzinárodnej testovacej stanici ALGARVE PIGEONS GOLDEN RACE, v Portugalsku.
Jedná sa o testovačku, ktorá sa teší obľube mnohých chovateľov. Holubník je vybavený kamerami priamo v sputnikoch a 3 kamery monitorujú aj areál holubníka.

Rok 2013:
Ivan Struhačka
sa stal víťazom finálového preteku a zároveň majiteľ 1. eso holuba.

Rok 2014: Do Portugalska odišlo 33 tímov slovenských chovateľov. To, čo už málokto čakal, sa stalo skutočnosťou. Víťazom opäť slovenský holub, majiteľ tentoktrát Ing. Miroslav Vidhold. 75.000 EUR za víťazstvo a polovička ceny z aukcie po preteku. Tím Haraga+Žihlavník získal vo finále 7. cenu, holub Ing. Gaška 26. cenu, atď..

Rok 2015: Vo finálovom preteku, ktorý bol už druhý rok náročný (rýchlosť pod 1000 m/min.) urobil slovenskej reprezentácii dobré meno holub Vladimíra Žiačika – 7. miesto!
Holub Teamu Čihák sa stal víťazom preteku 3 -Portalegre (230.016 km).
Viac info o sezóne 2015 – tu: http://www.postoveholuby.sk/diskusia/tema/21420/algarve-pigeons-golden-race-2015-moznost-ucasti

Rok 2016: Veľmi vydarený ročník, mnoho holubov išlo na finálový pretek. Na prvý hotspot (207 km) bolo ešte stále nakošovaných fantastických 84 percent prijatých holubov!
- Najdlhší tréning - AZURUJA (170 km) – Laš Vladimír a Dana - 1. a 4. miesto!
- Na prvý hotspot MONFORTE – 207.391 KM – bolo nasadených 4.546 holubov - 3. miesto holub Dr. Dubaja a hlavná cena ušla o menej ako 1 sekundu! ... k tomu 10. miesto Volentier & Kacian a 14. miesto holub dvojice Evin Peter & Noemi.
- Semifinále – 291 km – a opäť menej ako 3 sekundy od auta pre tím - Magusin Gejza & Lydia (14. miesto), ďalej 16. miesto Vidhold & PKI a 40. miesto MartonJ.& I. !
- Finále – 505 km – veľmi náročné – rýchlosť prvého holuba 1132 m/min. Nám urobili radosť holuby p. Žihlavníka (24. cena), dvojice Laš Vladimír a Dana (49. miesto) a Tatry Derby (95. miesto).
- Viac info o sezóne 2016 – tu: http://www.postoveholuby.sk/diskusia/tema/22111/algarve-pigeons-golden-race-2016-moznost-ucasti
Prvých 20 finalistov sa predalo na PIPA.BE v priemere za 4.400 EUR!

Z môjho pohľadu ide o najprestížnejšiu a najkvalitnejšiu testovaciu stanicu s obrovskou konkurenciou, ktorá si za 4 roky práce existencie vykreovala perfektné meno v holubárskom športe.
Viac informácií na domovskej stránke ALGARVE GOLDEN RACE – http://www.goldenracealgarve.com/.
Daniel Krajčík (17.04.2017, 17:13)
Zasielanie holubov prebehne pravdepodobne 9.5.2017.

Predpokladané zberné miesta:
- Bojná
- Bratislava
- na trase - Košice-Poprad-Žilina-Považská Bystrica – Bojná - Bratislava (podľa záujmu a dohody)
- na trase Brno-Praha (podľa dohody)

Preštudujte si propozície a prosím tých, ktorí majú seriózny záujem (AJ TÝCH, KTORÍ SA UŽ NAHLÁSILI V MINULÝCH TÝŽDŇOCH), aby nahlásili počet tímov cez tento prihlasovací formulár:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJvR4JK8YThLVSOHd0BD8r3Nbh7Vddf9-Jg70giRQOnuefCw/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link

alebo
- na tel. 0907280336
- e-mail: d.krajcik@gmail.com
Na týchto kontaktoch zodpoviem aj prípadné otázky.

Prosím, aby sa prípadní záujemcovia nahlásili čo najskôr.
Záujem z celého sveta je veľký a kapacita obmedzená. Definitívna uzávierka prihlášok bude 1.5.2017.

Predpokladaný termín sústredenia holubov: 5.5.-6.5.2017.
Predpokladaný termín zaslania holubov: 9.5.2017 (viac info čoskoro).
Daniel Krajčík (17.04.2017, 17:15)
PROPOZÍCIE ALGARVE PIGEONS GOLDEN RACE- 2017
Organizátor: CFS- ALGARVE
Miesto: Monte Gordo, Vila Real Stº Antonio, Algarve , Portugal
1. Možnosť participovania je otvorená pre všetky krajiny. Všetky holuby musia mať oficiálny krúžok ročníka 2017.
2. Zasielanie je z dôvodu zabezpečenia zdravia holubov je možné len vo vopred stanovených termínoch: 1.-15.. apríla, 1.-15. mája.
3. Každý tím pozostáva z 3 holubov z ktorých sú prvé 2 (podľa rozhodnutia majiteľa) aktivované pre všetky preteky.
Rezervný holub – holub č. 3 je tzv. rezervný a bude môcť súťažiť o všetky ceny až po semifinálový – tzv. strieborný pretek (vrátane tohto preteku)
Holub č. 3 slúži ako náhrada v prípade straty prvého a druhého nominovaného holuba na všetkých pretekoch po tzv. strieborný pretek (a vrátane tohto preteku).
V prípade, že z prvých dvoch nominovaných holubov sa ani jeden nestratil, rezervný holub (t.j. 3. v poradí) môže byť aktivovaný do 21. septembra 2016 uhradením sumy 300 EUR – a tým je aj tento aktivovaný pre finálový, tzv. zlatý pretek (GOLDEN RACE).
Rezervný holub nemôže byť zamenený za iného holuba z iného tímu toho istého majiteľa.
4. Poplatky – poplatok za každý tím je 600 EUR (t.j. 3 holuby z ktorých 2 sú aktivované a 1 rezervný). Dodatočne zamieňať holuby v rámci tímov nebude možné. Za každých 10 tímov, zaslaných jedným chovateľom, organizátor ponúka možnosť zaslať 1 tím zdarma (3 holuby). Nahradenie holuba v prípade úhynu, poranenia apod. bude možné zrealizovať zdarma, avšak najneskôr do 31. mája 2017. Pre konzultáciu transportných nákladov kontaktuje nášho koordinátora vo Vašej krajine.
5. Holuby budú umiestnené v holubníku, ktorý bol na tento účel vybudovaný a všetkým holubom je zabezpečené rovnaké zaobchádzanie. Výbavou holubníka sú iba sedačky a holuby budú umiestnené spolu, bez rozdielu pohlavia. Holubníky budú zatemňované s cieľom oneskorenia pŕchnutia.
6. Ocenenia vypísané pre súťaž (preteky Azaruja, Monforte, Portalegre a Castelo Branco) a prvé 3 eso holuby sú už očistené od dane (daň zaplatí organizátor). Po finálovom preteku prebehne aukcia, kde majiteľ získava 50% z čistej sumy po odrátaní nákladov aukcie (daň, foto, provízia), druhá polovica bude použitá na podporu detí z detských domovov. Ak sa holub nepredá v prvom kole aukcie, majiteľ stráca nárok na odmenu z aukcie a prepadá v prospech podpory charitatívnych projektov. Aukcia prebehne na webstránkach, ktoré sú nezávislé od testovacej stanice.
Prvých 30 holubov z finálového preteku a prvých 5 eso holubov bude vydražených na aukčnom portály PIPA.BE.
7. V prípade, že majiteľ holubov nedodá rodokmeň a kartičku, stráca nárok na 50% z aukcie. Rodokmene budú odpečatené až po finálovom preteku.
8. Košovanie prebehne pod dohľadom nazávislej komisie, rovnako kamión bude na miesto štartu sprevádzaný nezávislými pozorovateľmi, ktorí overia platnosť štartu.
9. Ocenenia sú kalkulované pri účasti min. 5000 holubov, v prípade prekročenia tejto hranice bude ocenenie percentuálne navýšené. Výška ocenení bude zverejnená do 30.7.2017.
10. Časť zisku bude použitá na podporu detí v núdzi a podporu lokálneho vzdelávania v regióne Vila Real de Santo António – nákup kníh a školských pomôcok pre deti v núdzi.
11. Majiteľ prvého holuba z každej krajiny (ak bolo dodaných min. 20 tímov) taktiež získava účasť zdarma v ďalšom ročníku.
12. Riadime sa zásadou 100% transparentnosti, poskytovaním plnohodnotných informácií počas priebehu testovania a zásadou 100% dôveryhodnosti.
13. Všetko ostatné, čo nie je popísané v propozíciách bude na rozhodnutí organizácie, pri rešpektovaní portugalského práva. Je možné, že jazykové mutácie nie sú verným prekladom originálnych propozícií a preto v prípade sporu sú platné propozície, ktoré boli vydané v portugalskom jazyku a ktoré sú publikované na stránke testovacej stanice.


OCENENIA v testovacej stanici ALGARVE GOLDEN PIGEONS RACE

1 – „ZLATÝ PRETEK“ - ALGARVE GOLDEN RACE – 30. September – 505 km– €100,000 PRE VÍŤAZA
Na túto cenu majú nárok všetky holuby, ktoré boli zaslané ako aktivované, t.j. 1. a 2. nominovaný holub. Tretí holub (tzv. rezervný holub) sa do súťaže dostane buď tak, že 1. alebo 2. nominovaný holub sa stratí (v tom prípade automaticky a bezplatne) alebo ak sa žiadny holub v tíme nestratí, tak zaplatením aktivačného poplatku najneskôr do 21. septembra 2016. Aktivácia 3. holuba je na rozhodnutí majiteľa holuba.

2 – „STRIEBORNÝ PRETEK“ - ALGARVE SILVER RACE – 16. SEPTEMBER 300 km - VÍŤAZ ZÍSKAVA AUTO alebo €10,000
V tento súťaži súťažia všetky zaslané holuby – t.j. 1., 2. i rezervný holub.
Rezervný holub každého účastníka, ktorý sa zúčastní strieborného preteku nebude súťažiť ďalej (iba ak by sa 1. či 2. nominovaný holub stratili), iba ak ho majiteľ po striebornom preteku aktivuje. V prípade, že sa 1. alebo 2. nominovaný holub stratí, na ich miesto postupuje bezplatne tento rezervný holub. V prípade, že sa 1. a 2. nominovaný holub nestratí, rezervného holuba je pre účasť na finálovom – tzv. GOLDEN RACE preteku nutné aktivovať (najneskôr do 21. septembra 2017). Neaktivované holuby nebudú na finálový pretek nasadené.

3- ESO HOLUB – VÍŤAZ ZÍSKAVA AUTO alebo €10,000
Všetky holuby sa zúčastňujú tejto súťaže (1., 2. i rezervný) vo všetkých 4 pretekoch a vo finálovom GOLDEN RACE. Rezervné holuby sa kvalifikujú do tejto súťaže o ESO HOLUBA iba v tom prípade, že sa zúčastnia finálového preteku (t.j. ak nahradia holuba 1. alebo 2., alebo ak sa ani jeden z nich nestratí a teda tohto rezervného holuba majiteľ aktivuje do 21.9.2017).

Súťaž o ESO HOLUBA bude kalkulovaná na základe najnižšej priemernej rýchlosti z týchto 5 pretekov: Azaruja, Monforte, Portalegre, Castelo Branco a finálového preteku - Bragança.
- Pre víťazstvo v kategórii ESO HOLUB, musí holub z finálového preteku priletieť v „dobe preteku“.
– V prípade rovnosti priemernej rýchlosti u viacerých holubov po 5. preteku, sa víťazom stáva holub s lepším umiestnením vo finálovom preteku.
Keďže kalkulácia je založená na priemernej rýchlosti, je dôležité presne zamerať súradnice miesta vypustenia. Toto bude realizované na každom vypúšťacom mieste GPS zariadením.
- DOBA PRETEKU pri prvých 4 pretekoch (Azaruja, Monforte, Portalegre, Castelo Branco) pre klasifikáciu do súťaže ESO holub je presne 5 hodín po doletení 1. holuba (v prípade, že by sa pretek natiahol na 2 dni – tak i po odpočítaní mŕtvej doby)
- DOBA RETEKU pri finálovom preteku (Bragança) - pre klasifikáciu do súťaže ESO holub trvá až pokiaľ doletí prvých 50% zo všetkých nasadených holubov. V prípade, že návrat holubov je pomalý sa za ČAS PRETEKU počíta 8 hodín po doletení 1. holuba (v prípade, že by sa pretek natiahol na 2 dni – tak i po odpočítaní mŕtvej doby).

4 –PRVÉ 3 PRETEKY
Všetky holuby sa zúčastňujú a získavajú ceny – 1., 2. i rezervný holub.

5 – TRÉNINGY
V priebehu testovania bude uskutočnených 9 tréningových pretekov. Tréningové preteky nie sú odmeňované.

TERMÍNY TRÉNINGOV A PRETEKOV
• Marec, apríl a máj – dennodenné vypúšťanie holubov po skupinách
• Jún – dennodenné vypúšťanie všetkých holubov
• 5. júl až 12. august – tréningy z 10, 20, 30, 50, 60, 80 , 100, 120, 150 a 170 km

- 1. Training – 14 July- Monte Francisco- 5 km
- 2. Training – 18 July – Azinhal- 10 km
- 3. Training – 21 July – Pereiro- 25 km
- 4. Training – 25 July – Espírito Santo- 35 km
- 5. Training – 28 – July Mértola- 50 km
- 6. Training – 1 August – Vale Açor- 75 km
- 7. Training – 4 August- Beja- 100 km
- 8. Training – 8 August – Vidigueira- 120 km
- 9. Training -11 August – Évora- 150 km

PRETEK 1– August 18 – 170 km – AZARUJA
PRETEK 2- August 25 – 205 km - MONFORTE
PRETEK 3- September 1 – 230 km- PORTALEGRE
PRETEK 4 – September 16 – RACE-SILVER-300 km CASTELO BRANCO
PRETEK 5- September 30, 2017– finálový PRETEK - ALGARVE GOLDEN RACE-BRAGANÇA, 505km


LOKALITA HOLUBNÍKA
Holubník je lokalizovaný na jednom z najkrajších miest na zemi, najzápadnejšom okraji Európy - Algarve, presnejšie v Monte Gordo, Vila Real de Stº António, Algarve, v Portugalsku.
Holubník je lokalizovaný cca 3 km od španielskej hranice, cca 40 km od letiska Faro, 0.5 km od centra Monte Gordo.

ORGANIZÁCIA A SPOLUPRÁCA
Organizácia testovacej stanice je v rukách skúseného tímu, ktorý má niekoľkoročné skúsenosti s vedením TS.
Organizačný riaditeľ – Ing. Rui Emidio a jeho spolupracovníci.
Loft manažér – Mr. Rogerio Germano a pomocníci.
Veterinárna podpora - Dr. Luis Martins.
Meteorologická podpora - Mr. Captain Fernando Garrido.
Zoznam medzinárodných koordinátorov nájdete na webstránke www.goldenracealgarve.com

ZASIELANIE HOLUBOV
V prípade, že máte záujem sa ročníka 2017 zúčastniť, kontaktujte:
Daniel Krajčík, tel: +421907280336, e-mail: d.krajcik@gmail.com

Ocenenie 2017:


Daniel Krajčík (19.07.2017, 12:31)
Zoznam holubov, ktoré budú súťažiť v Algarve Golden Race - http://classificacoes.goldenracealgarve.com/en/derby/2017/participants-2017.aspx

Podľa zoznamu je možné zistiť, či Váš holub je v testovacej stanici:
Pokiaľ holub namiesto čísla čipu má v stĺpci CHIP iba tri bodky (...), znamená to, že sa stratil vo fáze usadzovania, príp. uhynul.
Daniel Krajčík (19.07.2017, 12:32)
Tréningový a pretekový plán 2017:

Daniel Krajčík (19.07.2017, 13:19)
Posledné 3 minúty z dnešného ranného tréningu okolo holubníka: https://www.facebook.com/rui.emidio.75/videos/776377139202613/
Daniel Krajčík (21.07.2017, 07:44)
Dnes zacina sezona v Algarve Golden Race.

Trening c. 1 - 21.7.2017 - live:
https://www.oneloftrace.live/?page=1&loft_id=30&flight_id=1500566390&season_id=1
Daniel Krajčík (21.07.2017, 07:53)
Dolet je mozne sledovat aj na 5 kamerach:
http://www.goldenracealgarve.com/pombal-online?lang=en
Daniel Krajčík (21.07.2017, 18:55)
Z dovodu vypadku el. energie EKS zosnimal z dnesneho prveho treningu len prvych 3179 holubov.
Preto majitelia, ktori holuby nemozete najst, nezufajte ... je vysoko pravdepodobne, ze holuby doleteli az po 9:04.
Daniel Krajčík (25.07.2017, 10:11)
Daniel Krajčík (26.07.2017, 12:23)
Video - trening c. 2 - 25.7.2017 -
Unikatne video - start a nasledne holuby natocene aj pomocou dronu.

Daniel Krajčík (28.07.2017, 09:41)
Dnes - trening c. 3
Espirito Santo
Distance: 40 km
Release Time: 28.07.2017 08:15:00 (GMT +1:00)
basketed Pigeons: 4277
Live prenos:
https://www.oneloftrace.live/?page=1&loft_id=30&flight_id=1501187332&season_id=1
Daniel Krajčík (01.08.2017, 09:27)
Video - trening c. 3 - 28.7.2017:
Daniel Krajčík (01.08.2017, 09:28)
Dnes - trening c. 4:

Release Point: Vale de Açor
Info:
Distance: 75 km
Release Time: 01.08.2017 08:15:00 (GMT +1:00)
basketed Pigeons: 4253
arrived Pigeons: 0
missed Pigeons: 4253

Live vysledky:
https://www.oneloftrace.live/?page=1&loft_id=30&flight_id=1501569223&season_id=1
Daniel Krajčík (04.08.2017, 09:24)
Dnes - trening c. 5:

Release Point: Beja
Info:
Distance: 100 km
Release Time: 04.08.2017 07:1

Live vysledky:
https://www.oneloftrace.live/?page=1&loft_id=30&flight_id=1501799060&season_id=1

Daniel Krajčík (08.08.2017, 22:26)
Video - tréning c. 4 (75 km):


Video - tréning c. 5 - Beja (100 km):
Daniel Krajčík (08.08.2017, 22:30)
Dnes - trening c. 6 - Vidigueira - 120 km

Release Point: Vidigueira
Distance: 120 km
Release Time: 08.08.2017 07:15:00 (GMT +1:00)
basketed Pigeons: 3851

Nasadené holuby:
https://www.oneloftrace.live/?page=8&loft_id=30&flight_id=1502142558&season_id=1

Online dolet:
https://www.oneloftrace.live/?page=1&loft_id=30&flight_id=1502142558&season_id=1
Daniel Krajčík (09.08.2017, 21:46)
Video - tréning c. 6 - Vidigueira - (120 km):

Daniel Krajčík (11.08.2017, 08:34)
Évora
Release Point: Évora
Info:
Distance: 150 km
Release Time: 11.08.2017 07:15:00 (GMT +1:00)
basketed Pigeons: 3691
arrived Pigeons: 0
missed Pigeons: 3691

Nasadene holuby:
https://www.oneloftrace.live/?page=8&loft_id=30&flight_id=1502399056&season_id=1

Doletene holuby:
https://www.oneloftrace.live/?page=1&loft_id=30&flight_id=1502399056&season_id=1

Sledovanie live doletov:
https://www.oneloftrace.live/?page=0&loft_id=30&flight_id=1502399056&season_id=1
Daniel Krajčík (12.08.2017, 11:14)
Preklad stanoviska manažmentu Algarve Golden Race k nácviku Évora (150 km) vydané v poobedných hodinách 11/08/2017, publikované na svojom oficiálnom webe:
Dnes sa uskutočnil posledný tréning, pretože budúci piatok, 18. august 2017, sa bude konať prvý oficiálny pretek Azaruja 170 km. Dnešný tréning bol oveľa ťažší ako sme predpokladali . Pri štarte o 7:15 a teplote 15 stupňov a slabom SV vetre sme predpokladali, že holuby za 2 hodiny zvládnu trasu 150 km a dorazia na domovský holubník. (Teplota vzduchu o 10:00 bola 25 C.)
Toto sa však bohužiaľ nestalo, holuby sa už po odštartovaní rozdelili na niekoľko skupín, niektoré odleteli ihneď ale jedna veľká skupina ešte 40 minút po štarte krúžila nad miestom vypustenia, nebola schopná sa zorientovať . Niečo divné a ťažko predpokladateľné, pretože počasie bolo dobré.
Teplota vzduchu sa dnes dostala až na 36 C. Holuby, ktoré sa do 10:00 nedostali na materský holubník pravdepodobne pristáli pri niektorom z mnohých jazier a priehrad v oblasti Alentejo.
Veríme, že večer a zajtra ráno sa časť holubov vráti a že sa stihnú zotaviť do prvého oficiálneho preteku.
Ďakujeme za porozumenie.
Organizátor Algarve Golden Race

Daniel Krajčík (12.08.2017, 11:30)
Video - tréning c. 7 - Évora - (150 km):
Daniel Krajčík (17.08.2017, 21:03)
Info k preteku 1, ktory sa mal uskutocnit zajtra:
Z dovodu negativnej predpovede pocasia (teplotu 39 C) a dymu z horiacich lesov v Portugalsku sa termin prveho preteku Azaruja (170 km) posuva.
Organizator dakuje za pochopenie, o novom termine bude informovat.
Daniel Krajčík (25.08.2017, 09:03)
AZARUJA
Release Point: AZARUJA
Info:
Distance: 171.07 km
Release Time: 25.08.2017 07:45:00 (GMT +1:00)
basketed Pigeons: 2937

Nasadene holuby: https://www.oneloftrace.live/?page=8&loft_id=30&flight_id=1503600702&season_id=1
Live dolet: https://www.oneloftrace.live/?page=1&loft_id=30&flight_id=1503600702&season_id=1
Daniel Krajčík (25.08.2017, 11:17)
Pretek 1 - AZARUJA - 170 km:

TOP3:
1 Team Ewald Stenzel -- Germany 25.08.2017 09:46:32.99 1407.4063 DE1476 - Daisy
2 Gebr.de Graaff -- Netherlands 25.08.2017 09:46:33.46 1407.3156 NL3157 - Window
3 Las Vladimir & Dana-A -- Slovakia (Slovak Republic) 25.08.2017 09:46:36.93 1406.6464 SK4220 - Lukas

TOP3 - SK:
3 Las Vladimir & Dana-A -- Slovakia (Slovak Republic) 25.08.2017 09:46:36.93 1406.6464 SK4220 - Lukas
30 Team Holicky -- Slovakia (Slovak Republic) 25.08.2017 09:46:41.40 1405.7852 SK4269 - Vratko
80 Team Ziacik -- Slovakia (Slovak Republic) 25.08.2017 09:46:55.25 1403.1236 SK4277 - Dino

TOP3 - CZ:
104 Team M-E-L - Z.Pavlik -- Czech Republic 25.08.2017 09:47:08.25 1400.6345 CZ562 - Marianne
116 Team M-E-L - Z.Pavlik -- Czech Republic 25.08.2017 09:47:10.66 1400.1741 CZ563 - Elisabeth3
240 Roman Zlicar-A -- Czech Republic 25.08.2017 09:50:24.62 1364.0822 CZ555 - Ultron

Blahozelame timu Las Vladimir & Dana k 3. miestu v konkurencii 2937 holubov!!!
... a len pripominam, ze pred rokom tento isty slovensky tim z tohto isteho vypustacieho miesta ziskal 1. a 4. cenu!


Live dolet: https://www.oneloftrace.live/?page=1&loft_id=30&flight_id=1503600702&season_id=1
Daniel Krajčík (01.09.2017, 09:13)
Pretek 2 - MONFORTE
Release Point: MONFORTE
Info:
Distance: 205 km
Release Time: 01.09.2017 07:15:00 (GMT +1:00)
basketed Pigeons: 2812

Dolet live:
https://www.oneloftrace.live/?page=1&loft_id=30&flight_id=1504205205&season_id=1
Daniel Krajčík (09.09.2017, 10:06)
Pretek Portalegre z dovodu nizkej oblacnosti v Portalegre, skrateny na Monforte.

Monforte II
Release Point: Monforte II
Info:
Distance: 207.37 km
Release Time: 09.09.2017 08:10:00 (GMT +1:00)
basketed Pigeons: 2709

Dolet live:
https://www.oneloftrace.live/?page=1&loft_id=30&flight_id=1504889925&season_id=1
Daniel Krajčík (12.09.2017, 14:31)
Pretek 2 - Monforte - 207 km:
Release Time: 01.09.2017 07:30:00 (GMT +1:00)
nasadene holuby: 2812
vysledky: https://www.oneloftrace.live/?page=1&loft_id=30&flight_id=1504205205&season_id=1

TOP3:
1 PT3944 Barros17 pt Os Barros-A 01-09-2017 09:57:32,70 1.405,4695
2 DE1518 Mayra de Team Hanssen 01-09-2017 09:58:44,25 1.394,2012
3 BG336 ID16 bg Ivan & Dimo-A 01-09-2017 09:58:44,84 1.394,1090

TOP3 - SK:
93 SK4193 Ninka sk Blasko Miro & Ivan 01-09-2017 10:00:45,09 1.375,5750
357 SK4268 Riavko sk Team Holicky 01-09-2017 10:06:12,57 1.327,5121
420 SK4202 Tottoro sk Gyurosi Jozef & Julius 01-09-2017 10:07:05,94 1.319,9957

TOP3 - CZ:
57 CZ558 Avatar cz Roman Zlicar-B 01-09-2017 10:00:16,84 1.379,8847
121 CZ563 Elisabeth3 cz Team M-E-L - Z.Pavlik 01-09-2017 10:02:49,06 1.356,9766
209 CZ550 Brutus cz Pistek Team 01-09-2017 10:03:34,02 1.350,3552
*********************************
Pretek 3 - Monforte - 207 km:
Release Time: 09.09.2017 08:10:00 (GMT +1:00)
nasadene holuby: 2709
vysledky: https://www.oneloftrace.live/?page=1&loft_id=30&flight_id=1504889925&season_id=1

TOP3:
1 DE1113 Runaway de Marc Brett-A 09-09-2017 10:05:40,29 1.792,7493
2 BE195 Joke be Robert Van Landschoot-A 09-09-2017 10:09:14,47 1.739,0806
3 BE155 Bosmans14 be Leekens-Bosmans 09-09-2017 10:09:24,19 1.736,7211

TOP3 - SK:
35 SK4292 Gabi sk Valiga Anton-B 09-09-2017 10:16:57,87 1.633,2912
79 SK4274 Pj Allmer sk Team Pj Pigeons-B 09-09-2017 10:24:09,80 1.545,6533
324 SK4201 Stefan310 sk Evin Peter & Noemi 09-09-2017 10:39:31,27 1.386,8939

TOP3 - CZ:
137 CZ548 340 cz Kubacek Lubomir-B 09-09-2017 10:25:05,04 1.535,1189
639 CZ552 Zoro cz Pistek Team 09-09-2017 10:45:49,47 1.330,7920
915 CZ550 Brutus cz Pistek Team 09-09-2017 10:49:40,90 1.298,6463
*********************************
Daniel Krajčík (14.09.2017, 14:25)
Organizator oznamuje, ze semifinalovy pretek sa uskutocni v sobotu 16.9.2017.
Daniel Krajčík (16.09.2017, 09:31)
Video - pretek1 - AZARUJA:


Video - pretek2 - MONTALEGRE:


Video - pretek3 - MONTALEGRE II:
Daniel Krajčík (16.09.2017, 09:42)
Dnesne semifinale - Castelo Branco
Miesto startu: Castelo Branco
Vzdialenost: 291.82 km
Start: 16.09.2017 08:00:00 (GMT +1:00)
nasadenych holubov: 2666

zoznam nasadenych holubov: https://www.oneloftrace.live/?page=8&loft_id=30&flight_id=1505494282&season_id=1p
zoznam doletenych holubov: https://www.oneloftrace.live/?page=1&loft_id=30&flight_id=1505494282&season_id=1
Live dolet: https://www.oneloftrace.live/?page=0&loft_id=30&flight_id=1505494282&season_id=1

Ocenenie semifinaloveho preteku:


1. cena - FORD FIESTA

Daniel Krajčík (17.09.2017, 00:04)
*********************************
Semifinale - Castelo Branco
Miesto startu: Castelo Branco
Vzdialenost: 291.82 km
Start: 16.09.2017 08:00:00 (GMT +1:00)
nasadenych holubov: 2666

zoznam nasadenych holubov: https://www.oneloftrace.live/?page=8&loft_id=30&flight_id=1505494282&season_id=1p
zoznam doletenych holubov: https://www.oneloftrace.live/?page=1&loft_id=30&flight_id=1505494282&season_id=1

TOP3:
1 DE1756 Elke de Team Spirit - Walter Hueller-B 16-09-2017 10:52:44,34 1.689,3695
2 BE116 Squad53 be Goonsquad-A 16-09-2017 10:52:44,36 1.689,3663
3 DE1448 Wodan de Team Deichkinder-A 16-09-2017 10:52:45,22 1.689,2261

TOP3 - SK:
31 SK4223 Timko sk Las Vladimir & Dana-B 16-09-2017 10:52:59,94 1.686,8306
74 SK4277 Dino sk Team Ziacik 16-09-2017 10:54:44,01 1.670,0862
114 SK4246 Leo 7 sk Pleva & Haraga 16-09-2017 10:58:04,52 1.638,7447

TOP3 - CZ:
656 CZ554 Maverick cz Roman Zlicar-A 16-09-2017 11:05:16,03 1.575,1307
857 CZ560 2318 cz Skrbek Marek 16-09-2017 11:07:59,50 1.552,3029
871 CZ546 331 cz Kubacek Lubomir-A 16-09-2017 11:08:02,99 1.551,8227
*********************************
Daniel Krajčík (17.09.2017, 00:48)
ESO HOLUBY PO SEMIFINALOVOM PRETEKU:

TOP5 - global:
1 PT3952 Bravos96 pt Os Bravos & Francisco Graca 6.072,6051
2 DE1590 Koblenz8 de Team Koblenz 6.047,7638
3 DE1323 Gustav Klint de SG Steffl-C 5.971,9478
4 KW2825 Heran7 kw Bdullah Al-Heran 5.965,8768
5 DE650 Heavens Pinoccio de Andreas Moeller-D 5.906,8443

TOP7 - SK:
32 SK4277 Dino sk Team Ziacik 5.709,5372
103 PL3566 GREG010 pl GREG Team-C 5.593,7641
114 PL3572 GREG707 pl GREG Team-E 5.583,3951
229 SK4243 Smaragd sk MOJZES M.&J. 5.483,2553
308 SK4274 Pj Allmer sk Team Pj Pigeons-B 5.423,7474

TOP5 - CZ:
233 CZ563 Elisabeth3 cz Team M-E-L - Z.Pavlik 5.480,2724
279 CZ562 Marianne cz Team M-E-L - Z.Pavlik 5.446,3073
825 CZ552 Zoro cz Pistek Team 5.135,6981
1123 CZ546 331 cz Kubacek Lubomir-A 4.991,1583
1145 CZ554 Maverick cz Roman Zlicar-A 4.979,2126

"Dino" p. Vladimíra Žiačika je zatiaľ najúspešnejším slovenským mláďatkom - 32. esom ALGARVE GOLDEN RACE v konkurencii cca 5000 mláďat z celého sveta. Gratulujeme a držíme palce na finálovom preteku!

Netreba "vešať hlavu", minuloročný víťaz finálového preteku z predchádzajúcich pretekov letel: 1984., 1874., 2397. cenu ... a vo finále vyhral svojmu tureckému majiteľovi 100.000 EUR!
V roku 2015 víťaz finále letel z predchádzajúcich pretekov 59., 131., 1352. a 110. cenu.


Kto bude víťazné vavríny držať tento rok,to sa dozvieme už o 13 dní.
Daniel Krajčík (17.09.2017, 22:41)
Video - semifinálový pretek - Castelo Branco:

Daniel Krajčík (28.09.2017, 14:36)
ALGARVE GOLDEN RACE 2017- finálový pretek
Dnes prebieha košovanie holubov na finálový pretek v ALGARVE GOLDEN RACE.
Predpokladaný štart - sobota 30.9.2017, 7:00.
Do Monte Gordo tento týždeň pricestovali desiatky chovateľov z celého sveta, viacerí z nich budú holuby na finále košovať.

Štart finálového preteku bude v sobotu 30.9.201 od 7:00 vysielaný na tomto linku: https://youtu.be/QPkX7c5QDKI

Video prenos z prostredia TS a čakania na dolet začne cca o 12:00 na tomto linku: https://youtu.be/jciagOHfMWw

Letu zdar!
Daniel Krajčík (29.09.2017, 09:44)
Daniel Krajčík (30.09.2017, 09:13)
Program dnesneho finaloveho dna:


Daniel Krajčík (30.09.2017, 09:15)
Videoprenos z miesta startu - Braganca 505 km:

Daniel Krajčík (30.09.2017, 12:27)
Z dovodu velkej hmly na mieste startu (vid. videoprenos z miesta startu) neboli holuby doteraz vypustene.
Rano sa zdalo, ze hmla casom ustupi, ale tato predpoved sa nenaplnila.

Stale je snaha vypustit holuby este dnes (na zajtra nie je totiz co sa pocasia tyka lepsi vyhlad), i ked si organizator uvedomuje, ze je mozne, ze nedoletia dnes do ciela.

Na juhu Portugalska je cca 28C a na trati SZ prudenie.
Daniel Krajčík (30.09.2017, 13:20)
Holuby odstartovane o 11:50 zo vzdialenosti 496,2 km!

Video prenos z prostredia TS a čakania na dolet - na tomto linku: https://youtu.be/jciagOHfMWw

Letu zdar!
Daniel Krajčík (30.09.2017, 21:14)
Vivat Greg Team!!!
Vivat Vidhold Miroslav!!
Vivivat Gyurosi Jozef + Julius!

"Greg 707" - 2. eso!!!

Velka gratulacia!
Daniel Krajčík (01.10.2017, 11:12)
Aukcia finalistov (31.-60. miesto) na linku:
http://www.gploft.com/en/pigeons-auction/auction/712/20724.aspx
Daniel Krajčík (16.10.2017, 18:56)
Fotogaleria vitazov finaloveho preteku:

1. miesto:


2. miesto:


3. miesto a zaroven 2. eso TS:


1. eso TS:


Daniel Krajčík (16.10.2017, 19:02)
Zoznam aukcii - podla tejto tabulky zistite na ktorej stranke bude aukcia konkretneho holuba a termin zaciatku aukcie.
http://www.goldenracealgarve.com/leiloes-2017

Majitelom odporucam toto sledovat a stiahnut si fotografiu holuba, pretoze nebude moznost sa k fotografii dostat ex post.

Prva aukcia uz bezi na webe http://www.gploft.com/.
V pripade uspesneho vydrazenia holuba je moznost holuba doviezt na SK resp. CR.
Daniel Krajčík (25.10.2017, 12:39)
Ďalšie aukcia finalistov aj na webstránke http://www.tpp-auctions.com/novo/
Daniel Krajčík (25.10.2017, 12:44)
Fotografia a rodokmene víťazov finálového preteku:
***********************************************************************************************************



***********************************************************************************************************



***********************************************************************************************************



***********************************************************************************************************



***********************************************************************************************************
Daniel Krajčík (25.10.2017, 17:59)
Aukcia finalistov ALGARVE GOLDEN RACE práve začala na webe PIPA - viac na linku: https://auctions.pipa.be/en
Daniel Krajčík (02.11.2017, 12:44)
Video - finálový pretek:
Daniel Krajčík (05.11.2017, 08:25)
Dnes o 12:00 - koniec aukcie top finalistov a top eso holubov Algarve Golden Race 2017:
https://auctions.pipa.be/en

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené