Čestné vyhlásenie - Olympiáda Maastricht

Gabriel Prvák (27.01.2024, 19:59)
V mene chovateľa Milana Kelemena vkladám nasledujúci príspevok:
Dôvod neúčasti mojej holubice na olympiáde v Maastrichte!
Pri odovzdávaní holubice na sekretariáte SZ CHPH v Nitre mi Ing. Javorček predložil na podpis "Čestné vyhlásenie", ktoré som nepodpísal a holubicu na olympiádu neodovzdal. Keďže často musím telefonicky vysvetľovať dôvod, dávam do pozornosti toto "Čestné vyhlásenie" chovateľom PH.

Čestné vyhlásenie
Dolu podpísaný Milan Kelemen, trvale bytom ...., Telefón 0905 432 896, email .....
týmto čestne vyhlasujem, že holuba/by s číslami:................ zasielam na 38. Olympiádu poštových holubov konanú 26.-28. januára 2024 v Maastrichte - Holandsko na vlastné riziko. Upresnenie adresy doručovacej adresy podujatia: MECC, Forum 100, 6220 GV Maastricht- Netherlands.

Som si vedomý/á rizika poškodenia, úhynu alebo odcudzenia holuba počas prepravy a výstavy. Organizátor podujatia napriek zabezpečeniu strážnej služby počas podujatia nedokáže garantovať riziko spojené so zabezpečením vystavovaných holubov na podujatí.

Organizátor nepoisťuje Vami zasielané holuby a odporúča si vybaviť vlastné (individuálne) poistenie holubov na toto podujatie.

Týmto zároveň čestne prehlasujem, že v dokumente som uviedol/la presné, pravdivé a úplne údaje. Som si vedomý/á právnych následkov plynúcich z uvedenia nepravdivých údajov.

V .................... dňa................

podpis vyhlasovateľa ................................................

Peter Turek (28.01.2024, 09:26)
Jeden zo zlomových momentov doby.Možno od veci,avšak pri priamo nútenom očkovaní,pred dvoma rokmi,očkovaný podpisoval súhlas,alebo na vlastnú žiadosť...Nanútiť,avšak za nič nezodpovedať.Dnešné následky sú v mnohých prípadoch katastrofálne.Mať holuba na Olympiáde,je veľká vec.Pokiaľ pán Kelemen nepodpísal,čo mu bolo predložené,zachoval sa mimoriadne,vzhľadom na dnešnú dobu.
Milan Blahovský (28.01.2024, 10:20)
Peter, možno sa pán Kelemen, stane prvým "dezolátom" v našich kruhoch( píšem to z nadsádzkou)...To boli tiež ľudia, ktorí odmietli nátlak "vrchnosti", dnes sa jej hovorí mienkotvorcovia. Doba je mizerná a rúti sa kamsi do stratena nie už iba v politike či vo verejnom živote. Alibizmus organizátorov premenený na prevzatie zodpovednosti za činy na seba je symbolom "západného sveta", a oni si idú hovoriť progresívci...Možno o rok požiada organizátor CV podobné vyhlásenie pre OZ, ale ja verím, že to je iba hlúpy žart.
Mám dojem, že aj z FCI sa stáva podobne ako tomu je napr, vo FIFA, či IIHF nástroj na ďalšie podrobenie si zvyšku holubárskeho sveta. Predpokladám, že sa vyhovoria na organizátora Olympiády...
Daniel Krajčík (31.01.2024, 22:21)
Vazeni chovatelia,

informácia o tom, ze pri odovzdavani holubov bude nutne podpisat vyhlasenie /vid. text v prvom prispevku/ prisla z NL na e-mail nasej federacie v utorok 16.1.2024 o 9:07. Myslel som si, ze ide o vtip a mozno nepochopenie situacie, ved predsa logika je jasna - ako moze niekto kto nema pod palcom podujatie nieco garantovat, resp. ako nemoze organizator nieco negarantovat ak su holuby v jeho moci na vystave, ktoru organizuje? Informoval som kolegov z prezidia, ktori boli delegatmi na toto podujatie. (e-mail odoslany 16.1.2024 o 9:25).

V zaslanej sprave z Holandska nam bolo odporucene holuby poistit, holandsky zvaz poslal aj kontakt na nemecku poistovnu, ktora sa takymto poistenim zaobera.

16.1.2024 o 9:44 odisiel e-mail do Nemecka s tym, ze nech nam vysvetlia podmienky poistenia - najma naklady a samozrejme rizika, ktore poistenie kryje. V ten isty den bola kontaktovana aj poistovna na Slovensku so ziadostou o poistenie slovenskej kolekcie, ktore ide na olympiadu.
Odpoved od obidvoch poistovni som ziskal do niekolko hodin, s tym, ze presne podmienky nam zaslu coskoro.

V povodnom zneni dokumentu od holandskeho organizatora zo 16.1.2024 stalo: "Som si vedomý/á rizika poškodenia, úhynu alebo odcudzenia holuba počas výstavy. Organizátor podujatia napriek zabezpečeniu strážnej služby počas podujatia nedokáže garantovať riziko spojené so zabezpečením vystavovaných holubov na podujatí. Organizátor nepoisťuje Vami zasielané holuby a odporúča si vybaviť vlastné (individuálne) poistenie holubov na toto podujatie."

Medzitym prisla odpoved zo slovenskej poistovne, ze toto podujatie a prepravu nie je z ich strany mozne poistit.
Poistovna z Nemecka nevedela poslat podmienky poistenia obratom. V pondelok 22.1.2024 prisla odpoved od nemeckej poistovne, resp. jej brokera, ze produkt, ktory predavaju na nemeckom a holandskom trhu nie je mozny pre zahranicne trhy a holuby nam poistit nevedia.

Preto sme pokladali za seriozne o tomto informovat majitelov holubov, ktori budu holuby vystavovat a poziadat ich o suhlas s tymto. Bolo to na poslednu chvilu, ale chovatelia pochopili do akej situacie sme sa dostali a spomenute tlacivo odovzdali spolu s holubmi.

Chovatelom sme slubili, ze pokial to bude co i len trochu mozne, tak nic take v Masstrichte nepodpiseme.
Pri odovzdavani houbov v Maastrichte bola prva vec, ktoru kazdej federacii predlozili - formular s textom, ktory hovoril o rizikach - vid. text hore. Burili sme sa a prskali, ale nic nam to nepomohlo. V opacnom pripade sme si mali holuby zobrat domov ... Tipujem, ze niektore federacie a ani ich delegati ani nevedia co vlastne podpisali ... usetrili si tak vela nervov, ale za spravnu cestu to nepovazujem,

Mame 3. den po skonceni olympiady, ziadny holub nebol ukradnuty, ziadny nebol otraveny, poskodeny, ..... holuby opat hrkutaju na svojich holubnikoch. Nic sa nestalo ani na olympiade a ani pocas prepravy.
Dvierka klietok boli uzamknute zamkom, vrchne casti klietok boli vzajomne stiahnute ocelovym lankom. Holandania strazili holuby tak, ze kazdy strazca mal na starosti cca 150 holubov, co sa nam najskor zdalo nedostatocne. Este pred otvorenim vystavy bolo natiahnute lano, ktore kopirovalo klietky v cca 1-1,5 metrovej vzdialenosti od klietky a teda nebolo mozne sa k holubom priblizit viac ako 1-1,5 metra. Piaty SBSkar sedel na vyvysenej plosine cca 5 metrov nad urovnou podlahy a cely cas sledoval vsetko zhora. V tomto skutocne organizator urobil dobru pracu. Nemam informaciu, ze by na olympiade zmizol niekomu holub. Trom firmam, ktore mali na olympiade stanky ukradli hotovost ... ale holubom sa nestalo nic!

30.1.2024 som inicioval upravu podmienok, ktore hovoria o tom ako to ma na olympiade vyzerat a bude to sucastou dalsich rokovani FCI. Nesmie to byt tak, ze organizator nam urci taketo sialene podmienky tesne pred podujatim.
Rovnako ak niekto pozna poistovnu, ktora by bola ochotna transport a pobyt na olympiade poistit, tak prosim o informaciu - idealne na e-mail. Vdaka!

Olympiada v Maastrichte bola zaiste originalna, ... ale aj plna rozhodnuti a pravidiel organizatora, ktore postradali nasu holubarsku logiku. Predpokladam, ze to bolo vecou toho, ze s podobnym podujatim nemal organizacny team ziadne skusenosti. Na ziadnej predchadzajucej olympiade si nebolo treba tak casto hryzt do jazyka a davat si pozor na to, aby clovek "nevypenil" ... Jednoducho si bolo treba asi povedat "iny kraj, iny mrav".

Zaverom blahozelam vsetkym chovatelom, ktorych holuby sa na toto vrcholne podujatie kvalifikovali a este viac tym, ktorych holuby uspeli v medzinarodnej konkurencii.
Pavol Holka (01.02.2024, 12:22)
Dobrý deň. Ako boli tieto veci riešené keď sa olympiáda konala u nás v roku 2013? S pozdravom Palo Holka.
Vladislav Havel (01.02.2024, 17:10)
Daniel, podľa mňa, by FCI malo stanoviť podmienky pre organizátorov výstavy a organizátor by mal zodpovedať za vystavených holubov, to znamená, že by mal zabezpečiť poistenie všetkých vystavených holubov. Výstavu môže organizovať len ten kto splní podmienky FCI

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené