Kategória ŠTANDARD a posudzovanie na CV Trenčín

Ing. Alexander Hlavatý (09.01.2024, 14:44)
Celkovo bolo o výstave napísané dosť negatív s čím možno len súhlasiť. Veľa vecí by sa dalo tolerovať, ale závažné nie:
1. Chýbajúca víťazná kolekcia v kategórií štandard a ostatných kategórií ktorá bude reprezentovať Slovensko. Nezvyraznené tieto holuby ani v kolekciách OZ.
2. Chýbajúce bodové ohodnotenie na výstavnej karte, čím sa pre chovateľa stáva bezcennou.
3. Nemožnosť dozvedieť sa kto a ako holuby posudzoval a s akým výsledkom v jednotlivých partiách.
4. Tým nemožnosť kontroly a prípadného protestu voči posúdeniu.
Keď som s týmto problemom oslovil p. prezidenta zväzu, tak mi povedal že sa to nedá lebo je to v tabletoch a má to len p. Krajčík a že sa s tým budú zaoberať. Myslím si že chovatelia štandardov by si zaslúžili vedieť v čom majú ich holuby chyby a ich ocenenie by malo byť verejné,aby to týmto spôsobom neodradzalo aj tých málo čo sa tejto kategórii venujú.
Sám som posudzovatelom holubov, keď som skúšky robil s P. Chytilom niekoľko desaťročí dozadu a je čudné že za ten čas som nebol na žiadnom školení... Alebo je všetko pre všetkých jasné, neboli žiadne zmeny, alebo sú školenia len pre vybraných. Ak môžu sa zdokonaľovať posudzovatelia okrasných holubov, hydiny kralikov v SZCH , prečo to nejde v našom zväze. Ak existuje program pre vyplnenie bodovacieho lístku ,prečo ho už nemajú všetci posudzovatelia?
Tieto myšlienky budem určite chcieť riešiť na VZ ktorého som členom.
Nechcem aby môj príspevok bol špatne pochopený ale bol podnetom pre zlepšenie činnosti a lepšiu propagáciu nášho koníčka.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené